dzq 08.03.2023 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Witam,Jest dom(piwnica i dwa piętra) w którym w piwnicy jest kocioł na węgiel i zasobnik. Z piwnicy poprowadzona jest instalacja c.o. Na cały dom.Chcialbym zmienić na kocioł gazowy kondensacyjny i paliwem będzie gaz ciekły. Wiem że na pewno kocioł nie może być w piwnicy ze względów bezpieczeństwa na gaz płynny(musi być powyżej poziomu gruntu, kratka przy podłodze, progi drzwi itp) - to wiem. Natomiast pytanie. Czy jak zainstalowany będzie w pomieszczeniu na parterze(wszystko spełnia wymogi kubatury, wentylacji itp) to czy mogę poprowadzić przyłącza od kotła (woda gaz itp) w dół prosto do piwnicy żeby podłączyć się pod istniejąca instalacje w piwnicy? Czy nie leży na przeszkodzie że najpierw co i cwu od kotła leci w dół do piwnicy a potem w górę na dom? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.03.2023 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Całość instalacji jest taka sama jakby kocioł stał/wisiał obok, tyle, że instalacje są dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts