Pawełł30 08.03.2023 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Witam mam pytanie. Mam jeden włącznik światła w salonie po jednej stronie i chciałbym zrobić drugi włącznik światła z drugiej strony do tej samej lampy. Wystarczy jak pociągnę z tej jednej puszki przewody do drugiej ? Czy w tej drugiej nowej puszczę muszę mieć zasilanie osobne ? Mowa o wyłączniku schodowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkwar 08.03.2023 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Nie potrzeba - ważne, aby w tej pierwszej puszce z którego poprowadzisz przewód do drugiego włącznika było "0" i "F" tej lampy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.03.2023 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 A gdzie najważniejszy przewód, kolego Szkwar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkwar 08.03.2023 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 A gdzie najważniejszy przewód, kolego Szkwar ? Przyklejony do bańki żarówki:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawełł30 04.08.2023 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 Próbowałem i coś mi nie działa.. W 1 puszcze mam 2 przewody od lampy i faze. I tutaj musze na wago złączyć lampe z puszki drugiej ? Do której ida przewody z 1 puszki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K-DOM_Instalacje 07.08.2023 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Próbowałem i coś mi nie działa.. W 1 puszcze mam 2 przewody od lampy i faze. I tutaj musze na wago złączyć lampe z puszki drugiej ? Do której ida przewody z 1 puszki ?? Masz w tej puszcze 2 przewody 3-żyłowe czy dwie żyły (2 druty) tylko do łącznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 08.08.2023 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Da się połączyć między puszkami i trochę przeszyć. Natomiast wnioskując po treści pytań - daj zarobić stówkę czy dwie elektrykowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts