Dorota B 04.01.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Chcę się z wami podzielić doświadczeniami ze współpracy ze składem budowlanym Kowalczyk w Koniku Nowym k/Warszawy. Miałam wątpliwą "przyjemność" robić tam zakupy dwa razy i już nigdy więcej nic tam nie kupię, chociażby miałoby to być za pół darmo. Otóż jakiś rok temu kupowałam parapety wewnętrzne i po 2 miesiącach zrezygnowałam bo nadal parapetów nie było. Teraz we wrześniu zamówiłam drzwi dwuskrzydłowe wewnętrzne i do tej pory ich nie otrzymałam. Termin realizacji podano mi 3 tygodnie-miesiąc, upłynęły 3 miesiące i drzwi nie ma. Mało tego, dzwonię tam od 2 tygodni a pana który się zajmuje moim zamówieniem ciągle nie ma, ja proszę żeby oddzwonił a on ani razu nie pofatygował się do mnie zadzwonić. Jak się w końcu do niego dodzwoniłam to obiecał, że drzwi będą w miniony poniedziałek, oczywiście nadal drzwi nie ma a telefony w składzie budowlanym krzyczą "abonent czasowo wyłączony" - renament podobno, to po co obiecywał że drzwi będą w poniedziałek? Katastrofa. Muszę domówić jeszcze drzwi wewnętrzne, ale zrobię to w składzie Replin, gdzie jest nieznacznie drożej ale wiem, że są słowni. Pozdrawiam wszystkich Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.01.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 A zadatek na te materiały dałaś ?Jak tak, to Twój nastepny post moze być o wiele bardziej nerwowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B 04.01.2005 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Nie, na szczęście zadatku nie chcieli. Następny termin dostawy drzwi to czwartek godzina 17, jak nie przyuwiozą to rezygnuję, niech się bujają z drzwiami niestandardowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twardowskia 04.01.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Z Replinem i ja miałem "rzetelne kontakty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B 04.01.2005 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Większosć rzeczy kupowaliśmy w replinie, tylko drzwi właśnie u Kowlaczyka bo skusiła nas cena, ale teraz wolę zapłacić 200 zł więcej niż miec do czynienia ponownie z ludźmi od Kowalczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 04.01.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Buduję w Mińsku, a do pracy dojeżdżam do W-wy, więc mam fizyczny kontakt zarówno ze składem Kowalczyka jak i ś.p. pana Replina (teraz interesem zarządza jego żona). Do tej pory u Kowalczyka kupowałem niektóre materiały na stan surowy (do gadżetów typu drzwi wewnętrzne jeszcze nie doszedłem), ale muszę powiedzieć, że to co kupowałem czyli strop Porotherm i komin Schiedl'a kupiłem najtaniej w okolicy, a dostawa była prawie z dnia na dzień. Materiały, na które musiałbym czekać dłużej, kupowałem gdzie indziej (Konstans, LUX w Mińsku), bo handlowiec Kowalczyka lojalnie uprzedził mnie, że będzie trzeba długo czekać. Natomiast skład Replina, kilka razy odmówi współpracy ze mną i mimo, że mam do nich na prawdę blisko jakoś nie mogę się do nich przekonać. Materiałów nietypowych w naszej okolicy (Silka, gruba wełna Rockwool'a, Schiedel, Braas) nie chcę sprowadzać, ceny mają trochę wyższe, marudzą, że moje zamówienia są zbyt małe - może jakbym kupował gazobeton, styropian, terivę i blachodachówkę to rozmowa była by inna, ale na razie nie możemy się dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B 04.01.2005 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Ja do Kowalczyka podchodziłam kilka razy. Bardzo różne rzeczy chcieliśmy tam kupić i te większego kalibru i te mniejszego. Niezależnie od kwoty zamówienia zawsze spotykalismy sie z gburoatymi przedstawicielsami lub terminami odległymi na miesiąc czy dwa lub stwierdzeniem: oddzwonimy, żeby poinformowac kiedy ten materiał może być po czym nigdy się nie odzywali. Obstaję przy swoim, przy tak silnej konkurencji na rynku to po prostu pod względem obsługowym zacofana frim, przypominają mi się sklepy z czasów komunizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 04.01.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Podsumowując moje doświadczenia z hurtowniami podczas mojej budowy, stwierdzam, że w sumie żadna hurtownia nie była od A do Z bez zarzutu. Gdy obsługa była OK to ceny nie, gdy ceny były OK to terminy odstraszały, gdy terminy i ceny były OK to poziom obsługi oscylował w okolicach kierowniczki sklepu mięsnego w PRL, która uważała, że jest Bogiem w swojej okolicy.Może moje kontakty z Kowalczykiem były na tyle rzadkie, że nie zaznałem "prawdziwej ich życzliwości".Albo po prostu tak to już musi być, przy budowie trzeba się na chodzić, na dzwonić i niestety na prosić (mimo, że jako klient indywidualny przynosisz kasę w zębach, a nie jak firmy dajesz 60 dniowe terminy płatności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 04.01.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Witam, my kupowalismy 99% materiałów na budowę domu (rok 2004) u Kowalczyka i muszę przyznać że nie miałem z nimi żadnego problemu. Zawsze rozmawiałem z jedenym gościem. Jak widać raz jest ok a innym juz nie.... ale chyba tak jest wszędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof - Warszawa 04.01.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Kupowałem PTH pod koniec 2003 roku - włanie u Kowalczyka. W bliższych hurtowniach było duuużo drożej.Trochę mi pozostało - i to odebrali pod koniec 2004 roku. Za "odzyskaną" kwotę kupilem - też u Kowalczyka - różne drobiazgi instalacyjne, ociepleniowe. Obsługa miła, fachowa - na plus w porównaniu z innymi hurtowniami.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof - Warszawa 04.01.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Kupowałem PTH pod koniec 2003 roku - włanie u Kowalczyka. W bliższych hurtowniach było duuużo drożej.Trochę mi pozostało - i to odebrali pod koniec 2004 roku. Za "odzyskaną" kwotę kupilem - też u Kowalczyka - różne drobiazgi instalacyjne, ociepleniowe. Obsługa miła, fachowa - na plus w porównaniu z innymi hurtowniami.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EIMUND 04.01.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Dość często zaopatruje sie u Kowalczyka i wniosek do jakiego doszedłem po bez mała 2letniej współpracy jest mniej wiecej taki:Im więcej pieniędzy zostawiasz przy zakupie tym lepiej jesteś traktowany!!!!. Kiedy zamawiam 10palet cementu - mam go w 2godziny, gdy potrzebuje 2 palet - czasem mogę się nie doczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 04.01.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Na razie robiłem u niego szczątkowe zakupy i wszystko było OK. No może nie wszystko bo z materiałem na ogrodzenie się spóźnili kilka dni. Za to potem miałem dodatkowy upust za przekroczenie terminu. Genaralnie, jak widzę, trzeba na niego uważać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Zanim jeszcze zaczeliśmy budowę już nasłuchaliśmy się o wadach tego składu budowlanego. Mimo tego kupiliśmy u nich porotherm bo dawali nam super cenę. Wszystko kupujemy u nich do dnia dzisiejszego i naprawdę nie mieliśmy z nimi żadnych problemów. Szkoda tylko, że wszyscy nie mogą być tak obsługiwani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.05.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 WitamCzytam powyższe opinie na temat 'Kowalczyka" i muszę Wam przynać, że ja mam całkowicie odmienne doświadczenia.Od samego początku zostaliśmy z żoną profesjonalnie i bardzo miło potraktowani.PEŁEN PROFESLONALIZM !!!Może mamy szczęście, że trafiliśmy na Pana Ryszarda Czostka.Jest to przedstawiciel handlowy - złoty człowiek!!!W dzisiejszych czasach po naprawdę dobrej cenie sprzedał nam porotherm - dopilnował osobiście aby cały materiał dotarł na miejsce (dodam, ze sporo przed umówionym terminem!!!).Po lekturze na forum baliśmy się, czy nie spotka nas podobny los jak innych forumowiczów, czy w ostatniej chwili nie dostaniemy telefonu z informacją, że towaru nie ma itp.Tu nas Pan Ryszard nie zawiódł.Wszystkiego doplinował, wszystko dopiłął na ostatni guzik.Resztę zakupów także zamierzamy zrobić u niego - jeśli ktoś chce mamiar na prawdziwego profesjonalistę - polecam i podam namiar na priva !!! glowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts