glaukos 16.03.2023 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Mam zamontowane ramki z profili ocynkowanych i lakierowanych, do których chcę przymocować pionowe sztachety kompozytowe. Jak to zrobić? Firma, która montowała ramki, sugerowała wkręty samowiercące do metalu, ale nie jestem przekonany do takiego rozwiązania - krótki złapie profil tylko z jednej strony a długi będzie ostry wystawał z drugiej. Druga opcja to wiercić dziury, montować na śruby i lakierować śrubę i nakrętkę, żeby się nie świeciła, ale to z kolei znacznie więcej roboty. Jak byście to zrobili? Może niepotrzebnie się boję tych wkrętów i będzie się trzymać? Sztachety ok. 140cm, montowane w 3 punktach (3 poziome profile w ramce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 19.04.2023 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Moim zdaniem wkręty wystarczą, pamiętaj tylko, żeby były jakieś porządne a nie chińskie. Kup od firmy takiej jak keter lub draumet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glaukos 20.04.2023 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Nie kojarzę wkrętów Keter ani Draumet, tylko ich narzędzia - miałeś na myśli ich wkręty, czy ogólnie że ma być jakaś marka a nie noname? Kojarzę Klimas jako producenta różnych wkrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ethonkent 28.07.2023 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 (edytowane) Kilka lat temu wymieniłem górną część drewnianego tarasu na kompozyt. Pomiędzy tą całą pogodą, wydarzeniami życiowymi, pracą i brakiem motywacji w końcu zbliżam się do końca. Problem? Zapomniałem dodać najpierw słupki poręczy. Na poprzednim pokładzie BYŁA balustrada, ale wyciąłem ją, żeby wyrównać. Rama została również zbudowana wokół cementowego https://19216811.cam/ https://1921681001.id/ patio, więc nie mam dostępu do spodu. Jakie mam możliwości dodania poręczy w tym momencie? Czy słupki boczne działają w tej sytuacji? Czy muszę wysuwać kilka desek na raz, montować słupki i wkładać je z powrotem? Jakieś inne opcje? Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez ethonkent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 29.07.2023 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2023 Również będę montować deski kompozytowe na ogrodzenie i sprzedawca doradził mi właśnie śrubę na wylot, a dokładniej to dwie. Tu masz pewność że będzie to trzymać jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts