Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik andrzejki.

Recommended Posts

Zaległe zdjęcia pomyślnie przeszły proces technologiczny więc czas umieścić je w dzienniku 8) :wink:

Zdjęty humus

http://manka.photosite.com/~photos/tn/56_348.ts1123688403156.jpg

Wytyczony budynek

http://manka.photosite.com/~photos/tn/54_348.ts1123688388296.jpg

Gotowe wykopy

http://manka.photosite.com/~photos/tn/53_348.ts1123688383625.jpg

Zbrojenie ław

http://manka.photosite.com/~photos/tn/51_348.ts1123688360984.jpg

Lanie betonu

http://manka.photosite.com/~photos/tn/52_348.ts1123688377734.jpg

• Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nareszcie :p :p :p :p :p :p bloczki zajmują swoje właściwe miejsce :p

Dziś byłam na budowie i okazało się , ze stoją już dwie ściany fundamentowe :p

Choć słońca nie ma to od razu jakoś tak weselej człowiekowi się zrobiło 8)

A do tego dostałam fakturę za przyłączenie do sieci wodociągowej i okazało się że zamiast 1000 PLN kosztować to mnie będzie 665,73 PLN :p .

Obdzwoniłam wszystkie okoliczne hurtownie budowlane w poszukiwaniu jak najtańszych pustaków i okazało się , zę hurownia którą wszyscy straszą , ze ma najwyższe ceny daje cenę niższa niż producent :roll: :roll: :-? Trochę mnie to dziwi ale myślę , ze chodzi tu o koszt transportu jaki doliczy producent a hurtownia ma swój transport :-?

Mają nawet HDS-a :o ale za rozładowanie jedej palety tym ustrojstwem życzą sobie dodatkowo 5 PLN :roll: :roll: :roll:

A mąż zakazał mi tam czegokolwiek kupować :roll: :roll: :roll: :-? I jak tu słuchac facetów :roll: :wink:

Dziś już byłam na budowie :p Rośnie i to cudnie rośnie :p :p

Dokonałam też zakupu Emulbitu do izolacji 8) Zastanawiam się czy fundamenty ocieplać styropianem teraz przed zasypaniem czy potem odkopywac :roll: Boję się że zniszczy się styropian w trakcie budowy :roll: Majster nie wie co zrobić :roll: :-?

Obdzwoniłam też już sprawę żwiru i pustaków 8) Niestety przyjdzie mi płacić po te 5 PLN za rozładowanie palety :-? Standardowo biorą 10 PLN :-? To chyba nie tak źle :roll:

Wyczaiłam tez bazę na tani żwir :wink: Majster zamawiał wcześniej 6-7 ton za 180 PLN :-? i szczerze powiedziawszy ta kupka nie wygląda mi na te 6 ton :-? :wink: Teraz będę miała 24 tony za 250 PLN :p :p

Jest różnica :roll: 8) Jaki z tego wniosek :roll: Trzeba kupowac wszystko samemu :-? Majster dostał pozwolenie do dokonywania zakupów ale okazuje się , ze chyba trochę za szybko :-?

Nie mam za bardzo co ciekawego pisać bo narazie monotonna monotonia :wink: tj cały czas murują się fundamenty :p bloczek za bloczkiem i tak w kółko :wink: mam nadzieję, że jutro skończą sie murować i w piątek lub w sobotę zostanie zalany wieniec fundamentowy :roll: 8) Jak fundamenty rosną to wrażenie miniaturyzacji mojego domku staje się coraz mniejsze :p

Wszystko mi się baaaardzo podoba :p Nawet czerń emulbitu :lol: :lol: No cóż miłość potrafi oślepiać :roll: :oops: :wink:

Sąsiad skosił zboże i nawet nie wnosił zastrzeżeń co do kołków granicznych mojej działki stojących na jego polu :p

Fundamenty zostaną podniesione o jeden bloczek w porównaniu do projektu :-? A co se bedę żałować :wink: Nie tak na serio jakoś nisko wyszły a zamiast zbierać ziemię wolę zaostawić tak jak jest i podnieść ciut tym bardziej, ze grunt po deszczu robi się grząski a po ostatnich doświadczeniach sąsiada jak mu przez drzwi zalało cały dół wolę nie ryzykować :roll:

Co jeszcze :roll:

Cały czas drążę cenę pustaków na ściany :-? Nie wiem czy już nie jestem upierdliwa :oops: :-? Negocjuję raz z hurtownią raz z producentem :-?

Jutro ma nawet nawiedzić mnie przedstawiciel producenta :o Chodzi o wyliczenie ilości potrzebnych materiałów, sama wyliczyłam ale wolałabym, żeby ktoś potwierdził maje rachunki :wink: No i może uda mi sie nie dopłacać za rozładowanie tym dźwigiem :roll:

Piasek i żwir może też uda się załatwić w promocyjnej cenie :wink: tj po znajomosci :roll: Brat mi załatwia, 30 ton za 200 PLN :p Tylko czy mi aż tyle potrzeba :roll: Ale skoro ma sie płacić 200 niealeznie od ilości to chyba nie ma co się zastanawiać i brać ile dają :roll: :wink:

A na koniec wklejam zdjęcie Julki w wianku z polnych kwiatów :p

http://manka.photosite.com/~photos/tn/50_348.ts1123688408218.jpg

I to by było na tyle 8)

Jaaa :p :p co za mile było spotkanie z przedstawicielem producenta :p

Teraz chyba bedę się umawiała na spotkania trzeba czy nie :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

Pan przyjechał z torebeczką firmową z gadzetami :o :o

Miły, uprzejmy, przestojny na dodatek :wink: :p

Skserowałam mu kilka stron projeku w celu wyliczenia ilości materiałów, ma na jutro wyliczyć :roll: Ciekawa jestem czy wyjdzie podobnie jak u mnie :roll: :roll:

W związku z podniesieniem fundamentów zabrakło bloczków :( W sumie to prawidłowo :wink: bo liczone było na sześć rzędów a będzie siedem :-?

Brakuje 80 sztuk i jest problem z transportem :-? Bo transport kosztuje 70 PLN a z a bloczki mam zapłacić około 180 PLN :roll: Także te 70 złociaków to sporowato :-? jak dla mnie :oops: :wink:

Ale jutro mają wieź ten piach i może uda się namówić kierowcę, by zajechał po te bloczki bo to akurat po drodze :roll:

Jutro moim przedstawicielem ma być brat i mam nadzieję,że jakoś wpłynie na kierowcę :-? :roll: :roll: :wink:

W związku z podniesieniem fundamentów sporo żwiru pójdzie do środka :-? a moze nawet i zabraknie a tak się martwiłam co z tym zrobić :roll: :-?

A miało być tak ładnie :roll: :cry: :cry: :cry: :cry:

Dzięń dzisiejszy był dla mnie egzaminem i nie wiem czy go zdam ale to chyba nie dla mnie samodzielna zabawa w budowanie domku :-? :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Po kolei :-?

Samochód z piachem miał zabrać bloczki od producenta i dostarczyć razem z piachem na budowę :-? Nie zabrał :( I już nie załatwiłam innego :(

Przyjechał z piachem na budowę i kombinował jak to obrócić no i wykombinował najgorzej bo zakopał się na skarpie i przechylił się niebezpiecznie w bok :( :evil: z przyczepą podniesioną do góry ponad dachami okolicznych domów :( Modliłam się tylko, żeby się nie przewrócił i nie zdemolował okolicy :( Oczywiście nie było akurat nikogo kto mógłby go wyciągnąc :roll: :-? W końcu udało mi się załatwić traktor ale za słone piniądze :evil: :evil: i to w hurtowni w której się zaopatruję tak zdarli ze mnie skóre za 20 min pracy z dojazdem :evil: :evil: ale i tak byłam szczęsliwa, ze wyciągną :-? Na szczęście nie widziałam całej operacji wyciągania bo chyba bym padła jak kawka :( akurat wyszłam na spotkanie traktora który przyjechał z drugiej strony :roll: :roll:

Z racji czasu i niebezpieczeństwa kierowca też musiał dostać znacznie więcej a więc ten żwir nie będzie wcale taki tani i to się nazywa okazja :roll: :-? :-? :(

Transportu na bloczki też nie mogę załatwić :evil: , jest oczywiście ale za cenę dwukrotnie większa niż wartość bloczków :roll: :evil:

Czy to normalne czy też oni wszyscy myślą ze mają doczynienia z naiwniaczką :roll: :-?

Do tego mąż nie dzoni od tygodnia bo cały czas pracuje :-? Szlag jasny może człowieka trafić :evil:

Ja chyba wymiękam :cry: :cry: , praca, dzieci, budowa i do tego bez samochodu zostałam :(

Dobrze, ze jeszcze czasami brat wpadnie i podwiezie mnie gdziekolwiek 8)

Wypłakałam się wyżaliłam i mam nadzieję, ze mi przejdzie ten dołek :roll: :roll: :roll:

bo przecież musze sama dac radę :-? :-? nie poddam się tak łatwo :roll: :roll:

Czy ja jestem już histeryczką :roll: :roll: czy to jeszcze przede mną :roll: :wink:

Musze chyba zastosowac swoje życiowe motto :wink:

Mija wszystko dobre i złe :-? a więc i to minie :-? Mam taką nadzieję 8)

I tym optymistycznym akcentem o upływie czasu kończę 8)

Mamy poniedziałek i już ochłonęłam po przeżyciach piątkowych 8)

W sobotę wynalazłam jeszcze jedną hurtownię, pogadałam z szefem i to u nich będę brała wszystko i okazało się, ze mają te nieszczęsne brakujące bloczki :o

A jak dzwoniłam w piątek rano to nie mieli :evil: Taką informację otrzymałam przez telefon :( Co to znaczy osobisty kontakt :lol: :wink:

Stan budowy na dziś jest taki, ze przygotowne są szalunki na wieniec i jutro zalewają wieniec na fundamencie :-?

Nareszcie pomału zbliżamy się do etapu ściennego 8) choć jeszcze przede mną pierwsza posadzka :-?

Wczoraj ściany fundamentopwe zostały obłożone styropianem, posmarowane emulbitem i owinięte folią 8)

Miał być sam styropian zabezpieczony emulbitem ale pomyślałam, ze trochę go szkoda no i dodali folię 8) A dziś Ostrówek równał teren i wsypywał pospółkę pod pierwszą posadzkę w fundamenty i uszkodził dwie płyty styropianowe :( :( i juz nie jest tak pięknie :( trzeba je będzie wymienić :(

Poza tym są już ułożone rury kanalizacyjne i nawiew do kominka 8)

Jutro mają zalewać posadzkę w salonie 8) No i znowu problem bo na jutro żwiru starczy ale już na poniedziałek nie :-? a tak szybko załatwić w promocyjnej cenie to prawdopodobnie mi się nie uda :(

Ale za to pustaki na ściany będą taniej niz miały być o 3 grosze na sztuce :wink: :p Dobre i to :wink:

I przywiezie nie producent ale najnowsza hurtownia :p

Trochę przykro mi było odmowiac u przedstawiciela producenta ale okazło się, że nie ma żadnego problemu 8)

Będę budowała z pustaków ceramicznych z Lewkowa 8)

29 sierpnia 2005 roku przyniósł kompletne pierwsze posadzki na gruncie w całym domku :p :p

Fajnie można już stoły rozstawiać :wink: :wink: i imprezki urządzać 8)

Ciesze sie bardzo, ze nareszcie ściany będą rosły 8)

Fundament został zasypany i jakoś nie widać całej tej pracy :roll: no ale ja wiem co się tam kryje :wink:

We środę mają przyjechać pierwsze pustaki i zaczynamy :p

Cudnie wyglądają zachody słońca na mojej działce :p Uwielbiam tam chodzić na wieczorne spacerki 8) Wszędzie już słońce zajdzie a u nas jeszcze ostatnie promyczki grzeją i świecą 8)

31 sierpnia 2005 roku :p :p :p

Nareszcie 8) na budowę przyjechały pierwsze pustaki i od razu zrobiło się tak poważniej 8) :wink:

Efekt dzisiejszych prac nie jest może zbyt imponujący ale są już cztery narożniki wyprowadzone i jeden rządek wymurowany :p :p :p

Piękny dzionek :p

Mam nadzieje że teraz to już pójdzie szybko w miarę :roll: 8) :-? 8)

Pojawiły sie również pierwsze dylematy odnośnie okien :-?

Zastanawiam sie czy w kuchni nie zrezygnowac z jednego okna :roll: bocznego od strony południowej :roll: :-? i czy w salonie nie zrobić z dwóch wąskich okien jednego dużego :roll: :-?

Tak byłoby lepiej ale dochodzi jeszcze kwestia zgodności z projektem :-? :-?

Czy warto tak zmieniać koncepcję w trakcie realizacji :roll: :roll:

Trzeba to dobrze przemyśleć :-?

Nad zmianami które mi zaświtały myślałam kilka dni i postanowiłam z nich zrezygnować :( po konsultacjach telefonicznych z kierownikiem budowy , anonimowym telefonie do nadzoru budolanego i lekturze forum :roll: Będzie zgodnie z projektem 8) no chyba, ze w późniejszym czasie co nieco się wypełni pustakami :wink:

Przed chwilą byłam na budowie i widok jest wspaniały a mianowicie są już trzy ściany aż do wysokości parapetów :p :p :p :p :p :p , mam drzwi wejściowe, wjazd do garażu :p :p

Gościnnie odwiedziła moją budowę ciotka i była zachwycona okolicą :roll: :-? nawet ta nieszczęsna rozdzielnia prądu nie zdołała przytłumic jej zachwytów :oops: :-? :roll:

Mam nadzieję, ze już niedługo pokażę wam zaległe zdjęcia 8)

Myślałam, zę mieszkam w spokojnej :-? sennej :-? okolicy :roll: :roll: a tu się okazuje, ze to nie takie wcale pewne :-?

Wczoraj w nocy lub wieczorkiem ktoś na mojej budowie urządzał sobie zabawę :evil:

Odkręcili wodę i polali całkiem porządnie posadzki wodą :o oczywiście łącznie z tym co na nich stało a stało trochę pustaków :-?

Zabrali nasadke na rączke od okręcania wody :o :( po co im :roll: :roll: :roll:

A najdziwniejsze, ze to chyba bardzo wyspecjalizowani w drobnych kradzieżach znawcy :-? bo zabrali z szopki przez szparę za pomoca drutu dwa papierosy :o :o :o

Zrobili z drutu takie szczypczyki i wyciągneli :o :o :o Sprzet oczywiście zostawili :-?

Majster napisał do nich list i przybił na szopce :-? Zbeształ ich porządnie i nastraszył policją bo sprawa oczywiście została zgłoszona :-?

Mam nadzieję, ze takie incydenty więcej nie powtórzą się :roll: :roll:

Mój mąż od dawna mówił ,że trzeba na budowę kupić porządnego psa żeby pilnował :-? ale mi po prostu szkoda byłoby zostawiać zwierzaczka uwiązanego na całą noc :(

Zobaczymy jak będzie dalej :roll:

Stan prac na budowie jest taki, że są juz wszystkie ściany zewntrzne aż po strop :p

Jutro mają robić szalunki na nadproża 8)

Mam nie lada dylemat z okrągłyi okienkami i drzwiami :-? Ceny takich fantazyjnych drzwi i okien przyprawiają o zawrót głowy i jak tak dalej pójdzie to zmuszona będę zrezygnować z tych fantazji :(

Ogolnie dom wydaje mi się teraz taaaaaaaaaki ogromny, że szok :o

Nie spodziewałam się takiego efektu, może jak popjawią sie scianki działowe to będzie onnaczej to wyglądać :roll: :roll: :roll:

Za kilka dni wraca mój mąż i bardzo sie cieszę, ze już on zajmie sie budową :p Czasmi mam dość tego łażenia :-? :-? :oops: :oops: :-?

Wczoraj byłam na szkoleniu w Warszawie :evil: Musiałam wstać o 4.30 raniutko żeby zdążyć na autokar. Mój brat musiał mnie dotransportować i odebrać z przystanku :-? I jeszcze do tego mieliśmy po drodze przygodę w postaci pęknięcia linki od sprzęgła :evil: :evil: :evil:

Szok, wróciłam do domu autobusem a brat czekał aż mu zrobią i przyjechał przed samą północą :-? W sumie dwie godziny później ode mnie :wink:

Myślałm, ze dziś będzie spokojnie a tu od rana majster wydzwania do mnie, ze wczoraj nie dowieźli stali na nadproża do garażu :o :o i robota stoi :(

Zajeżdzam do hurtowni, ugadane z szefem, ze będą a tu nie ma :evil: No cóż jak ktoś tak traktuje klienta :roll: :roll: ....

jadę szukac do innej ale.................... nie dojechałam bo w drodze dzwoni Pani z hurtowni, że źle sprawdziła i stal leży u nich na placu :o :o :o No cóż bywa :-? W każdym razie ma dojechać na budowe :-?

Jadę- z bratem oczywiście :wink: bo sama to bym nie jechała ale maszerowała :-? :wink: - na budowę poinformaowac, ze stal dojedzie a tu :o :o :o :o :cry: :cry: :cry: nad drzwiami nadproże jest ale nie okrągłe ale proste :evil:

I do tego majster mówi "a ja nie wiedziałem" :o , a tyle razy była mowa o okrągłych drzwiach :-? :roll:

No cóż albo okrągłe drzwi nie są mi pisane :cry: :cry: albo trzeba będzie próbowac przy wstawianu jakoś to obrabiać :-? Tylko czy tak się da :roll: :roll:

Wiem, ze rafałek obrabiał tak okienka ale drzwi :-? :-? czy nie za dużo trzeba by uzupełniac :-? :roll:

Obiecane zdjęcia 8)

Tak wygląda domek z ulicy 8) http://manka.photosite.com/~photos/tn/133_348.ts1116306972000.jpg

Ściana południowa

http://manka.photosite.com/~photos/tn/131_348.ts1116306930000.jpg

Widok na drzwi tarasowe 8) http://manka.photosite.com/~photos/tn/130_348.ts1116306916000.jpg

W srodku trochę bałaganu :-?

http://manka.photosite.com/~photos/tn/129_348.ts1116306860000.jpg

Narazie na tyle 8)

Jak lepiej opanuję sztuke poprawnej fotografii cyfrowej napewno będą lepsze zdjęcia 8)

20 września 2005

Nareszcie :-? zdjeli szalunki z nadproży :p Szczególnie intersowały mnie nadproża nad łuczkami i okazało sie ze są w porządku a tak się bałam o nie :-?

Wygląda to tak

http://manka.photosite.com/~photos/tn/163_348.ts1116548214000.jpg

w drzwiach stoi mój mąz i rozprawia z majstrem 8)

Tutaj mąż i majster pozują mi do zdjęć :wink:

http://manka.photosite.com/~photos/tn/162_348.ts1116548198000.jpg

I na koniec najprzyjemniejszy widok z okienka w garażu :wink:

A taki widoczek będę miała z łazienki na parterze :wink:

http://manka.photosite.com/~photos/tn/167_348.ts1116550350000.jpg

Z salonu narazie mam taki widok, co prawda mało romantyczny ale mam nadzieję, ze to się zmieni :wink:

http://manka.photosite.com/~photos/tn/165_348.ts1116550220000.jpg

I na koniec najprzyjemniejszy widok z okienka w garażu

http://manka.photosite.com/~photos/tn/166_348.ts1116550230000.jpg :-? 8)

DZiś na tapecie był podciąg na ścianie nośnej miedzy salonem i kuchnią :-? Jest też ściana dzieląca salon od kuchni, jutro ma być druga i zaczna sie robić kominy 8)

Aha pokaże wam jeszcze jakie drzwi przypadły mi do gustu zamiast łukowatych- kompromis między marzeniami a realiami :-?

http://manka.photosite.com/~photos/tn/161_348.ts1127203667546.jpg

Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dość zdjęć :-? :-? :-?

Wczoraj spotkaliśmu się z blacharzem i jesteśmy umówieni na koniec października na krycie 8)

Obecnie myślimy nad blachą a głownie nad odcieniem, ja chciałabym chyba :-? ciemny brąz i nie wiem czy mat czy błysk ale blacharz mówi ze to kolor bez sensu :-?

Mam na myśli coś takiegohttp://www.rautaruukki.com.pl/original/i/maxi-nova.gif :-? :-?

Ciężka sprawa te wybory :-? Ale jeszcze mamy na to czas 8) A może wy macie jakieś propozycje :roll: :roll:

Z nowości są już dwie ściany działowe i salon już widać 8) będzie ogromny, garaż będzie strasznie wysoki :-? :-? To przez to obniżanie podłogi żeby był lepszy wjazd :-? :-?

No ale powierzchnię pod sufitem też można jakoś wykorzystać, choćby do wiesznia rowerów czy takich tam różności :-? Mam nadzieję 8)

Wczoraj dowieźli 20 t piasku do murowania i musiałam zapłacić za wszystkie pustaki :( no ale ściany rosną 8)

Przeraża mnie koszt betonu na strop z gruchy z pompą, żadnym sposobem nie mogę zanleźć mniej niż ok 260 PLN za m3 B20 :(

A że trzeba mi 15 m3 to jak na moją kieszonkę sporo :(

No ale wylewjąc z betoniarki samemu pewnie taniej to nie wyjdzie :-?

Okazało się również że brakuje nam desek na szalowanie stropu :o Jutro będą trwac poszukiwania :-? Mam nadzieję, ze coś się załatwi- oczywiście coś po promocyjnej cenie :wink:

Stemple na strop są juz pocięte i czekają w lesie tylko zapłacić i zabrać :wink: :-? 8)

A 8) i olśniło mnie gdzie mogę zamontować luksfery :p :p

Wpadłam na pomysł, ze będą dokoła przejśc z salonu na korytarz i do kuchni 8) Nie będzie drzwi tylko otwory no i przyszło i do głowy ze może dobrze to by wygladało tym bardziej że wydają mi sie takie duże te otwory :-? A tak było by to cos w formie obramowania :-? :roll: :roll:

Obaczymy zresztą jeszcze 8)

Na tapecie mamy równiez okna dachowe :-? Ja chće je mieć a mąż mówi, że nie ma takiej potrzeby :-? Chcę mieć bo zawsze chciałam leżeć pod takim oknem i patrzeć w gwiazdy :oops: 8) A syn też zazyczył sobie 8) No i mamy dylemat znowu, kasa czy spełnianie marzeń :-? :wink:

A okna mają być wstawiane razem z kryciem :-?

Niedziela wyborcza 8)

Dziś korzystając ze wspaniałej pogody wybrałam się z synem na wycieczkę rowerową 8)

Wszystko było dobrze do czasu aż nie zajechaliśmy w drodze powrotnej na budowę :-? Chciałam zrobic oszałamiające zdjecia pomieszczeń widzianych z lotu ptaka :-? No i w tym celu wdrapałam się na rusztowanie :-? Zdjęcie zrobiłam, tylko zamiast zejść spokojnie jak na mój wiek przystało :-? coś mi strzeliło do łba i chciałam efektownie zeskoczyć :-? No i wywinęłam niezłego orła :oops: :oops: :oops:

Mam poobcierane łokcie, nadgarstki i kolana :oops: Całe szczęście, że aparat nie uległ uszkodzeniu :-? Nawet jakoś zdjęce pstryknęło w czasie skoku ale skasowałam wszystko niechcący :oops: :oops:

Najbardziej szkoda mi zdjęć z wycieczki bo piękne sa teraz lasy brzozowe :-? no ale cóż :-?

A teraz zdjęcia 8)

Tak moja budowa wygląda z daleka 8)

http://manka.photosite.com/~photos/tn/173_348.ts1127654358734.jpg

Widok z salonu na kuchnię 8)

http://manka.photosite.com/~photos/tn/170_348.ts1127654355812.jpg

Salon, ściana z kominem 8)

http://manka.photosite.com/~photos/tn/169_348.ts1127654354593.jpg

No i nieszczęsne rusztowanie :-?

http://manka.photosite.com/~photos/tn/172_348.ts1127654357671.jpg

29 września 2005 rok

Na budowie w salonie wyrósł piękny lasek sosnowy- :-? pzrynajmniej tak mi się wydaje , ze sosnowy :-? o ile znam się na drzewkach :-? :roll:

Mam juz równiez łazienkę na parterze :p i wcale nie jest taka malutka jak mi się wydawała 8) No i to okrąglutkie okienko dodaje jej dużo uroku 8)

Mam nadzieję, ze jutro uda sie im zaszalowac cały budynek i w sobotę będzie wielkie lanie betonu 8) :roll: :roll: :-? a

teraz intensywnie licze ilośc potrzebnej stali na strop :-? Nawet nie przyszło mi do głowy, ze aż tyle tego trzeba :-? Szok :-? No cóż sma radość :-? wydatki :-? :-? :-?

Mąż ostatnio trochę miał problem z kręgosłupem więc kilka dni musiał odpoczywac w domku :-? ale już jest znacznie lepiej 8) Wczoraj sam traktorkiem przywiózł stemple z lasu oddalonego ok 15 km od naszej budowy :p :p A przedwczoraj do późna woził deski na szalunki z tartaku :-? Całe szczęście, że już nie muszę sama tym wszystkim się zajmować 8) Jak to dobrze, ze mąż jest już w domku 8) 8)

Teraz mnie dopada jakieś wstrętne przeziębienie :-? Marnie sie czuję :(

Jeszcze jakoś przetrwać w pracy piątek i będzie dobrze 8)

W domu komputer cos nie chce mi działać i nie mogę wam pokazać nowych zdjęć :( Ale myślę,ze w końcu zadziała 8)

Dzisiaj bez opisów :-? Same zdjęcia 8)

Kawałek zaszalowanego stropu z widokiem na szopę 8)

http://manka.photosite.com/~photos/tn/207_348.ts1128140875781.jpg

Widok łazienki dolnej z lotu ptaka-pewnie ostatni raz ją z góry widziałam :-?

http://manka.photosite.com/~photos/tn/203_348.ts1128140870937.jpg

Kotłownia

http://manka.photosite.com/~photos/tn/204_348.ts1128140872406.jpg

I garaż

http://manka.photosite.com/~photos/tn/205_348.ts1128140873515.jpg

Tu trochę dziwnie wyszły okna, bo trzeba mieć ze dwa metry żeby przez nie wyjżeć :-? Mi trochę brakuje :(

To przez obniżenie podłogi w garażu żeby był lepszy wjazd :-?