Rozi 04.01.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Zamierzam budować dom wg projektu Pamela grupy Archipelag. Poszukuję informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 04.01.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Zajrzyj do działu "Projekty". Też budujemy z Archipelagu parterową ALĘ II. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 08.05.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Zamierzam budować dom wg projektu Pamela grupy Archipelag. Poszukuję informacji na ten temat. Witam, Też zastanawiamy się mocno nad tym projektem, Trochę boje się skomplikowania dachu, Z jednej strony mi się bardzo podoba, z drugiej może dużo kosztować, Czy kupiłeś już może ten projekt? Czy wykonałeś kosztorys? Jeśli tak to jak wyszedł? Co zamierzasz zmienić w tym projekcie, ja myślałem o zamianie miejscami górnego pokuju z łazienką, tak aby piony kanalizacyjne były w jednym miescu, o likwidacji osobnej pralni. Pozdr, Rafal Marciniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rozi 10.05.2005 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Cześć Rafał.Tak kupiłem już "Pamelę", dokonałem również pewnych zmian. Mianowicie na parterze zamiast WC obok kuchni zaplanowałem spiżarnię, natomiast WC będzie w dotychczasowym pomieszczeniu gospodarczym - tym samym jeden pion kanalizacyjny. Ponadto okno z salonu na taras będzie miało 3,0m długości, bez przegrody.Nie robiłem jeszcze kosztorysu. Jestem na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę. Pozdrawiam Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Guzenda 31.10.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Zamierzam budować dom wg projektu Pamela grupy Archipelag. Poszukuję informacji na ten temat. Cześć. Kosztorys jest realny do wykonania, przy założeniach projektanta. Mnie stan surowy otwarty Pameli wyniósł ok 100 tys. zł (przy dachu jak na projekcie i z dachówki), nie dokonywaliśmy wielu zmian projektowych (jedynie dół przenieśliśmy wc do pomieszczenia gospodarczego oraz dokonaliśmy zmian okien wyjściowych na taras, zrezygnowaliśmy też z przejścia z garażu do domu). Dach, wedłóg ekipy nie był skomplikowany do wykonania więc zrobili go bardzo szybko i solidnie - polecam zakup dachówki wraz z wykonawstwem. Wg wyliczeń w okolicach W-wy z blachy wyniósłby ok 18 tys, a z dachówki wraz z robocizną kosztował 26 tys.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts