cinek02 14.03.2023 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 (edytowane) Cześć,przymierzam się do postawienia garażu. Niwelacja terenu wiążą się z wykonaniem dość dużego nasyp do około 1,8m wysokości. Żeby oszczędzić trochę terenu nie robiąc skarp myślę nad postawieniem muru oporowego. Mam dostęp do bloków LEGO. Pytanko jaki fundament pod nie? Czy mogę je układać schodkowo, w sensie fundament na różnych poziomach i czy warto robić drenaż? Edytowane 14 Marca 2023 przez cinek02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.03.2023 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 Chcesz wykonać mur oporowy dla różnicy poziomów 1,80m z betonowych bloczków?Nie przewrócą się lub nie przesuną się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek02 15.03.2023 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 Chcesz wykonać mur oporowy dla różnicy poziomów 1,80m z betonowych bloczków? Nie przewrócą się lub nie przesuną się? Nie z bloczków a z bloków 120x60x60cm. Jeden taki blok waży 1t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.03.2023 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 Jeżeli są takie duże i ciężkie to może się udać...Powinny być zbrojone ławy fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 06.04.2023 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Jeżeli są takie duże i ciężkie to może się udać... Powinny być zbrojone ławy fundamentowe. akurat pod takie murki z lego nie musza byc zadne lawy, tym bardziej zbrojone. Murki nie sa miedzy soba polaczone i to ze troche popracują nie ma żadnego znaczenia. ławy zbrojone robi sie pod mury ktore nie moga pracowac bo popekaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.04.2023 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Po co pozwolić im niezależnie pracować?Może pojawią się szczeliny które będą psuć widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts