Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejka napisała:

Mi mąż nie pozwala sadzić roślinek bo twierdzi, że i tak z nich nic nie zostanie przy zdjęciu humusu

i

U mnie trzeba ściągnąć calą ziemnie z jednej strony na drugą żeby wyrównać trochę poziomy

U mnie jest to samo. Myślałam o posianiu łubinu co by się nam perz nie rozprzestrznił, ale w zwiazku z tym,że mamy dużą różnicę poziomów między działką a drogą to z całej działki zepchniemy parę centymetrów. Trochę sie uzbiera :lol:.

Poza tym wszystko kosztuje: trawa, drzewa. Pocieszam się tym,że mamy tzw.samosiejki - dwie brzuzki, sosenki.

U mnie jest to samo. Myślałam o posianiu łubinu co by się nam perz nie rozprzestrznił, ale w zwiazku z tym,że mamy dużą różnicę poziomów między działką a drogą to z całej działki zepchniemy parę centymetrów. Trochę sie uzbiera :lol:.

Poza tym wszystko kosztuje: trawa, drzewa. Pocieszam się tym,że mamy tzw.samosiejki - dwie brzuzki, sosenki.

Łubin perzu nie załatwi... za to jak na motylkową przystało wzbogazi ziemię w azot...

Rafałek napisał

Łubin perzu nie załatwi... za to jak na motylkową przystało wzbogazi ziemię w azot...

A jakby się ten łubin gęsto posiało, to perz nie znalazł by dla siebie miejsca...czy się mylę?

Raczej się mylisz. Perz jest bardzo silny i plenny, mocno idzie z kłączy. Łubin jest wysoki, ale słabo zacienia glebę... Jeśli chcesz to albo mechanicznie wybierz kłącza (najlepszy wariant ręczny), bo kultywatorowanie i orka talerzówką na jednym razie się nie zakończy, albo chemia.

ania67

Polecam stronkę gdzie Zbych naucza wklejać zdjęcia, nie przerazaj się natłokiem informacji.Postępuj zgodnie z poleceniami i będzie git :D

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921&highlight=wklejania+zdj%EA%E6

Bardzo dziękuję Olkalybowa :D :D :D

Zabiorę sie za to, albo poproszę synusia!

Pozdrowionka

ania67

Polecam stronkę gdzie Zbych naucza wklejać zdjęcia, nie przerazaj się natłokiem informacji.Postępuj zgodnie z poleceniami i będzie git :D

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921&highlight=wklejania+zdj%EA%E6

Bardzo dziękuję Olkalybowa :D :D :D

Zabiorę sie za to, albo poproszę synusia!

Pozdrowionka

Te dzieciaki :roll: :roll: Uczą rodziców nowości bo lapią wszystko blyskawicznie :p

Andrzejko :D dzieciaki łapią wszystko w mig i jeszcze czasem wydaje sie im, że wiedza wszystko lepiej :wink:

Andrzejko mam łopatę szuflę i grabki :D :D :D Wszystko się zmieściło w sam. :D :D :D Kurczaki, ale sie cieszę :D Właśnie wrócił mój mężlek!!! Jako dodatek dostałam 15 tulipanów- ciętych. Jest mi b. miło :D

Pozdrawiam milutko :D

Wiesz Aniu zaczęlam się zastanawiać czy dobrze robię budując dom na "zadupiu". Mam pracę ale niezbyt platną, marne szanse rozwoju, mąż pewnie nigdy tu jej nie znajdzie, dzieciaki też start nie za dobry mają.

Pewnie to tylko wątpliwości i zostanie tak jak jest ale strasznie mnie to zaczęlo męczyć.