Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zewnętrzny Zestaw Kolektor + zasobnik - co wybrać?

Senser

Recommended Posts

Interesuje Mnie tego typu rozwiązanie:

https://prnt.sc/uEuYjPUNzli4

(Zdjęcie poglądowe, proszę nie sugerować się widocznym dostawcą/producentem).

Potrzebuję wyłącznie źródła CWU dla 4 os rodziny również do zasilania pralki i zmywarki (zmywarka zasilana ciepłą wodą).

Szukam zarówno sprzedawcy jak i montera.

Wiem, że są zarówno zestawy ciśnieniowe i bezciśnieniowe, co lepsze?

Jak duży zasobnik?

• 4 months później...
Oto, co planuję dla mojej chaty. Buduję prysznic na zewnątrz z prostym grzejnikiem słonecznym (torba wykonana z arkusza czarnego polietylenu na dole, przezroczysty arkusz na górze) uniesionym na kratce nad samym prysznicem. Bardzo tanie w budowie i można prawie wyłączyć grzejnik gazowy na lato, o ile nie przeszkadza ci branie prysznica późnym popołudniem/wieczorem. Praktyczny? Myślę, że tak, ale przyznaję, że nie zrobiłem matematyki. Jednak latem uwielbiam brać prysznic na zewnątrz omegle xender , więc i tak zbudowałbym prysznic na zewnątrz, a wykorzystanie słońca do podgrzania wody ma sens. Edytowane przez bhireg0

• 1 month później...
Interesuje Mnie tego typu rozwiązanie:

https://prnt.sc/uEuYjPUNzli4

(Zdjęcie poglądowe, proszę nie sugerować się widocznym dostawcą/producentem).

Potrzebuję wyłącznie źródła CWU dla 4 os rodziny również do zasilania pralki i zmywarki (zmywarka zasilana ciepłą wodą).

Szukam zarówno sprzedawcy jak i montera.

Wiem, że są zarówno zestawy ciśnieniowe i bezciśnieniowe, co lepsze?

Jak duży zasobnik?

Skontaktuj się z producentem tego czegoś ze zdjęcia. Z pewnością coś doradzi, wytłumaczy i na pewno odradzi jeśli będzie potrzeba. Przewiduję ...ostatnią opcję.