Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę Andrzejko, że z kuchnią Ci idzie mniej więcej tak jak i mnie szło - dylematy, dylematy.....

Tak ciężko to szło ale na szczęście mam już za sobą wybór i zostaje mi czekać na jej wykonanie 8) 8)

Andrzejko, z kuchnią idzie Ci tak, jak mnie z oknami

:lol: :lol: :lol: :lol:

Anpi bo wążne wybory są trudne :roll: :wink:

Nie dość, że tanie, to jeszcze mają inną zaletę - trzaskać się nie da

No tak :lol: :lol: :lol: :lol:

Andrzejka trzymam kciukasy a bez drzwi wew. da się żyć

DZięki, chyba pomogły twoje kciuki :roll: :roll: :p :p

Gratuluję wyboru, wiem jakie to trudne :-?

My kilka dni temu oglądaliśmy już projekt umeblowania naszej kuchni, wyszło całkiem fajnie, na początku tygodnia pan ma dzwonić i podać cenę, trochę się tego boję, bo tych szafek wyszło sporo :-?

Andrzejko, masz może projekt "zwycięskiej" kuchni?

Rozumiem, że za moment będziesz już zajmować się ogrodem, :lol: skoro dom juz prawie, prawie..... :lol:

tak czy inaczej jestem pełna podziwu!

pozdrowienia!

a z tym malowaniem ponownym to się moze jeszcze wstrzymaj - może "biel plamista" :wink: nie jest taka zła a skoro podłogi jeszcze nie gotowe więc.....potem i tak trzeba cos poprawiać

i też z ciekawością czekam na zdjęcia (ale tym się nie przejmuj - to tak przy okazji :D )

Andrzejko to juz nie dlugo...Czekamy na fotki tej kuchni i lazienki... :p

Chyba tak :roll: :roll: :roll: 8) 8)

Doszłam dziś do wniosku, ze musze zaczać pomału się pakować :p :p :p :p

I korzystając z okazji jak tylko brat jest u mnie przewozić po kilka pudeł 8)

Bo bez własnego samochodu to nie takie proste :-? :-?

Koniec dylematów

Całe szczęscie, ze w końcu wybrałam i wpłaciłam zaliczkę bo tak może by,m jeszcze coś kombinowała i szukała taniej :-? :-? :oops: :oops: :lol: :lol: :wink:

Andrzejko, masz może projekt "zwycięskiej" kuchni

Mam ale nie kompletny bo bez tych dodatkowych szafek :-?

Rozumiem, że za moment będziesz już zajmować się ogrodem,

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ogród zostawiam na przyszły rok, teraz rosną dmuchawce, z czego Julka bardzo się cieszy :p :wink:

a z tym malowaniem ponownym to się moze jeszcze wstrzymaj - może "biel plamista" nie jest taka zła a skoro podłogi jeszcze nie gotowe więc.....potem i tak trzeba cos poprawiać

Mąz też mówi, żeby zostawić i nie malowac bo to moze być praca na marne :-?

Zalerzy co będzie na ścianach potem :roll:

Mąz chce robić przecierki i gładziutkie sciany a ja wolałabym jakąś strukturalną farbę :-? Więc nie wiadomo jeszcze :-?

A roboty i bez tego malowania dodatkowego jest jeszcze trochę więc chyba naprawdę sobie odpuszczę 8)

Andrzejko,

SUPER , że się zdecydowałaś już na kuchnię :D . GRATULACJE !!! Z pewnością to był strzał w 10-tkę ! :D . Cena myślę, że bardzo dobra (i jeszcze do zestawu masz dwie wiszące szafeczki). Bardzo dobrze, że dokonałaś już wyboru i zaliczka wpłacona. Teraz tylko czekać, aż kuchnię Ci będą montować. Nic nie piszesz ile musisz czekać :roll: .

Pozostałe zakupy widzę, że także dokonane. Brawo ! :D . Już tylko patrzeć jak zamieszkasz :D .

Pozdrówka ! :p

Andrzejka ogromne gratulki czekam na fotki i oczywiście słowo PRZEPROWADZKA :)

szampana już chłodzę :)

A jeśli na ścianch ma być co innego niż ta biała farba to nei maluj więcej szkoda i czasu i farby i u nas pod kolorem jest malowane raz na biało, tylko sufity malowane po dwa razy białym na gotowo :)

Jak zawsze trzymam kciukasy :)

Znaczy przeprowadzka tuż, tuż :D . Gratuluję !!! Fajnie się robi takie zakupy. U nas pierwsze tez juz dokonane i póki co podoba mi się to :D :D :D . Może dlatego, że nie jestem wybredna i udało mi sie wybrać z materiały dostepne i nie drogie :D , czego i Tobie życzę !!! :D :D :D

Powiedz mi kochana jak duża jest ta za mała wanna :D :D :D ? Zamówiłam też narożną dł. 160 i sie zastanawiam czy wystarczy taki wymiar, czy dać większą. W końcu na codzień uzywać się będzie prysznica, a wanna bedzie "od wielkiego dzwonu", by w niej poleżeć.

Zamówiłam też narożną dł. 160 i sie zastanawiam czy wystarczy taki wymiar, czy dać większą

Moja ma długość 150 cm i wydaje sie jakąś płytka :-?

Ale co tam, to szczegół, najwyżej będzie wody po kostki :wink: :wink:

Ale za to pod prysznicem to będzie się lała obficie :wink: :lol: :lol: :lol:

Nic nie piszesz ile musisz czekać .

Pan wpisał na kartce termin 10 lipca 8)

Uparłam sie,ze na słowo to ja pieniedzy nie płacę i choć to nie umowa to z drugiej strony projektu wsawił kwotę zaliczki, cenę ogólną i termin realizacji 8)

Ale patrzyła na mnie jak na marsjankę , ze o coś takiego prosze :lol: :lol: :lol:

Jak zawsze trzymam kciukasy

:p :p :p

W sobotę też kupowałem wannę. Już wybraliśmy, sprzedawca poszedł szukać dodatkowych elementów (uchwyty) ale tak sobie pomyślałem - sprawdzę jak mi się w niej siedzi. No tow alazłęm i stwierdziłem że siedzi się niewygodnie. Ja to lubię sobie poleżeć a tu jakoś tak plecy pionowo. Więc sprawdziłem inną wannę którą też pbrałem pod uwagę. Mniejszą i tańszą i w ogóle taką bez bajerów. I okazało się że ona jest wygodniejsza. Właśnie czekam kiedy ją w końcu przywiozą.

Więc tą wielkością się nie przejmuj ;-)

Nic nie piszesz ile musisz czekać .

Pan wpisał na kartce termin 10 lipca 8)

Uparłam sie,ze na słowo to ja pieniedzy nie płacę i choć to nie umowa to z drugiej strony projektu wsawił kwotę zaliczki, cenę ogólną i termin realizacji 8)

Ale patrzyła na mnie jak na marsjankę , ze o coś takiego prosze :lol: :lol: :lol:

andrzejko,

bardzo dobrze, że się upierałaś do zapisania przyjęcia zaliczki. Takie rzeczy powinny być już przez wykonawcę zrobione zanim zlecający o to poprosi. Dziwię się, że byli zdziwieni.

Jak ja zamawiałam dachówkę i okna też wpłacałam zaliczkę i od razu panowie mieli przygotowany druczek gdzie była wymieniona kwota zaliczki.

Widzisz, andrzejko - musisz uczyć innych jak należy traktować klienta :wink:

P.S. Termin 10 lipca to już niedługo... szybko minie ... :wink:

NOOOO!!! GRATULACJE!!!! Mebelki zamowione, sprzęt wybrany....BRAWO !!!!!! :lol: :lol: :lol: Biel plamista ..zostaw..Jeszcze by Ci zapaprali kolorek docelowy..( U mnie caly czas cosik kapie :cry: )Lipiec piękny termin na przeprowadzkę...Niedociągnięcia jakoś tak bardziej ulgowo przechodzą, a pobyt na miejscu ,bardziej sprzyja dopieszczaniu....

Jeszcze raz slowa uznania!! I czego by w domku nie brakowalo , ile będzie jeszcze do roboty...ZAWSZE MOZNA WYJŚĆ NA TARAS...... :wink:

W sobotę też kupowałem wannę. Już wybraliśmy, sprzedawca poszedł szukać dodatkowych elementów (uchwyty) ale tak sobie pomyślałem - sprawdzę jak mi się w niej siedzi. No tow alazłęm i stwierdziłem że siedzi się niewygodnie. Ja to lubię sobie poleżeć a tu jakoś tak plecy pionowo. Więc sprawdziłem inną wannę którą też pbrałem pod uwagę. Mniejszą i tańszą i w ogóle taką bez bajerów. I okazało się że ona jest wygodniejsza. Właśnie czekam kiedy ją w końcu przywiozą.

Więc tą wielkością się nie przejmuj ;-)

:lol: :lol: :lol:

Mi nie przyszło w sklepie do głowy wchodzić do wanny :roll: :roll: :-? :-?

Ale w domu od razu wskoczyłam i jest ok 8) tylko jakoś płytko się wydaje :-?

Bogus nie wiem czemu ale myślałam, ze ty wanne to już masz :roll: :roll: :-?

nie martw się, leć do sklepu i wymieniaj

:roll: :roll: :roll:

Mam zamiar ale nie takie to proste bez własnego auta :-?

Brat musi pożyczyć auto z przyczpka od kumpla a tu po prostu musimy sie dostosowac do niego- i tak dobrze że nam pożycza 8)

musisz uczyć innych jak należy traktować klienta

P.S. Termin 10 lipca to już niedługo... szybko minie ...

Mam nadzieje 8) :wink:

Jeszcze raz slowa uznania!! I czego by w domku nie brakowalo , ile będzie jeszcze do roboty...ZAWSZE MOZNA WYJŚĆ NA TARAS

DZięki 8) :oops: 8) 8) :p :p

Masz rację , ziloność działa bardzo kojąco 8) 8)

szybciej sie u ciebie dzieje na budowie niz ja moge czytac co piszesz.

A ja cały czas mam wrażenie , ze można by więcej zrobić :-? 8)