andrzejka 20.11.2005 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 20 listopada 2005 Dach coraz bardziej przypomina dach Nie podobają się nam dziwne smugi na dachu Mąż twierdzi, ze blacha jest pokrywana jakimś płynem i zejdzie z czasem ale teraz to bardzo brzydko wygląda Jutro trzeba to wyjaśnic Zobaczcie sami http://manka.photosite.com/~photos/tn/341_348.ts1132495563484.jpg I z tyłu , z kominem http://manka.photosite.com/~photos/tn/345_348.ts1132495565906.jpg A i jeszcze mój najnowszy pomysł Przyszło mi do głowy żeby w miejscu gdzie jest przedni daszek wstawić trójkątne okno Ze strony sypialni fajnie by to wyglądało ale chyba trzeba to dobrze przemyśleć Mąż nie powiedział na to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.11.2005 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 22 listopad 2005 Dach już miał być skończony ale zabrakło dachy płaskiej do obróbek Wczoraj nie było szefa od dachu i tak to wyszło Było trochę problemu ze znalezieniem takiej blachy w okolicy Jak trzeba to nikt nie ma Całe szczęście, że w Augustowie mieli i mąż z dacharzem przywiezli 3 arkusze Jutro może skończą I tak dobrze, ze w miarę sprawnie to poszło bo śniegu u nas napadało i mrozi też całkiem, całkiem Z braku nowych fotek wklejam zdjęcie Julianki przed wyjściem do przedszkola http://manka.photosite.com/~photos/tn/346_348.ts1132410083140.jpg Okulary z tego powodu, że mama tez nosi a więć córka nie moze być gorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.11.2005 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 23 listopada dach został całkowicie skończony Choć dla mnie jeszcze nie Oto fotki domku Od frontu http://manka.photosite.com/~photos/tn/348_348.ts1132771991515.jpg Od tyłu http://manka.photosite.com/~photos/tn/347_348.ts1132771990359.jpg Jeszcze kończą daszek nad tarasem Komin wentylacyjny http://manka.photosite.com/~photos/tn/349_348.ts1132771992187.jpg KOmin dymowy i jedyne okno dachowe w łazience http://manka.photosite.com/~photos/tn/355_348.ts1132771997187.jpg I tu mnie właśnie boli Jak weszłam dziś do sypialni i stanęłam przed wilką i smutną ścianą dachową to aż mnie za serce wzięło, jak mogłam odpuścić okno dachowe w sypialni i to z takim widokiem Poczułam się jak zamknięta w klatce i odcęta od całego świata I okazało sie, zę byc może okno w sypialni było głównym powodem budowy domu Taka mnie żałośc wzięła I to trójkątne okno to miało być chyba w zastepstwie W każdym razie Pan od dachu- jednocześnie kumpel męża- zgodził się na wiosnę wstawić nam takie okienko za symboliczną opłatą Tylko czemu od razu tego nie zrobiliśmy Czy to by było takie szleństwo Tak to jest jak sie słucha męża a nie własnego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.11.2005 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Wczoraj mąż wynalazł feler w wykończeniu dachu Przy daszku nad wejściem z jednej strony rynna jest pod daszkiem a z drugiej wystaje przed daszek Trochę widać to na zdjęciu domu od frontu Niby nie duża róznica około 5-10 cm ale jak się o tym wie to nie sposób wejśc i nie patrzeć na to Zresztą jak ktoś spojrzy na dom od ulicy i na daszek to widać od razu Nie wiem co z tym zrobimy Ja jestem skłonna zostawić choć wygląda to niezbyt ciekawie ale mąz chce na wiosnę przerabiać Blachodachówki zostały dwa arkusze więć z tym problemu nie będzie ale trzeba będzie zapłacić za przeróbkę No nic to przez zimę to przetrawimy i cos postanowimy Ale najważniejsze, ze dach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.11.2005 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Równo rok temu zaczęłam pisać na tym forum I przez ten rok tyle się zmieniło w moim życiu Dotychczas odległe marzenia o własnym domku zaczęły przybierać realne kształty Dziś mam już dom , własny I choć trochę czasu upłynie nim w nim zamieszkamy to i tak bardzo się cieszę bo chyba nie wierzyłam,że przez rok uda sie nam aż tyle osiągnąć Dziękuję wszystkim za wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.11.2005 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 W sprawie wpisów w dziennku budowy Mąż rozmawiał z kierownikiem i ten poinformował, ze nie trzeba nic wpisywać- ostatni wpis i jedyny zresztą to wytyczenie budynku- a jak ktoś zechce dziennik to mówić że u niego Domek został zabity deskami na głucho na zimę Chyba będę sie musiała włamywac jak zechcę pojść w odwiedziny No chyba, ze maż zmieni te dechy na prowizoryczne wejście Bo teraz to można tylko sie wczołgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.12.2005 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 17 grudnia Niedługo święta i świat w zimowej szacie Na budowie cisza i spokój Kilka zimowych fotek Przydrożne zaspy http://manka.photosite.com/~photos/tn/363_348.ts1134915388561.jpg Choinki pod śniegiem http://manka.photosite.com/~photos/tn/362_348.ts1134915388201.jpg Ja przy choinkach http://manka.photosite.com/~photos/tn/359_348.ts1134915384670.jpg I oczywiście zimowy domek http://manka.photosite.com/~photos/tn/364_348.ts1134915389686.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.12.2005 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Gdy na niebie wigilijnym pierwsza gwiazdka zaświeci,Gdy w spokoju do stołu zasiądziecie, Niech kolędą przypłyną do Was te życzenia Zdrowia ,miłości oraz wszelkiej obfitości W duchu Świąt Bożego Narodzeniahttp://www.kartki.mocny.com/data/media/1/20051215040635.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.01.2006 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Nowy rok sie zaczal i jest wszystko ok, tylko jedno mnie gnębi ba nawet nie gnębi bo nie czuję już tego Chyba w starym roku został mój budowlany entuzjazm i zapał Nawet w nowym roku nie zajżałam na budowę Nie chce mi sie nic myślec o tym Mieliśmy po nowym roku od razu zaczynac brać się za okna i coś tam jeszcze, mieliśmy brac kredyt mieszkaniowy a tu nic totalny marazm Juz sama nie wiem czy chcę szybko mieszkać i długo spałacac kredyt czy też długo budowac i krótko mieszkac Niby oczywiste ale ............. Takie zawieszenie w próżni Ale ogólnie to jest ok Jeszcze pomyślicie że mam jakiegoś wielkiego doła Jak Whisper swego czasu Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.01.2006 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Jest pierwsza wycena za okna 6600 PLN, ale bez okienek łukowatych, za które chca po 1000 PLN za sztukę Mąz jednak chce, zeby okna łukowate zamówić u stolarza po 400-500 PLn za sztuke Niby i tak nie dużo bo myśleliśmy że na okna pójdzie z 15000 PLN ale sporowato . Zresztą to dopiero pierwsza wycena, na dniach ma być następna i mam czas na szukanie i pytanie Z tym,że dokładnie nie wiem jakie to okna mąz powiedział tylko, ze standardowe, trzykomorowe a to chyba troche mało informacji Oczywiście będzie to plastik Co do dołów to rzeczywiście chyba brakowało mi widoku domu, bo wczoraj jak pojechałam to znowu mnie zwaliło z nóg tak pięknie tam i zimowo, wszędzie snieg, drzewa oszronione Nawet droga odśnieżona i posypana piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.01.2006 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 O rany, chyba czas wyciągnąć mój dziennik z czeluści odległych stron A tak na poważnie to dzisiejszy mój wpis może i nie budowlany choć z budową związany ale strasznie mnie wziął za serce wiece opiszę to tutaj Ostatnie dni u mamy pomieszkiwałam z dzieciakami jako, że ferie, w mieszkaniu wieje chłodem, w przedszkolu tez zimno strasznie więc ucieklśmy w bardziej ciepłe miejsce tylko do pracy dojeżdzałam codziennie a dziś to całkiem sobie odpuściłam i na wolnym byłam. Korzystając z tej okazji odwiedziąłm babcię i dostałam od niej wskazówki kiedy należy sie wprowadzać do nowego domu Ano własnie do tej pory myślałam, ze wtedy kiedy się da a okazuje się, ze nie. Mianowicie babcia powiedziała, ze można sie wprowadzac tylko wtedy kiedy księżyca przybywa a nie ubywa I na stole trzeba położyć bochen chleba ale nie zaczęty, i postawić sól- a wtedy napewno będzie się dobrze wiodło w domu Dostałam też od babci święty obrazek na tę okazję A do tego babcia powiedziała, ze daje teraz bo nie wie czy doczeka tej chwili Jakoś tak smutno mi się zrobiło ale wierzę, ze będę mogła babci pokazac swój dom A tak ogólnie to nic się nie dzieje wycena jest jedna tylko na okna bo niekt więcej nie kwapi się robić dziwne trochę nie chcą zarobić czy też lenią sie I cały czas bije sie myślami brać kredyt i mieszkac czy też nie brac i budowac dłuuuuuuugo Ja to raczej jestem zdecydowana na to pierwsze tylko mąż ma straszne opory psychologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.02.2006 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Czas chyba zaczać rozdział kredytowy bo bez wsparcia to marne szanse na szybkie mieszkanie. Wstepne rozenanie poczynione i będzie kredyt pewnie , choć małżonek o tym jeszcze nie wie ale sprawy finansowych to raczej moja działka Niemniej jednak przytakniecie ze strony małża być musi i takie mam zamiar mieć Tylko czy jest sens brać ten kredyt już teraz skoro mąz wróci pod koniec lutego a od maja znowu wyjeżdza na 4 miesiace. Cóż można zrobić przez marzec i kwiecień Optymistyczna wersja moja jest taka: okna, drzwi, elektryka, co i hydraulika I gdyby to się udało to będzie dobrze a w międzyczasie mąż mógłby ocieplac poddasze i wybijać płytami gk. Potem we wrzesniu można by dalej działac przy wykończeniu wnętrz itp Tylko czy da sie zdążyć z tymi wszystkimi robotami do zimy Bo chodzi o to by albo zamieszkac do zimy a jak nie to czy jest sens się spieszyć z robotą W obecnym roku zakładam, że przez ten czas jak męża nie będzie nic nie będzie robione na budowie( maż miał troche zastrzeżeń a wiem , ze jak on bedzie to dopilnuje wszystkiego dobrze- jest z tych upierdliwych i namolnych i bardzo dokładnych ) No chyba, ze bedzie mi sie nudzić to może jakieś drobne prace będą Od dziś zabieram sie za sporządzanie kosztorysu robót już wykonanych jak i planowanych. Musze jakoś rozsądnie to wszystko wykalkulowac tak by kredyt wystarczył na zamieszkanie a jednocześnie nie był zbyt duuuuuuży I może luty lub pocżątek marca obdarzą nas wielka furą pieniędzy A potem to już samo sie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.02.2006 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 No cóż zima ani jak nie chce nas opuścić a wręcz przeciwnie jakby specjalnie mrozi i śniegu dosypuje Mam już dwie wstępne wyceny okien do domku, czekam na jeszcze jedną Oprócz tego rozmawiałam dziś z fachowcem od wody i c.o. , tak wstępnie swoją pracę wycenił na 2 tys PLN i tydzień czasu roboty Coś strasznie krótko jak na mój gust ale zobaczymy jeszcze Szczegółami niech zajmuje się małżonek jak już wróci Pan powiedział że najlepszy jest piec na ekogroszek bo najwygodniejszy ale cena mało wygodna Kurcze chyba czas o tych piecach coś poczytac choć jakoś specjalnie mi sie nie chce Wolałabym zając się czymś bardziej estetycznym Kosztorys już zrobiłam Teraz musze się pofatygowac do naszego kierownika po pieczęć I jak będzie pieczątka to będzie komplet dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.02.2006 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Nareszcie mam dwie wyceny okien Kurcze, ze tez tyle trzeba czekac na takie coś Jedna jest całkiem ciekawa Za okna trzykomowrowe aluplast wycena jest od 6500 zł z własnym montarzem do 7130 zł z ich Druga wycena natomiast to albo 7920 zł za trzykomorowe, w tym z łukiem fixy bo jakiś problem mają z otwieraniem albo 8660 zł za pięciokomorowe ale łuki trzykomorowe i tez fixy A łuki muszą się otwierać bo jedno jest w łazience Musz echyba jeszcze poprosić o wycenę pięciokomorowych aluplasta Kurcze sprzedawcy mi mówią , ze nie ma potrzeby wstawiac pięciokomorówek ale ja mam wątpliwości Oprócz tego może mój brat zrobi nam istalację elektryczną Nie ma co prawda uprawnień ale sie zna na tym Powiedzcie czy to normalne że z tak powazną sprawą jak kredyt mieszkaniowy decyzje zmieniam w zalezności od różnych dziwnych rzeczy Kierownik budowy miał odesłac kosztorys z pieczątką w ciągu dwóch dni a tu ni widu ni słychu Jutro ma już być mój mąż to nareszcie zaczniemy cos działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.02.2006 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Dziś dostaliśmy rybki I bardzo sie cieszymy z tego powodu Niby kilka małych stworzonek a tyle radości http://manka.photosite.com/~photos/tn/374_348.ts1140895356140.jpg http://manka.photosite.com/~photos/tn/375_348.ts1140895356843.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.03.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czyżby to rybki przyniosły nam takie nowości Po ponad 7 latach znowu będę mieszkać z tesciową I to już już tu Niespodziewanie oznajmiła, ze wraca z zagranicy w tempie expresowym bo zle sie czuje Szok Ale takie jest życie Tylko czemu tak zaskakuje Z innych nowości to jutro mają robić pomiary okien vo już w zasadzie jesteśmy zdecydowani na kopnkretną firmę choć dziś mąż wynalażł prawdopodobnie coś jeszcze tańszego więc porównamy obie wyceny i wybór prosty Dziś mąż też zebrał kilka ofert bram garazowych Jesteśmy zdecydowani na białą segmentową, ceny około 2600 Szukamy też drzwi zewnętrznych bo jak będą okna to trzeba chyba zamknąc budynek całkowicie I na koniec dwie zimowe fotki Domek http://manka.photosite.com/~photos/tn/378_348.ts1141580563984.jpg i nasz bałwanhttp://manka.photosite.com/~photos/tn/379_348.ts1141561332531.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.03.2006 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Dziś byli Panowie od pomiarów okien Namieszali dla męża w głowie Wszystkie zmiany uzgodniliśmy a oni mu po swojemu wszystko wcisnęli Ci faceci Po ich wizycie raz jeszcze odbyliśmy rozmowe i mąż zadzwonił, ze ma byc wersja wyjściowa czyli tylko jedne drzwi na balkon z naszej sypialni a u córeczki okno zwykłe Zaoszczędzimy w ten sposób na moje wymarzone okno dachowe Jedną wycenę już mamy na 65OO PLN za pięciokomorowe ale profile jakiejś firmy IDEA Czekamy jeszcze na wycenę okien z profilami Aluplast Pewnie będzie drożej ale ile Z innych rzeczy to zamówimy prawdopodobnie drzwi u stolarza zakończone łukiem ZSukamy również drzwi garażowych I mozemy kupic nowe z montarzem i gwarancją za 2600 Pln albo od znajomego za połowe ceny jakieś amerykanskie tylko, że są zbyt niskie jak dla nas i trzeba by było cos kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.03.2006 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 13 marca 2006 Czy zamówienie okien jest warte odnotowania w dzienniku chyba tak A więć mój mąż szanowny dziś zamówił okna Są to okna białe, pięciokomorowe z profili aluplast w systemie IDEAL INTERTEC 4000 okucia WINKHAUS z mikrouchyleniem i czymś tam antywłamaniowym Wszystko byłoby ok gdybym z mężem pojechała a tak choć tyle razy mu gdakałam o niebezpieczeństwach jakie czyhają na inwestora to nie zachwał wszystkich moich rad w pamięci i podpisał ofertę bez terminu realizacji i węz tu puść męża samego załatwiac sprawy Okna będą nas kosztowały 7241 PLN Chyba przyzwoicie Z innych rzeczy to zdecydowaliśmy się już ostatecznie na drzwi robione przez stolarza Będą to wejściowe zakończone łukiem i od kotłowni normalne prostokątne Może uda mi sie załatwic dąb to byłyby dębowe Mają nas kosztowac z montażem 2300 PLN Ustaliliśmy już że elektrykę i inne instalacje tj. internet, TV i alarmową będzie robił mój brat Ma to się dziać w ostatnim tygodniu marca Z tej racji będziemy mieć taniej materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.03.2006 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A tak mają wyglądać nasze drzwi wejściowe http://manka.photosite.com/~photos/tn/381_348.ts1142280544718.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 15.03.2006 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Dziś umówiłam się na spotkanie z Panem od c.o. na piątek. Co prawda już z jednym wstępnie rozmawiałam ale zażyczył sobie 2 tys za instalację cieplną i hydraulikę Niby dobrze ale ostatnio słyszałam na jego temat różne opinie Tez co ma być w piątek podobno jest lepszy i tańszy. Ano zobaczymy co nam powie Ja jestem za kotłem na ekogroszek z podajnikiem ale mąż marudzi, ze to drożyzna nie warta swego No nic pogadamy z fachowcem i coś postanowimy Jutro u nas taki wyjątkowy dzień Po 7 latach wraca teściowa z USA. Z nami mieszka I ma mieszkać w domku też Zobaczymy jak to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts