TomekWaw 14.03.2023 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Nakleiłem na skrzynkę czytelną etykietę, że zawiera ona elektroniczny czujnik poczty i że proszę nie wrzucać ulotek. W dużym stopniu ograniczyło wrzucanie tam śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 31.07.2023 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Witam. Ktoś pochylał się nad zagadnieniem skrzynki pocztowej? Czym sygnalizujecie otrzymanie poczty? . Zamontowałem w skrzynce zwykły mikro wyłącznik. Tylko że ja miałem wolne przewody z drugiej strony płotu, więc taka wersja była najprostsza do realizacji. Kontaktron też mógłby być, ale wyłączniki miałem, a magnesu nie. Teraz otwarcie klapki skrzynki powoduje załączenie diody sygnalizacyjnej w domu. którą można zgasić dopiero po naciśnięciu specjalnego przycisku umieszczonego obok niej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 13.08.2023 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Kontaktron na klapie wrzutowej załącza alarm (pushbullet) i przełącznik stanu w HA. Drugi kontaktron zamontowany przy drzwiach odbioru przesyłek resetuje stan HA. Wszystko po kablu i do wemosa podpięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts