Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podwójne pytanie o izolację dachu

oldenkafe

Recommended Posts

Cześć ludzie. Dla kontekstu, w zeszłym roku założyłem nowy stalowy dach, zastępując dachówki betonowe; instalacja obejmowała izolację z rolki na folii. To spowodowało ogromną różnicę w temperaturze domu, ale mam nadzieję, że zrobię więcej. Myślałem o dodaniu łat dachowych do domu, ale nie jestem pewien, czy przyniosłoby to jakiekolwiek korzyści. Widziałem sprzeczne porady online, więc pomyślałem, że zwrócę się do zaufania mózgu! Wszelkie rady będą bardzo mile widziane https://1921681001.id/. Edytowane przez oldenkafe

• 2 months później...

Hej wszystkim, szybkie pytanie.

Remontuję sypialnię w piwnicy, wyrywam wszystko i odbudowuję. Sufit ma 7,5 cala dostępnej przestrzeni i chcę go wypełnić izolacją, aby pomóc w pochłanianiu dźwięku. Mam wiele rolek licowanej izolacji 2x4 (dostałem ją od faceta, który miał dużo resztek, więc mogę jej użyć w moim garażu) i rozważałem użycie tego i zrobienie czegoś w rodzaju kanapki izolacyjnej z papierem skierowanym w stronę podłogi salonu powyżej, a następnie płyty gipsowo-kartonowej sufitu sypialni, miejmy nadzieję, że spowolnimy wilgoć z każdej potencjalnej strony.

W przeciwnym razie mógłbym kupić licowaną / nielicowaną izolację specjalnie do tego pokoju, jeśli ma to zrobić wymierną różnicę, ale wolałbym użyć tego, co mam pod ręką.