kkriss123 13.02.2023 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Witam serdecznie!Mam pytanie dla osób które przerabiały taki temat- podłoże glina, zasyp fundamentów ( wewnątrz ścian fundamentowych) wykonany na koniec grudnia.Dopiero teraz udało mi się wykonać kanalizację i chciałbym wylać chudy beton żeby móc startować z murowaniem. Moje pytanie jest następujące:Czy to dobry pomysł żeby wylewać chudziaka na zasyp który ,,napił" się wody? Opady deszczu i śniegu były dość spore, co prawda ładnie jest to zagęszczone ale boje się że tę całą wilgoć zamknę w środku.Czy lepiej czekać do wiosny aż to ładnie przeschnie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xionli2 29.06.2024 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2024 (edytowane) Zeskrob wszystkie lepkie rzeczy na tyle, aby uzyskać co najmniej cztery cale żwiru, zagęszczarki i wody, upewnij się, że może spłynąć (nie jest zapieczętowana bocznie w glinie). Zbuduj dobrą bazę z materiału swobodnie drenującego, a twoja płyta powinna być dobra. Wszelkie miękkie miejsca należy wykopać z gliny i zastąpić żwirem 192.168.0.1 router login 192.168.l.l.link/ . Edytowane 30 Czerwca 2024 przez xionli2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts