Redakcja 19.02.2023 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 Kilka źródeł ciepła w domu jednorodzinnym? Poznajcie doświadczenia właścicieli domów, które odwiedziliśmy: 1.01 Dom ogrzewany kotłem na pellety, kotłem gazowym i kolektorami słonecznymi. 3.25 Dom ogrzewany kotłem gazowym, kolektorami słonecznymi, grzałką elektryczną, instalacja fotowoltaiczna. 5.50 Dom ogrzewany kotłem gazowym, powietrzną pompą ciepła i kominkiem z płaszczem wodnym. Zastosowanie sprzęgła hydraulicznego. 7.10 Dom ogrzewany urządzeniem hybrydowym: kondensacyjny kocioł gazowy i powietrzna pompa ciepła w jednym. „Z węgla na prąd” to kolejny odcinek poradnika antysmogowego „Pozbądź się kopciucha” przygotowanego przez SPIUG - Stowarzyszenie Producentów i Importerów Urządzeń Grzewczych dla właścicieli domów, którzy planują modernizację kotłowni węglowych. Patronat cyklu: Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, BOŚ - Bank Ochrony Środowiska, MURATOR. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/272313-kilka-%C5%BAr%C3%B3de%C5%82-ciep%C5%82a-w-domu-dzi%C5%9B-to-si%C4%99-op%C5%82aca-przyk%C5%82ady-z-%C5%BCycia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts