pan_poziomica 11.03.2023 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Witam jako , że nie znalazłem podobnego tematu chciałem się zapytać czy ma ktoś doświadczenia z płynną posadzką cementową? Zastanawiałem się nad wyborem posadzki w nowo budowanym domu (ogrzewanie podłogowe) i oprócz miksokreta i anhydrytu natknąłem się na płynne wylewki cementowe. Z tego co widzę jest gładki i mocny jak anhydryt a jednoczesnie pozbawiony jego wad, czyli wrażliwości na wilgoć. Jest cieńszy i mniej porowaty niż miksokret. Zastanawiam się czy ma jakieś wady? Wygląda jak wylewka samopoziomująca tylko grubsza warstwa. W Polsce chyba jeszcze mało popularny. Sporo jest informacji o płynnym jastrychu cementowym webera ale o cemfloor nie widziałem żadnch opinii. Idąc dalej , pomyślałem, że może wystarczyłoby powierzchnię tej posadzki czymś zabezpieczyć (lakier, żywica) i nie trzeba by było układać żadnego gresu lub mikrocementu na wierzch. Jestem ciekaw Waszych opinii a najchętniej osób które mają betonowe posadzki w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 12.03.2023 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Trudno powiedzieć jak taka posadzka wygląda po wylaniu- myślę że może zostać jako warstwa końcowa zabezpieczona lakierem i np woskiem po ewentualnym lekkim szlifie (zmatowieniu) i nadaniu koloru , bo nie każdy lubi szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts