Aga J.G 07.07.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Andrzejka pewnei że łatwiej jak się ma pomoc ale widać niektórzy muszą radzić sobie sami i jak tak wolę przynajmniej potem nikt mi nic nie wypomina a nawet jak ma na to ochotę to mam czyste sumienie. Lodówka pralka no no coraz lepiej jeśli chodzi o stare kąty to ja nie wiem jak mieszkałam w tym bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.07.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Andrzejko, ze sporym opóźnieniem, ale za to ze szczerego serca gratulujemy zamieszkania we własnym domu. Dzielną kobietą jesteś i ze wszystkim pięknie dałaś sobie radę! A z tą pralką to kein Problem, ślij skany najciekawszych fragmentów, damy radę (jak Bob Budowniczy ). Uściski serdeczne Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.07.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Andrzejko, albo napisz jaka to pralka - producent i model. Jeśli jest sprzedawana także w Polsce, to instrukcję po polsku można ściągnąć ze strony producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 09.07.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Jak ja Ci zazdroszczę!!! Zresztą kolejny już raz i to bez chwili przerwy!!! U nas pewnie wszystko się odsunie w czasie, a tak chcielibyśmy być już na Twoim etapie! Ale, co tam, wszystko w swoim czasie... Pozdrawiam!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.07.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Lodówka, pralka - super! . To co jeszcze zostało z "pilnych" zakupów? Chyba niewiele? Tak naprawdę pilnych to parapety i balustrada do schodów, choć da sie bez tego żyć no i oczywiście kuchenka Andrzejko a Ty kafelki juz masz wybrane? Kto o czym, ja o kafelkach.... Zeljko kafelki to dla mnie jeszcze odległa przyszłość Na razie nie myśle o nich mam nadzieję, że ja już niebawem też zamieszkam, chociaż już spałam naswoich włosciach raz i to cudowne uczucie jest !!!!!!!!!!!! i_ska dzięki, fakt cudnei sie spi w domku, szczegolnie przy takich upałach w domku przyjemnie Zyczę ci jak najsaybszego zamieszkania Andrzejka pewnei że łatwiej jak się ma pomoc ale widać niektórzy muszą radzić sobie sami i jak tak wolę przynajmniej potem nikt mi nic nie wypomina a nawet jak ma na to ochotę to mam czyste sumienie. Masz rację Aga Czasami warto robić coś po swojemu i dla siebie a nie patrzeć na innych A z tą pralką to kein Problem, ślij skany najciekawszych fragmentów, damy radę Dzieki Agnes Andrzejko, albo napisz jaka to pralka - producent i model. Jeśli jest sprzedawana także w Polsce, to instrukcję po polsku można ściągnąć ze strony producenta. To też jest myśl , DZięki Jak ja Ci zazdroszczę!!! Zresztą kolejny już raz i to bez chwili przerwy!!! U nas pewnie wszystko się odsunie w czasie, a tak chcielibyśmy być już na Twoim etapie! Ale, co tam, wszystko w swoim czasie... Gryfpciu normalne , ja tez zazdrościłam mieszkania u siebie wielku forumowiczom. I doczekałam sie Więc i ty czekaj cierpliwie i cegła po cegle dąż do swego Trzymam kciuki i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.07.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 [A z tą pralką to kein Problem, ślij skany najciekawszych fragmentów, damy radę (jak Bob Budowniczy ). Myślałam, ze sobie poradzę ale niektórych wyrażeń nie ma w słownikach, ani w tym co mam w domu ani w internecie nie moge znależć Rozszyfrowałam na razie tylko : vorwasche- przedpranie buntwasche- kolorowe pranie spar- oszczędne kurz- krótkie Czy dobrze Nie wiem co oznacza: starken weichspulen normalschleudern kochwasche schonprogramme pflegeleicht feinwasche schonschleudern abpumpen trockenzeiten bugeltrocken Agnes jeśli mozesz to proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.07.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dobrze że nie mam takiej pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.07.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dobrze że nie mam takiej pralki A ja sie cieszę, ze choć taką mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 13.07.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Andrzejko, czy pamiętasz, że dokładnie rok temu zaczęła się Twoja budowa? Wielkie gratulacje - 1 rok budowy i na swoim!!!!! Podobnie jak Gryfc - zazdroszczę, ale i mam nadzieję, że i nam się uda w przyszłym roku (może być jesienią!) zamieszkać w nowym domu! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.07.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dobrze że nie mam takiej pralki A ja sie cieszę, ze choć taką mam Moja gada po włosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.07.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 starken weichspulen - mocne miękkie płukanie normalschleudern ( normalne odwirowanie:o kochwasche gotowanie (tzw pranio-gotowanie schonprogramme (to może być program specjalny ) pflegeleicht ( pielęgnujące i lekkie feinwasche - pranie delikatne schonschleudern specjalne odwierowanie (?) abpumpen - odpompowanie trockenzeiten - czas suszenia bugeltrocken - suszenie do prasowania [b]Agnes[/b] jeśli mozesz to proszę o pomoc no własnie ! a niby to tylko pralka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 13.07.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 starken weichspulen - mocne miękkie płukanie normalschleudern ( normalne odwirowanie:o kochwasche gotowanie (tzw pranio-gotowanie schonprogramme (to może być program specjalny ) pflegeleicht ( pielęgnujące i lekkie feinwasche - pranie delikatne schonschleudern specjalne odwierowanie (?) abpumpen - odpompowanie trockenzeiten - czas suszenia bugeltrocken - suszenie do prasowania super, mam tylko pare uwag starken weichspülen - pralka plucze albo dluzej albo pare razy zmienia wode... trzeba by bylo dokladnie przeczytac w instrukcji. A sa tez takie praki ktore poprostu biora wieksza ilosc Weichspüler - czyli plynu do plukania. schonprogramme - to sa wlasnie programy wypisane nizej. Ale ktos dal ciala, bo napisal schonprogramme - czyli programy pielegnacyjne, ale w pierwszej pozycji jest program nie pielegnacyjny tylko normalny.... chyba nie mieli go gdzie wsadzic pflegeleicht - dotyczy sie rzeczy nie wymagajacych pielegnacji bo sa pflegeleicht czyli lekkie w pielegnacji feinwäsche - tak jak ave napisal/a wyzej, delikatne rzeczy... np jedwab, welna itp schonschleuder - to jest pielegnacyjne hihi odwirowywanie tych rzeczy powyzej... dobrze sprawdza sie przy firanach, zeby nie pogniotlo za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.07.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 I pralka rozszyfrowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.07.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Co dwie głowy - to nie jedna! szczególnie przy takim upale (stąd "pomysły" tłumaczeniowe z uśmieszkiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.07.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Andrzejko, w wiadomosciach na priva tkwi" do wysłania" wiadomość ode mnie z 24.06 Nie wiem o co chodzi POzdrawiam Ps nie ma to jak forum, praleczka rozszyfrowana Ja kiedys byłam 2 tyg w Niemczech u ludzi u których pracował mój mąz i prałam w ich pralko-suszarce swoje rzeczy. Ustawiałam program do prania jakoś tak troche po omacku. Jak przyjechali, to Oma( tak ja zwalismy) stwierdziła, że prałam w jej pralce lepiej niz ona, bo ona to niezabardzo umie w niej prać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.07.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Andrzejko, czy pamiętasz, że dokładnie rok temu zaczęła się Twoja budowa? Wielkie gratulacje - 1 rok budowy i na swoim!!!!! Podobnie jak Gryfc - zazdroszczę, ale i mam nadzieję, że i nam się uda w przyszłym roku (może być jesienią!) zamieszkać w nowym domu! Pozdrawiam, Wróciłam do wpisów w dzienniku rok temu Naprawdę nie było jeszcze wtedy nic a dziś mieszkam, super uczucie Zazdroście ile chcecie ja też zadzrościłam wszystkim którzy mieszkali A za wasze szybkie budowania trzymam kciuki Moja gada po włosku Ważne ze piorą ave! Mohaq dzięki wam bardzo Wasze tłumacznie pozwoli mi bardziej wykorzystać mozliwości pralki Andrzejko, w wiadomosciach na priva tkwi" do wysłania" wiadomość ode mnie z 24.06 Nie wiem o co chodzi I ja nie wiem, amoże nie dałaś wyślij Musze sprawdzić czy 24 dostałam coś od ciebie Jak przyjechali, to Oma( tak ja zwalismy) stwierdziła, że prałam w jej pralce lepiej niz ona, bo ona to niezabardzo umie w niej prać Niezłe Aniu co tam u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 14.07.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Moja gada po włosku Antonio !!!! Fa caldo !!!! Też chcę taką "lodówkę" Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.07.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Będziesz miała od jutra prawdziwą kuchnię -super wiadomość Nie będę oryginalna, gdy napiszę, żebyś wkleiła zdjęcia Andrzejko odpisałam Tobie na priva Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.07.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Dzięki tez odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.07.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Dzięki tez odpisałam Przeczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts