lordkwiatek 07.03.2023 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Witam, posiadam dom w UK, mam drewniane schody na ktorych byla wykladzina dywanowa (jesli to tak sie nazywa), zerwałem ją właśnie i zostaly gołe schody drewnianie, chciałbym kupić panele i po prostu je na klej zamontować, pytanie moje jest takie, jak zrobić te panele i jednoczesnie polozyć miedzy podloze a panale zieloną gąbke którą właśnie pod panele się wkłada. Jakieś porady?Zielona gąbka o której mówie to https://www.diy.com/departments/diall-5mm-wood-fibre-laminate-solid-wood-flooring-underlay-panels-pack-of-15/1520621_BQ.prd?storeId=&&&&&ds_rl=1272379&ds_rl=1272409&ds_rl=1272379&gclid=CjwKCAiA3pugBhAwEiwAWFzwdfYQJua2RuRsmlaL2pqyyxwyTcGdvyyHg1HzRqGoTmNW7QNZWTF6rRoCE8sQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Podłogi Poznań 22.03.2023 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) O Panie!?! To nie tak. To co masz w linku to płyta pilśniowa porowata. Produkuje to np Steico (polska produkcja koło Czarnkowa ) To jest dobry podkład pod podłogi pływające ale gdy masz podłoże niestabilne a pod stropem jest zimno. Często stosujemy coś takiego jak klient ma mieszkanie w starej kamienicy na deskach które są z biegiem lat powyginane w każdą stronę. Ciepłe i przechwytuje obciążenie bodajże do 20t/m2. Jeżeli chcesz wykończyć schody panelami laminowanymi lub winylowymi to zainteresuj się systemem Unilina (czyli Pergo, Quick-Step lub Balterio) Wygląda to tak: Pergo schody PS. MAM NADZIEJE ŻE MODERACJA NIE BĘDZIE ZARAZ KRZYCZEĆ ŻE ŹLE ŻE WKLEJAM LINKI XD Edytowane 22 Marca 2023 przez Podłogi Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts