miodas007 09.03.2023 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Takie prozaiczne pytanie mam. Mam takie o to dwie półeczki: Wystarczy że je przykręcę pod prysznicem używając wkrętów ze stali nierdzewnej ? Nie trzeba tego jakoś dodatkowo zabezpieczyć żeby się woda nie dostawała do tynku ? Jak kojarzę montaż innej półki to tam był paten że najpierw się przywierało uchwyty i tam była uszczelka. Inna sprawa że dodane są dwa kołki ze stali nierdzewnej 6 mm krótkie dość - jakoś mnie nie przekonują więc pewnie lepiej wymienić na coś większego (zwłaszcza że mam cegłe dziurawke). A takie pytanie przy okazji - są jakieś uniwersalne akcesoria do wkrętarek do wiercenia pod kątem - choćby na przykładzie tej półki wkręcać trzeba jakimś małym śrubokrętem - a to nie pierwszy raz jak by się coś takiego przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 09.03.2023 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Kołki do mocowania w trudnych podłożach to Fischer. Do kupienia wszędzie. Na wewnętrzną stronę półki nałóż wałek silikonu bezbarwnego. To zabezpieczy przed wnikaniem wilgoci . Jak chcesz przystawkę kątową do wkrętarki, to za kilkadziesiąt zł już coś można kupić. Możesz też kupić za kilkanaście zł przedłużkę do wkrętarki ze sprzęgłem Cardana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts