Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Ja mam jedną dużą komorę, takie coś małe może to się nazywa 1/2 komory i ociekacz :)

Wybory były dokonywane na podstawie tego co miałam w bloku tam miałam jednokomorowy inaczej sie nie dały i nie było zmywarki - dawalismy radę więc doszłam do wniosku że taki bedzie w sam raz i teraz mogę napisac że wybór był bardzo dobry :)

Tylko ja za duzo nie gotuje :-?

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejka juz grillowala, a ja jeszcze nie.., a wlasnie dzis mowilam, to kiedy u nas bedzie ten grilllllllll........ :lol:

A zlew, wlasnie jaki kupilas...

Ja teraz mam dwie komory i ociekacz i jest bardzo wygodne, bo mam duzo naczyn, ale nie mam zmywarki...

Potem tez chcialam miec taki zlew, ale mowia, ze przy zmywarce nie ma takiej potrzeby.., a do tego sie porobilo i sie taki duzy nie zmiesci...Teraz nie wiem jaki wybrac. Jedna komora i ociekacz, czy poltora i ociekacz, czy jeszcze cos innego.... :roll:

Ja już doszłam do tego etapu, że wiem że muszę mieć 1 + 1/2.

Natchnęło mnie przyobieraniu i płukaniu rzodkiewek :wink: , ale nie mam zdania na temat ociekacza.

Chyba wybiorę bez, bo nie mam za dużo miejsca, a te 1/2 może też służyć za ociekacz w jakimś sensie.

Andrzejko kochana natchnęłaś mnie. :D

Skoro Ty zamierzasz wprowadzić sie z nie do końca zrobionymi posadzkami, to przecież ja też mogę :D

U nas kończy sie dolna łazienka, a jak jest łazienka, to można mieszkać :wink:

Kuchenka fajna, ja wybrałam coś podobnego, tylko Mastercooka z Media Markt. Jest super, bo ma wyświetlacz nan piekarniku :oops: , a kosztuje 1199 zł wiec tez nieź :D le

Ja już doszłam do tego etapu, że wiem że muszę mieć 1 + 1/2.

Natchnęło mnie przyobieraniu i płukaniu rzodkiewek :wink: , ale nie mam zdania na temat ociekacza.

Chyba wybiorę bez, bo nie mam za dużo miejsca, a te 1/2 może też służyć za ociekacz w jakimś sensie.

to tak jak ja

taki zlew znalazłam w necie - Franke z powłoką len (czyli nie będzie widac zacieków z wocy) koło 600 zł, więc chyba dobra cena :D

A gdzie są zdjęcia tych wspaniałości i grilla

Zdjęć nie ma bo zabrakło mi cierpliwości do ładowania baterii, po jednej sesji zdjęciowej a u mnie waparacie miesci sie tylko 7 zdjęc trzeba ładowac baterie a i tak nie zawsze potem aparat się uruchamia :-?

A na większą kartę szkoda mi kasy :oops: :oops: :wink:

Ale będa , bedą 8)

A jaki zlew kupiłaś i gdzie - w Castoramie

Jednokomorowy z ociekaczem w Leroyu za 110PLn :-? :roll: 8)

też chciiałam 1 1/2 komory ale jak popatrzyłam na ceny to odechciałam i mając wybór 2 komory albo ciekacz wybrałam ociekacz bo szafki z szuszarką do naczyń nie będzie więć muszą gdzieś naczynia ociec 8)

Natchnęło mnie przyobieraniu i płukaniu rzodkiewek , ale nie mam zdania na temat ociekacza.

zastanów się nad ociekaczem jeszcze 8) 8)

Andrzejko, jak Ty to wszystko ogarniasz???

Podziwiam Cię.

ps. to znaczy że to wszystko jeszcze przede mną....

Jakoś 8) 8) 8) :wink:

tak Żabciu masz wszytko jeszcze przed sobą 8) 8)

Andrzejko kochana natchnęłaś mnie.

Skoro Ty zamierzasz wprowadzić sie z nie do końca zrobionymi posadzkami, to przecież ja też mogę

Funiu raz jak czytałam twój dziennik to się zastanawiałam dlaczego nie myślisz o wprowadzeniu się już :-? ale nie chciałam o tym pisac bo .... i po co 8)

A teraz cieszę się zę tak pomyślałaś 8) 8)

Ale 600 za zlew :roll: to niestety nie moje poziomy finansowe :wink: :wink: :lol: :lol:

ja mam w bloku jeden okrągły zlew i zmywarkę i to na naszą piątkę dość(moim zdaniem im więcej komór tym więcej miejsca na bałagan)

Okrągłe zlewy bardzo mi sie podobaja oj bardzo ale ja już wybrałam inny :wink: :wink:

Funiu raz jak czytałam twój dziennik to się zastanawiałam dlaczego nie myślisz o wprowadzeniu się już :-? ale nie chciałam o tym pisac bo .... i po co 8)

A teraz cieszę się zę tak pomyślałaś 8) 8)

Ale 600 za zlew :roll: to niestety nie moje poziomy finansowe :wink: :wink: :lol: :lol:

na moje możliwości to też wysiłek

ale u nas nie ma Liroya :D

a co do odwlekania przeprowadzki, to tak naprawdę chodzi o to, że Hanula jeszcze mała i boję się z nią w gołe betony wrowadzać,

gdybym sama miała mieszkać, to wprowadziłabym się już dawno :D

A propo zlewu to przy zmywarce mam 1 + 1/2 komory + ociekacz. Nie mówię że mniej nie można - ale wydaje mi się takie cuś praktyczne. Dlacego?

1) jedna komora zawsze się przyda (nawet nie koniecznie do mycia naczyń ale np. do nalania wody do dzbanka - bez tego mógłby się nie zmieścić pod kranem)

2) 1/2 komory doskonale się sprawdza żeby postawić tam ten pojemnik na łyżki ze zmywarki - jakoś tak mi wygodniej wrzucać te wszystkie widelce, łyżki i noże do tego pojemnijka niż otwierać za każdym razem zmywarkę. a jak sobie stoi w tej połówce zlewu to go za bardzo nie widać

3) kawałek ociekacza się przydaje w różnych sytuacjach - np. zostaje woda na dnie kubków mytych w zmywarce - to się je jeszcze na chwiłę odstawia na ociekacz

nic niezbędnego - ot po prostu małe udogodnienia ...