aga1401 26.01.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 fajny domeczek.mnie ciekawi jaki jest koszt wykonania twojego kominka.bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr-cs 27.01.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 ...Naperawdę zapylenie jest na tyle duże, że nie chciałoby ci się. O mocy kotła się dowiem, bo nie jestem zorientowana, to raczej domena mężczyzn ... Teraz gdybym wybierała, wybrałabym inny projekt, tak mi się wydaje... ale to tak na marginesie Dzięki za odpowiedź!! Piszesz o pyleniu podczas czyszczenia kotła, czy podczas normalnej pracy/użytkowania? I jeszcze podrążę temat kotła. CZy nie hałasuje Ci ten kocioł podczas pracy? Masz jakieś grubsze drzwi? A jakie masz uwagi do samego Zrębca, bo po 2 latach to coś już można powiedzieć na temat użytkowania? No i zmartwiłaś mnie tą uwagą o innym projekcie To aż tak źle? Ja uważam, że rozkład domu jest optymalny, szczególnie jak się ma niezbyt szeroką działkę (20,5 m), choć niektóre pomieszczenia na górze wymagają korekty. Zresztą każdy ma własne jakieś tam preferencje i wizje. Dla mnie zaletą jest: - duża kuchnia - spory salon (więcej niż połowa gotowych projektów ma salon poniżej 30 m2) - oddzielny pokój na parterze - prosty i klarowny podział pomieszczeń - zagospodarowanie miejsca pod schodami - spore pomieszczenie gospodarcze (choć przy eko-groszku to jeszcze mało) - generalnie - prosta bryła i w miarę tania do wybudowania (mam nadzieję) Do całości jedynie nie pasują dwie malutkie garderoby, które chcę zlikwidować, a kosztem pokoju gospodarczego obok łazienki chciałbym powiększyć pokój, aby go poszerzyć i zmienić proporcje. Ale jeszcze kombinuję. pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 28.01.2008 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr-cs 29.01.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Projekt jest fajny, domek tez, ale dopiero teraz widzę, że chyba nie do końca to jest to co chciałabym, ale jak się mieszkało w bloku to trudno skonkretyzowac wymagania. Mi bardzo przeszkadza to ze owszem fajnie, ze salon nie jest oddzielony od kuchni, bo optycznie powiększa pomieszczenie i dziecko ma możliwość wkoło kominka jeździć na rowerze, ale czasem jak chce się w ciszy pooglądać TV a w kuchni się coś robi to jednak słychać i to bvardzo, dlatego żałuję, że nie mam rozsuwanych drzwi chowanych w ścianie. Fajne rozwiązanie dla tego projektu. . ... A to prawda, że wyobrażenia to nie to samo jak się na własnej skórze nie przetestuje. Ale myślę, że sprawa nie jest pogrzebana, bo takie drzwi przesuwane zawsze można dołożyć, chyba, że się przyzwyczaisz /-icie/. Moja szwagierka zakładała takie drzwi do kuchni i łazienki, żeby zaoszczędzić miejsce w pomieszczeniach. Drzwi wraz z zabudową mieszczą się w ścianie o gr. 10 cm. Z tym, że do kuchni prowadzą zdaje się dwa wejścia. Tam też potrzebne byłyby drzwi. A może do sprawy podejść z drugiej strony - skoro inne odgłosy przeszkadzają, to może pora na dobre nagłośnienie ?? A tak na marginesie, to nie mogę zobaczyć zdjęć do których jest link na początku Twojego forum. Czy potrzebne jest jakieś hasło? pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 30.01.2008 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr-cs 30.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 nie. adres już nieaktualny, bo nie pamiętałam hasła, więc pewnie skasowali. Ptrześlę ci fotki na priv, tylko powiedz o jakie ci chodzi ? Tak jeszcze na gorąco przeglądałem zdjęcia na forum i stwierdziłem, że ze środka sporo tych zdjęć zamieściłaś. A chodzi mi o zdjęcia z budowy + poddasze i wiezba dachowa. A nie musi być dużo, bo niechę Ci robić kłopotu. Tak teraz ewoluuję w stronę wydłużenia domu o 1 m oraz wykonania pokoiku lub na razie pom. gospodarczego nad garażem. Trochę to komplikuje projekt podstawowy, ale kontaktowałem sie z p. Matuszewskim i dużo to nie będzie kosztowało. Moja lepsza połowa uważa, że pokoje na poddaszu są za małe, a w ten sposób będzie można je powiększyć i trochę przestawić ściany. Ideę mamy taką, żeby pokój nad salonem powiększyć poprzez przestawienie scianki i włączenie drzwi balkonowych do niego. A wtedy pokój przy łazience zmieni proporcje i można go będzie z kolei połączyć z pom. gospodarczym. A składzik urządzić nad garażem. Co o tym sądzisz? Jedną z wad takiego rozwiązania jest likwidacja okna dachowego nad schodami, ale mam nadzieję, że światła z wykusza na parterze będzie dostatecznie dużo, żeby nie było mroku na schodach. A wracąc jeszcze do hałasu z kuchni, to pomyślałem, że generalnie mieszkanie może być akustyczne, szczególnie jeżeli jest mało mebli a przede wszystkim bez dywanu lub większych zasłon. Czy pójście tym tropem może coś polepszyć? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 07.02.2008 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 15.02.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 cześć kacha110 podczytuję Twój wątek już od dawna, buduję się pod Wrocławiem w chwili obecnej wykańczam bardziej siebie niż domek , mam w zwiazku z tym wielką prośbę o kontakt na stolarza od schodów oraz jak byś mogła przesłać na priv informację o cenie za Twoje schody Edyta Witam, Jeśli to możliwe, to ja też proszę o namiary na stolarza, no i jak to wyglądalo cenowo u Ciebie. Ja też buduję się pod Wroclawiem, no i za niedlugo będę musiala rozejrzeć się wlaśnie za schodami. Dzięki z góry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 22.02.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 23.02.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 odpowiedziane Dzięki - otrzymane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dzwon wesoło się rozlega,Pieśń potężna świat obiega.Oby serce też zostałonapełnione dzisiaj chwałąI tętniącym życiem wiosnyw Zmartwychwstania dzień radosny. http://images20.fotosik.pl/204/b9abe6467de40422.jpeg WESOŁEGO ALLELUJA! życzy Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 21.03.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 13.08.2008 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 ŻegnamŻyczę wszystkim powodzenia w budowaniu, urządzaniu...buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.08.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 kacha dlaczego zegnasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.04.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Radosnych Świąt Wielkanocnych http://www2.picturepush.com/photo/a/1574785/480/Picture-Box/osternest.jpeg życzy Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 09.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ZDROWYCH,WESOŁYCH ŚWIĄThttp://www.skrzacik.now.pl/Grafika/Pocztowki/swiateczny%20bukiet2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 13.04.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Dziękuję za życzenia Chyba dojrzałam do powrotu, choć w innej tym razem roli ogrodnika kto mnie i mój domek pamięta w ogóle domek nadal niedokończony zmienił się kolor salonu choć mebli nadal w nim niewiele wiele do zrobienia jeszcze aż wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RH 02.06.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Z przyjemnością obejrzałam co u Was, pozdrawiam. Czekam na zdjęcia ogrodu. Zobacz co u nas http://www.m137.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts