anka5 02.09.2002 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Własnie stoimy z mężem przed wyborem gontów bitumicznych na nasz dach .Podobają nam się gonty ISOLI ,a znajomi doradzają nam KATEPALA . Cena porównywalna jest tylko pytanie co do jakości . Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie ? .Pozdrowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 02.09.2002 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Podwieszam się do pytania Anki5, ale z rozszerzeniem o dachówki IKO. Oglądałam różne - Isola i IKO są ponoć porównywalne, z tym, że Isola ma posypkę na wierzchu. Jedni mówią (i piszą) że ta posypka jeśli nie jest dobrej jakości, to odpada. IKO posypki nie ma, ale ma jakby "zapiekaną" fakturę. Gwarancja na 20 lat (jeśli montaż werfikowany przez autoryzowanego przedstawiciela). Ja jestem za IKO, mój dekarz skłania się do Isoli. O katepalu wiem najmniej. I też wdzięczna będę ogromnie za opinie wszelakie. Na dodatek, trochę to pilne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.09.2002 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 drodzy moi ja użytkuję dach pokryty gontami ze Zduńskiej Woli i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłem. Cena takiego pokrycia wraz z deskowaniem (OSB) jest duża, a trwałość- no cóż jest taka strona północna której słońce nie dogrzewa za to wiatr smaga i efekt jest taki że po zimie niektóre są uszkodzone, co prawda wymiana nie jest kłopotliwa ale co roku to jest upierdliwe, nie mówię o tym że pokryły się glonami (zielenieją). Więc zastanówcie się zanim będzie za późno. Mamy niestety trochę za zimny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts