Murillo 09.02.2023 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 WitamTemat pewnie troszkę inny niz standardowe ogrzewanie domu. Chodzi mi o ogrzewanie hali tenisowej.Moim problemem jest duża bezwładność termometru termostatumam zainstalowany tez drugi termometr który o wiele szybkiej łapie wahania temperatury. i tak czasem przy grzaniu termostat pokazuje 8 stopni a ten drugi już 13-14. kiedy temperatura na termostacie dobije do 13 i piec przełącza się w prace minimalna po jakimś czasie dokładniejszy termometr pokazuje już 9-10 stopni gdy termostat dopiero bija temperatura o 0,2 -0,4 stopnia.Histereza ustawiona na 0.2. termostat AURATON 2025. Ktoś ma jakieś rady albo pomysły co można z tym zrobić? Przepraszam za ogólny zamęt w mojej wypowiedzi, dopiero staram się poznać troszkę ten temat wiec ciężko mi dobrze opisać problem.Chętnie odpowiem na każde pytanie.. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 10.02.2023 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 sprawdź czy jest dobry dostęp powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts