ziom890 08.03.2023 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Witam! czy jest jakiś sposób na zrobienie jacuzi z drewna wielkość 2x2m. Interesuje mnie jak najtańsze wykonanie drewno mam piec mam ogrzewanie alupex czy da się to drewno zaizolować czymś tańszym niż płytki w środku tylko jakiś trwały materiał nie folie lub pomalowanie jakąś żywicą i zalanie wodą czy to by wystarczyło proszę podawać pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qunasfoma 17.07.2023 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 (edytowane) Całość stoi na głębokim na jakieś 60cm fundamencie wypełnionym betonowymi pustakami i betonem. Użyłem mokrych desek świerkowych co było błędem (był to mój pierwszy raz kiedy budowałem coś tak precyzyjnego jak zbiornik na wodę). Myślałem, że to tylko obniży koszty i żywotność. Ale teraz (jest lato i nie używałem go przez jakiś czas) są dość duże luki z powodu kurczenia się tego iglastego drewna. Zastanawiam się właśnie nad rozebraniem go, pozostawieniem do wyschnięcia i ponownym szczelnym złożeniem. Z braku lepszych narzędzi do wykonania styków kajakowych po prostu przeciąłem wszystkie deski boczne na pilarce stołowej pod kątem 5° (360/ilość deski boczne/2) z każdej strony i wyfrezować 4 cm rowek od wewnątrz. Cięcie podłogi i montaż pokazano na filmie router login. Pomiędzy wszystkimi deskami nałożyłem 2 wkłady silikonowego kleju do drewna zatwierdzonego do użytku na zewnątrz pod wodą w wysokich temperaturach. Jest on trzymany razem przez 4 stalowe liny napięte za pomocą napinaczy ogrodzenia z drutu. Pokryłem go olejem lnianym. Edytowane 19 Lipca 2023 przez qunasfoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts