EDA 09.03.2023 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Witajcie. Mam w głowie taką koncepcję - może wywrotową. Ale w życiu musi być duch przygody ) W związku z wymianą pieca na pompę ciepła zaszła potrzeba wyeliminowania grzejników na rzecz ogrzewania powierzchniowego. Podłogówki nie zrobię ale ogrzewanie w ścianach i sufitach już tak. Wybór padł na maty kapilarne. Dwie rurki z tworzywa 20mm i między nimi 4mm rurki co 10mm. Całość powinna być zatopiona w tynku, gładzi czymkolwiek. I tu zaczynają się moje pytania. O ile na dole mam sufit tynkowany, na tym gładź i farba - tu planuję zedrzeć farbę i gładź do gołego tynku, zagruntować położyć maty i na to tynk i dla bezpieczeństwa siatka. Chyba, że może macie jakieś inne koncepcje - chętnie poczytam. Wiem - można przykleić płytę GK ale zwiększa się bezwładność systemu. Gorzej z górą. Tam mam płyty GK na stelażu. Czy ktoś z Was lub z waszych znajomych, bliższych lub dalszych kładł tynk na GK? Czy to jest możliwe? Jak to zrobić? Czy GK utrzyma 1 cm tynku? Gładzi? Dla poprawy trzymania wymyśliłem żeby w profile wkręcić wkręty nierdzewne troszkę płycej niż warstwa tynku żeby to się wszystko lepiej trzymało. Co sądzicie? Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts