andrzej1233 10.03.2023 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) Witam, po malowaniu agregatem na ścianie wykonanej z płyt karton-gips pojawiły się pasy i smugi po malowaniu agregatem, jest to nowe budownictwo, zostały wykonane podwieszane sufity z płyt karton-gips, wszystko wyszpachlowane,wyszlifowane i zagruntowane i oraz pomalowane farbami z firmy greinplast, do malowania użyto Agregat malarski Wagner Control Pro 250 m. Sufit można malować nawet 7-8 razy, a i tak efekt jest taki sam. Dodatkowo dziwne jest to, że nawet po ponownej próbie, ale tym razem po wymalowaniu wałkiem to nawet widać jakiś tam pasy czy smugi. W internecie wyczytałem, że agregat może być walnięty i gubił ciśnienie i dlatego tak mogło wyjść. Czy jest to możliwe czy jednak na to może wpływać jeszcze coś innego ? Dodam jeszcze, że malowano metodą krzyżową Edytowane 10 Marca 2023 przez andrzej1233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 19.04.2023 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Może to być jeszcze wina dyszy wylotowej, sprawdź sobie dysze z firmy Tresnar, może podmianka pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smolka 21.07.2023 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Co to masz za agregat? Jaka dysza? Jakbys dał znać będe wdzięczny. Ja sie przymierzam do kupna agregatu Komatz gtech 3500 moze ktoś miał w rękach ten sprzęt i może coś powiedzieć na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perkyneglected 24.07.2023 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 malowaniu agregatem na ścianie wykonanej z płyt karton-gips. Jest to dość powszechne zjawisko, które może mieć wiele przyczyn.Jednym z możliwych powodów pojawienia się pasów i smug po malowaniu agregatem może być nieszczelność lub uszkodzenie agregatu malarskiego, co powoduje utratę ciśnienia i nieregularne rozprowadzenie farby na powierzchni ściany. password game Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terinsuke 25.10.2023 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 (edytowane) Malowanie piwnicy i klatki schodowej farbą w sprayu. To już drugi projekt, w którym go używam i nie widziałem tego problemu poza tym, że ostatnio był na schodach. Farba po około 4 godzinach zachowuje linie w miejscach natryskiwania, mimo że nakładają się na siebie w około 30% i problem ten nie pojawiał się wcześniej. Po fakcie sprawdziłem ciśnienie na jakiejś omegle xender tekturze i nie zauważyłem żadnych problemów w strumieniu natrysku. Jest na to szansa. Edytowane 26 Października 2023 przez terinsuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narmad78 27.10.2023 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2023 (edytowane) Te paski pochodzą z nierównomiernego nakładania się. Podczas rozpylania możesz także przechylać się lub chodzić na palcach, co oznacza ustawienie puszki pod kątem. W przypadku ponownego malowania nałóż drugą warstwę, aby zwiększyć krycie, a następnie nałóż warstwę orientacyjną, co oznacza zwiększenie odległości natryskiwania do 18 cali i nałóż lekką warstwę, prawie opylając farbę, gdy druga warstwa jest jeszcze mokra. https://19216811.cam/ https://1921681001.id/ Edytowane 30 Października 2023 przez narmad78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts