kacperbrys 03.03.2023 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 No myślałem, żeby to CX20 zaszpachlować… a gdyby założymy zostawić to tak jak jest to mogłoby się coś stać, ciekawi mnie to właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtherm 03.03.2023 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 (edytowane) Dodaj zdjęcie tego elementu będzie zdecydowanie łatwiej coś doradzić W suchym środowisku pręt wystający z betonu praktycznie nie skoroduje przez dziesiątki lat, ale jak byś dodał do tego wodę, mróz i jeszcze sole mineralne (nawet sól kuchenna) to wtedy destrukcja przyspiesza bardzo gwałtownie. Jeśli bardzo cię to gnębi wykuj trochę betonu (tak na głębokość 2-3 cm) utnij nadmiar pręta kup Planitop400 albo Montotop112 są w małych opakowaniach 5 kg zreprofiluj i po robocie.Tylko po co skoro to będzie wewnątrz budynku na wieńcu pod murłatą mam racje ? więcej szkody przyniesie to grzebanie w żelbecie , co innego było by na balkonie/tarasie Edytowane 3 Marca 2023 przez irtherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacperbrys 03.03.2023 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Przepraszam, panowie, ale to pierwsza moja budowa w życiu i naprawdę człowiek się martwi wszystkim... wieczorem wstawię zdjęcia to poradzicie coś. Z góry dziękuje za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.03.2023 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Przepraszam, panowie, ale to pierwsza moja budowa w życiu i naprawdę człowiek się martwi wszystkim... wieczorem wstawię zdjęcia to poradzicie coś. Z góry dziękuje za każdą pomoc. To dopiero początek, później będzie jeszcze gorzej (żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanrebelion 21.03.2023 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Cześć, U mnie też wszystko sie zaczyna a ja już jestem pełny obaw. na chudziaku została wykonana kratownica na niej zbrojenie.niestety widzę, że w wielu miejscach ta kratownica nie ma wymaganych 5 cm odstepu od wykopu wiec i nie bedzie miała otuliny.Ba w wielu miejscach wręcz dotykała ziemi..... Jak to jest z tą korozją stali. Czy w takim scenariusz powinienem się tym martwić. odkopać ławy i zabezpieczyć w jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.03.2023 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Daj odpowiednie podkładki / dystanse zapewniające właściwą grubość otuliny zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtherm 22.03.2023 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 Dokładnie na dno kości z drutem albo dystanse liniowe a w piony cytrynki.co tu odkopywać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts