Gość 04.01.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Kiełkują mi teraz tulipany, krokusy, narcyzy. Powiedzcie mi czy to znaczy że na wiosnę nie doczekam się tych kwiatów ? Mój debiut i taka porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 04.01.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Cześć! Nic się nie martw. Taka sytuacja jest normalna. U mnie też tulipany są już na wierzchu, ale tak zazwyczaj bywa gdy zima jest ciepła. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 05.01.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Mam to samo - wszystko wychyla już kiełki z ziemi. To na dwoje babka wróżyła - będzie dobrze albo nie ;-) Wydaje mi się że na to nie ma jak poradzić - no chyba żeby wynieść na dwór lodówkę, otworzyć jej drzwi, położyć na ziemi agregatem do góry (czyli tak by kiełki znalazły się wewnątrz) i włączyć do prądu ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 I czym tu się martwić. U mnie na razie nic nie wykiełkowało - ale dzisiaj pójdę zobaczyć- może jednak coś się wynurzyło z ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 05.01.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Niestety w lutym lubi pojawić się z wizytą mrozek na krótki czas (1-2 tygodnie) i stara się wykonać plan za całą zimę. mam nadzieję, że tym razem nie będzie znowu -20 stopni nad ranem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 05.01.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Bard13 co to za wiadomości dołujace? Sprawdzone chociaż? Apropo nie wiecie gdzie takie newsy można by sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.01.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Pogoda pogodą ale "źle się dzieje w państwie Duńskim"Problem jest taki, że wiele roślin nie przerwało wegetacji. Tak np. okazuje się, że tawa rośnie dość intensywnie i jeśli teraz nagle nastąpi ochłodzenie (zamarznie gleba) bez śniegu to rośliny będą nadal transpirować i wyschną inna sprawa gdy spadnie śnieg i na nim powstanie skorupa to idealne środowisko do rozwoju tzw. pleśni śniegowej.My z naszymi trawniczkami to pół biedy ale jeśli chodzi o pola uprawne, zboża i rzepak to będą rolnicy piszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A ja słyszałam że zima wróci dopiero w marcu i to z silnymi mrozami.To by była dopiero katastrofa.Do tej pory jak będzie tak ciepło, to wszystko się rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 05.01.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Nie łam się - do tego czasu krokusy już przekwitną. A tak na poważnie - wszelkie progrnozy pogody na dłużej niż tydzień to wróżenie z kart. Naprawdę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 06.01.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Spoko, spoko ! Przyroda sama wszytko wyreguluje. Pronoza, prognozą - może się sprawdzić, albo nie. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 06.01.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 A propos anomalii pogodowych. pewna znajoma dodam, że polonistka, zobaczyła jesienią na ogrodzie rodziców kwitnące zimowity. I wydała okrzyk "Halusiu Ty też masz te pop...dolone krokusy. Ta pogoda zupełnie je pop...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 06.01.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Widać - kobieta kocha kwiaty.... czy była blondynką? Kochani w tym roku zimy w ogóle nie będzie! Już od końca lutego wchodzę do ogrodu i żadna siła mnie stamtąd nie przepędzi! Powolutku zaczynają się u nas "unijne" zimy - w końcu jesteśmy w Unii! Byle do wiosny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Unia pewnie dopłaca, żeby zimy u na nie było, coby nasi rolnicy za tanio nie sprzedawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 08.01.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Posiałam dziś marchewkę. Niech sobie przez te kilka tygodni kiełkuje. W marcu pewnie ziemia będzie zmrozona i nie dałabym rady zrobić grządek.Wsadziłam tez karpy kosadźców syberyjskich, które dostałam wykopane z ziemi i nadal chyba w stanie wegetacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts