Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Ale i tak dobrze, ze miałam opiekę do dzieci - a to juz dużo

Tak tak - taka pomoc to często więcej niż kopanie łopatą. Moja żona ma niekiedy doła, że może tak mało robić w domu i jego okolicy, ale wykonuje często cięższą pracę poskramiając naszą "nadwyraz spokojną" dwójkę.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za ciąg dalszy.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie las, a do końca bardzo ciemny las, ale jak będzie już tak daleko, że będziemy mogli robić sami , to wezmę z Ciebie przykład, lubię remonty jak widać efekty, a Twoje są wielkie i nie podważalne. Jesteś WIELKA

Ja wprost nie mogłam sie doczekać az będę mogła sama cioś robić, czasami miałam wrażenie, ze nawet mogłabym pustaki murować :-? :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:

A teraz to już mnie nic nie powstrzyma- tylko chyba brak czasu lub opieki do dzicki bo wiadomo jaka to praca jak trzeba latac za dziećmi 8)

Choć Julka juz znalazła sobie kolegów na nowym osiedlu- choć straszych ale biega za nimi wszędzie jak tam jesteśmy 8) 8) 8)

Jolla to wielka radość robić coś samemu- juz nie wspominając o oszczednościach 8) :wink:

Jolla jaka ja tam wielka :roll: :roll: :roll: Tak jak każdy budujący własny dom 8)

Tak tak - taka pomoc to często więcej niż kopanie łopatą. Moja żona ma niekiedy doła, że może tak mało robić w domu i jego okolicy, ale wykonuje często cięższą pracę poskramiając naszą "nadwyraz spokojną" dwójkę.

Rafałek rozumiem doskonale twoją zonę :-?

Ciesze sie, ze ty doceniasz ten rodzaj pracy bo niektórzy uwazaja ze to żadna praca :-? 8)

Dzieki za kciukaski :p

Dziś byli znowu Panowie od pomiarów kuchni :-? Druga firma 8)

Na jutro mam mieć wycenę :-? Zobaczymy co z tego wyjdzie :roll:

No i wycenili :-?

2900 PLN za kuchnie ale jest o 5 sztuk mniej szafek niż we wczęsniejszej :-?

więc cena nie jest chyba taka znowu atrakcyjna :roll: :roll:

No i czas oczekiwania - dopiero na koniec lipca a ja chcę juz dziś zaraz :-?

Pozostało mi czekać na ponowną wycenę pierwszej firmy z mniejsza ilościa szafek :-? :-?

Andrzejko, a daleko masz do Ikei? Bo ich meble kuchenne wcale nie wychodzą tak drogo, a kupisz od ręki. Na stronie Ikei jest program do projektowania kuchni, który też liczy od razu cenę wybranych mebli:

http://www.ikea.com/ms/pl_PL/complete_kitchen_guide/planner_tool/index.html

To na prawdę fajna rzecz, polecam.

Cenowo wcale nie wychodzi drogo, a największa zaleta jest taka, że możesz sobie sama projektować kuchnię, na domowym komputerze.

Ja też mam do najbliższej Ikei 120 km, ale w sobotę się wybieramy z żoną i dzieciakami. Najpierw do AquaParku, a potem do Ikei szukać fajnych rzeczy 8)

Adriano i ja tak myslę, ze lepiej spokojnie wybrać i potem nie narzekac, zę to był zły wybór, choć faktycznie denerwuje mnie już że to tak długo trwa :roll: :roll: :roll:

Ale chyba lepiej pomieszkac jakis czas bez kuchni niż wybrać zle :roll: :roll:

Cenowo wcale nie wychodzi drogo, a największa zaleta jest taka, że możesz sobie sama projektować kuchnię, na domowym komputerze.

Ja też mam do najbliższej Ikei 120 km, ale w sobotę się wybieramy z żoną i dzieciakami. Najpierw do AquaParku, a potem do Ikei szukać fajnyc

:roll: :roll: :roll:

Wczoraj sobie wyceniłam kuchnię i nie powiem żeby wyszło niedrogo :roll: :roll:

Wręcz przeciwnie jak na mój gust bardzo drogo :-?

Choć taki program to faktycznie fajna rzecz :p

Anpi udanej zabawy i owocnych poszukiwań życzę :p :wink:

Nic ciekawego przez cały tydziń sie nie dziłało

jak to nic się działo :roll: tyle już zrobione, sprzęt wybrany.

Normalnie czuć w powietrzu zbliżającą się przeprowadzkę :wink:

A to że kuchnia nie wybrana....to trzeba dokładnie przemyśleć, przetrawić i dopiero wtedy zamawiać. Nic na łapu capu :wink: Jak już będziesz pewna co chcesz i możesz zamówć to już pójdzie z górki.

Trzymam kciuki za trafne decyzje 8)

Również mam kuchenkę do zabudowy i innej już bym nie chciała. Nic sie nie wylewa na ścianki kuchenki, wygląda ładnie- będziesz na pewno zadowolona. I co ma dla mnie również duże znaczenie- pokrętła na płycie- nie trzeba się schylać. To kiedy godzina zero?

Trzymam kciuki

jak to nic się działo tyle już zrobione, sprzęt wybrany.

monka ale to tylko teoria a ja wolę praktyczne działanie z efektami :-?

Andrzejko zgadzam się z monką planowanie,planowanie i planowanie oraz wybieranie,wybieranie,wybieranie to na Twoim etapie też ciężka praca - a jej efekty będziesz podziwiać przez kilka następnych lat...

W sumie to macie racje ale czasami chce sie szybko i nieważne jak :-?

Bardzo ładne te kuchenne gadżety

Aniu ciesze sie ze tak mówisz 8) 8)

Będziesz miała gdzie chłodzić rekwizyty na parapetówę

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Przy takiej pogodzie to raczej trzeba bedzie grzać pewnie :roll: :roll: :wink: :wink: :wink: :wink:

nie spiesz się bo to ważny wybór

Aga wiem, wiem ale już chcę mieć to za soba :-? :roll:

To kiedy godzina zero?

Wszystko w rękach stolarza :-? :-? a więc wtedy kiedy będą parapety i balustrada :-?

choć dziś jak byłam w domku to stwierdziłam, ze parapety nie sa aż tak konieczne ale balustrada to bezpieczeństwo dzieci- nie dam rady pewnie za Julką non stop łazić a w takiej sprawie jak vbezpieczeństwo dzieci lepiej trzymać rękę na pulsie- jeszcze z takimi kręciołami jak moje :-? :-? :roll: :roll:

Zastanawiam sie czy mi potrzebne drzwi są wewnętrzne :roll: :roll: w tym momencie i tak nie będzie miał mi kto obrobić glefów czy jak tam to zwą :roll: :roll: Mąz niestety nie wszystkich fachowców uznaje a ci których uznaje nie maja czasu :-? :-? :-?

Jutro zaplanowany wyjazd po drzwi do LM ale czy z nimi przyjadę :roll: :roll: :roll:

Na pewno po drodze odwiedzę dwa zakłady od kuchni i w końcu muszę na cos sie zdecydowac 8) :roll: :roll: :-? 8)

Aaaaa i doszłam do wniosku, ze jednak muszę raz jeszcze pomalować wszystko bo strasznie to wygląda :-? :roll: :roll: :roll:

8) 8) 8)

Przy takiej pogodzie to raczej trzeba bedzie grzać pewnie :roll: :roll: :wink: :wink: :wink: :wink:

U mnie dzisiaj był juz upał, ze 25 st.

Zastanawiam sie czy mi potrzebne drzwi są wewnętrzne :roll: :roll: w tym momencie i tak nie będzie miał mi kto obrobić glefów czy jak tam to zwą :roll: :roll: Mąz niestety nie wszystkich fachowców uznaje a ci których uznaje nie maja czasu :-? :-? :-?

Chociaż do łazienki załóż. Pozostałe mogą poczekać. 8)

No to jak zamontujesz drzwi wewnętrzne to juz prawie wszystko gotowe !

Eeeeeee tam wanna - nie słyszałam, żeby kto z brudu umarł :):)

A mogłabyś pstryknąć to zachodzące słońce z salonu przy okazji jakby Ci się nudziło ? :)

U mnie dzisiaj był juz upał, ze 25 st.

Chociaż do łazienki załóż. Pozostałe mogą poczekać. 8)

A u nas niestety około 10 st :-?

Co drzwi to Alfreda ma najnowsze modele u siebie i tanie jak barszcz 8) :wink:

Zastanawiam sie nad nimi :roll: :roll: :roll:

Folia przymocowana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eeeeeee tam wanna - nie słyszałam, żeby kto z brudu umarł

A mogłabyś pstryknąć to zachodzące słońce z salonu przy okazji jakby Ci się nudziło ?

:lol: :lol: :lol:

Szczególnie jak czasam na deszcz się wyskoczy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

No jasne, ze mogę, z przyjemnością 8)

Widzę Andrzejko, że z kuchnią Ci idzie mniej więcej tak jak i mnie szło - dylematy, dylematy.....

Ale jeden krok masz już za sobą - sprzęt i to bardzo ładny :D

Trzymam kciuki za dzisiejsze zakupy i mam nadzieję że przyjedziesz z drzwiami, ale nic na siłę.

Myślę, że balustrada jest ważniejsza, a drzwi jeśli Ci się nie spodobają to mogą poczekać.

Pozdrawiam serdecznie