Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Andrzejka pewnei że łatwiej jak się ma pomoc ale widać niektórzy muszą radzić sobie sami i jak tak wolę przynajmniej potem nikt mi nic nie wypomina a nawet jak ma na to ochotę to mam czyste sumienie.

Lodówka pralka no no coraz lepiej :)

jeśli chodzi o stare kąty to ja nie wiem jak mieszkałam w tym bloku :o :roll:

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko, ze sporym opóźnieniem, ale za to ze szczerego serca gratulujemy zamieszkania we własnym domu. Dzielną kobietą jesteś i ze wszystkim pięknie dałaś sobie radę!

A z tą pralką to kein Problem, ślij skany najciekawszych fragmentów, damy radę (jak Bob Budowniczy :wink: ).

Uściski serdeczne

Agnieszka

Lodówka, pralka - super! . To co jeszcze zostało z "pilnych" zakupów? Chyba niewiele?

Tak naprawdę pilnych to parapety i balustrada do schodów, choć da sie bez tego żyć no i oczywiście kuchenka 8)

Andrzejko a Ty kafelki juz masz wybrane?

Kto o czym, ja o kafelkach....

Zeljko kafelki to dla mnie jeszcze odległa przyszłość :wink:

Na razie nie myśle o nich 8)

mam nadzieję, że ja już niebawem też zamieszkam, chociaż już spałam naswoich włosciach raz i to cudowne uczucie jest !!!!!!!!!!!!

i_ska dzięki, fakt cudnei sie spi w domku, szczegolnie przy takich upałach w domku przyjemnie 8)

Zyczę ci jak najsaybszego zamieszkania 8) 8)

Andrzejka pewnei że łatwiej jak się ma pomoc ale widać niektórzy muszą radzić sobie sami i jak tak wolę przynajmniej potem nikt mi nic nie wypomina a nawet jak ma na to ochotę to mam czyste sumienie.

Masz rację Aga 8)

Czasami warto robić coś po swojemu i dla siebie a nie patrzeć na innych 8)

A z tą pralką to kein Problem, ślij skany najciekawszych fragmentów, damy radę

Dzieki Agnes :p :p

Andrzejko, albo napisz jaka to pralka - producent i model. Jeśli jest sprzedawana także w Polsce, to instrukcję po polsku można ściągnąć ze strony producenta.

To też jest myśl , :p :p DZięki 8)

Jak ja Ci zazdroszczę!!! Zresztą kolejny już raz i to bez chwili przerwy!!! U nas pewnie wszystko się odsunie w czasie, a tak chcielibyśmy być już na Twoim etapie! Ale, co tam, wszystko w swoim czasie...

Gryfpciu normalne , ja tez zazdrościłam mieszkania u siebie wielku forumowiczom. I doczekałam sie 8) Więc i ty czekaj cierpliwie i cegła po cegle dąż do swego 8) :wink:

Trzymam kciuki i pozdrówka 8)

[A z tą pralką to kein Problem, ślij skany najciekawszych fragmentów, damy radę (jak Bob Budowniczy :wink: ).

Myślałam, ze sobie poradzę ale niektórych wyrażeń nie ma w słownikach, ani w tym co mam w domu ani w internecie nie moge znależć :-? :-? :roll:

Rozszyfrowałam na razie tylko :

vorwasche- przedpranie :roll:

buntwasche- kolorowe pranie

spar- oszczędne

kurz- krótkie

Czy dobrze :roll: :-?

Nie wiem co oznacza:

starken weichspulen

normalschleudern

kochwasche

schonprogramme

pflegeleicht

feinwasche

schonschleudern

abpumpen

trockenzeiten

bugeltrocken

Agnes jeśli mozesz to proszę o pomoc :-?

Andrzejko,

czy pamiętasz, że dokładnie rok temu zaczęła się Twoja budowa? :D

Wielkie gratulacje - 1 rok budowy i na swoim!!!!!

Podobnie jak Gryfc - zazdroszczę, ale i mam nadzieję, że i nam się uda w przyszłym roku (może być jesienią!) zamieszkać w nowym domu!

Pozdrawiam,

starken weichspulen - mocne miękkie płukanie :lol: :lol:

normalschleudern ( normalne odwirowanie:o

kochwasche gotowanie (tzw pranio-gotowanie

schonprogramme (to może być program specjalny )

pflegeleicht ( pielęgnujące i lekkie :lol:

feinwasche - pranie delikatne

schonschleudern specjalne odwierowanie (?)

abpumpen - odpompowanie

trockenzeiten - czas suszenia

bugeltrocken - suszenie do prasowania

[

b]Agnes[/b] jeśli mozesz to proszę o pomoc :-?

no własnie !

a niby to tylko pralka!

starken weichspulen - mocne miękkie płukanie :lol: :lol:

normalschleudern ( normalne odwirowanie:o

kochwasche gotowanie (tzw pranio-gotowanie

schonprogramme (to może być program specjalny )

pflegeleicht ( pielęgnujące i lekkie :lol:

feinwasche - pranie delikatne

schonschleudern specjalne odwierowanie (?)

abpumpen - odpompowanie

trockenzeiten - czas suszenia

bugeltrocken - suszenie do prasowania

super, mam tylko pare uwag :wink:

starken weichspülen - pralka plucze albo dluzej albo pare razy zmienia wode... trzeba by bylo dokladnie przeczytac w instrukcji. A sa tez takie praki ktore poprostu biora wieksza ilosc Weichspüler - czyli plynu do plukania.

schonprogramme - to sa wlasnie programy wypisane nizej. Ale ktos dal ciala, bo napisal schonprogramme - czyli programy pielegnacyjne, ale w pierwszej pozycji jest program nie pielegnacyjny tylko normalny.... chyba nie mieli go gdzie wsadzic :wink:

pflegeleicht - dotyczy sie rzeczy nie wymagajacych pielegnacji bo sa pflegeleicht czyli lekkie w pielegnacji :wink:

feinwäsche - tak jak ave napisal/a wyzej, delikatne rzeczy... np jedwab, welna itp

schonschleuder - to jest pielegnacyjne hihi odwirowywanie tych rzeczy powyzej... dobrze sprawdza sie przy firanach, zeby nie pogniotlo za bardzo.

Andrzejko, w wiadomosciach na priva tkwi" do wysłania" wiadomość ode mnie z 24.06 :roll: Nie wiem o co chodzi :roll:

POzdrawiam :D :D :D

Ps nie ma to jak forum, praleczka rozszyfrowana 8) Ja kiedys byłam 2 tyg w Niemczech u ludzi u których pracował mój mąz i prałam w ich pralko-suszarce swoje rzeczy. Ustawiałam program do prania jakoś tak troche po omacku. Jak przyjechali, to Oma( tak ja zwalismy) stwierdziła, że prałam w jej pralce lepiej niz ona, bo ona to niezabardzo umie w niej prać :o :o :o :o :o

Andrzejko,

czy pamiętasz, że dokładnie rok temu zaczęła się Twoja budowa? :D

Wielkie gratulacje - 1 rok budowy i na swoim!!!!!

Podobnie jak Gryfc - zazdroszczę, ale i mam nadzieję, że i nam się uda w przyszłym roku (może być jesienią!) zamieszkać w nowym domu!

Pozdrawiam,

Wróciłam do wpisów w dzienniku rok temu 8) Naprawdę nie było jeszcze wtedy nic a dziś mieszkam, super uczucie :p :p :p

Zazdroście ile chcecie ja też zadzrościłam wszystkim którzy mieszkali :p

A za wasze szybkie budowania trzymam kciuki 8) 8)

Moja gada po włosku

:lol: :lol:

Ważne ze piorą :wink:

ave! Mohaq dzięki wam bardzo 8) 8) 8)

Wasze tłumacznie pozwoli mi bardziej wykorzystać mozliwości pralki 8)

8) 8)

Andrzejko, w wiadomosciach na priva tkwi" do wysłania" wiadomość ode mnie z 24.06 Nie wiem o co chodzi

I ja nie wiem, amoże nie dałaś wyślij :roll: :roll: :roll: :roll:

Musze sprawdzić czy 24 dostałam coś od ciebie 8)

Jak przyjechali, to Oma( tak ja zwalismy) stwierdziła, że prałam w jej pralce lepiej niz ona, bo ona to niezabardzo umie w niej prać

Niezłe 8)

Aniu co tam u ciebie :roll: