kyob 11.03.2023 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Koszt modułów pomiarowych u producenta jest w moim odczuciu mocno wygórowany. Stad pomysł, aby spróbować zrobić coś swojego lub wykorzystać jakieś inne istniejące i tańsze rozwiązanie. Google ani github nic ciekawego nie wyszukują. Pytanie do praktyków. Jakie tanie i sprawdzone czujniki do CO2 można wykorzystać, aby sterować rekuperatorem za pomocą np. Arduino, Raspberry Pi lub czymś podobnym. To samo tyczy się sterowania przepływem jakie czujniki mogę wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 12.03.2023 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Scd30 do CO2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymek07 27.11.2023 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Troszkę odgrzeję temat. Mam u siebie zamontowany izzi 302 z modułem przepływu, ale moduł CO2 był już zbyt drogą opcją. Zastanawiam się nad montażem scd30, zgodnie z podpowiedzią. Przejrzałem schemat i specyfikację i widzę że scd30 zasilane jest 5v a rekuperator na wyjściu do czujnika 12v. Jak rozgryźć oznaczenia ze schematu rekuperatora? Tam jest 5pin (12v, GND, B, A, VCC). W jaki sposób to podłączyć, żeby nie popsuć a żeby działało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wello 27.11.2023 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Najprościej to podepnij pod 12V stabilizator liniowy na 5V. Ten SCD30 pobiera miliampery więc ten stabilizator nawet się nie zagrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 27.11.2023 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 To zasilanie, ale w jaki sposób wysłać sygnał żeby reku go prawidłowo odczytało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymek07 03.12.2023 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 Owczar, po Twoim pierwszym poście pomyślałem, że masz jakieś doświadczenia jak to podłączyć. Myślisz, że sygnał z scd30 będzie się różnił od sygnału z peflexowskiego czujnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 03.12.2023 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 Nie mam pojęcia jaki jest tutaj fabryczny czujnik miałem na myśli sterowanie centrala automatyka z zewnątrz o ile ma jakies API. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts