Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie jest żle! Trochę będzie przesuwania i wynoszenia przy robieniu podłóg i malowaniu "bieli plamistej" ale człowiek ma wielkie mozliwości przystosowawcze i bardziej doceni , to co będzie potem!

powodzenia i pozdrowienia :D :D :D

p.s. tak sie bałam, że kuchnia nie za duża ale jest chyba akurat

i ładne mebelki masz w tej kuchni :D

Najbardziej spodobały mi się drzwi tekstylne do garażu. Takie w stylu Pat i Mat

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DZieki anpi , ważneże spełniają swoją rolę :wink: i w jakimś sensie część mieszkalna odgrodzona od gospodarczej :-? 8)

Trochę będzie przesuwania i wynoszenia przy robieniu podłóg i malowaniu "bieli plamistej" ale człowiek ma wielkie mozliwości przystosowawcze i bardziej doceni , to co będzie potem!

ave! i tak wszytkie graty docelowo będa gdzie indziej, w salonie zostaną tylko kanapy, fotel - do czasu kupienia nowych a więć pewnie dłuuuuuuuuuuuuuuuugo :wink:

Salon ma być nie zagracony :roll: :roll: :-? :wink:

Co do właściwości przystosowawczych to masz racje, do wszytkiego chyba moze sie dostosować :-? :-? 8) 8)

tak sie bałam, że kuchnia nie za duża ale jest chyba akurat

Bardzo wygodnie sie po niej krzątać, wszytko pod ręką ale nie w ścisku 8)

Nie jest duża to fakt, szczególnie po zabudowaniu ale mi zależało na paru rzeczach. stoliku choćby małym w kuchni i to koniecznie pod oknem, 8) zlewie pod oknem 8) i reszta to już jak wyjdzie ale chyba doścyć wygodnie to wyszło 8)

Za to salon jest ogromniasty :-? :-? :-?

Wszyscy od razu mówiąże wielki i ja mam takie wrażenie że ogromny :-? 8) 8)

andrzejka ładna kuchnia. Taka przytulna.

O jedzeniu prosze nie pisać bo ja głodna jestem, ado obiadu daleko.

Mam pytanie: jaką wysokość pomieszczeń macie, no i na jakiej wysokości jest okno w salonie (aha i jakie duże - wysokie).

Dzieki Aga 8) 8) 8)

pozwolisz, ze na pytania odnośnie wymiarów odpowiem jak zmierzę je w domu :oops: :-?

Nie pamietam :oops: :-? :-?

Pozdrawiam i zycze samych smakolykow

dzięki 8)

Wiecie jak dzieciaki sie ciesza teraz z normalnego obiadu :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I jak na razie nie ma wymyślania, po prostu stesniki sie chyba za normalnym żarciem :roll: :lol: :lol: :lol:

Widzisz same pozytywe z tej przeprowadzki :wink: :)

A moja starsza cigle miauczy i wspomina jak to było fajnie w gorącym okresie przed przeprowadzką ( bo było tylko sztuczne żarcie i pizza ) :o :roll: Chyba za krótko :wink: :)

A teraz chwalę bardzo fajny ten Twój domek, kuchnia super - bardzos ię cieszę że dobrze się Wam mieszka :)

A przyzwyczaić można się do wszystkiego a jaka radośc jak się coś w domku zmienia i komfort mieszkania wzrasta :)

Czas cóż zawsze go mamy za mało :o :roll: doszłam do wniosku że po zamieszkaniu jakoś się skurczył, albo doba skróciła :wink: :)

DZieki anpi , ważneże spełniają swoją rolę :wink: i w jakimś sensie część mieszkalna odgrodzona od gospodarczej :-? 8)

Oczywiście! Na prawdę mi się spodobały. Najważniejsze, żeby sobie poradzić, a Ty sama dociągnęłaś budowę do końca, przeprowadziłaś rodzinkę i jeszcze masz inwencję twórczą. Jestem pełen podziwu.

A co do "tekstylnych" drzwi. Widziałem takie u kogoś już parę lat po zamieszkaniu. Taka "trwała prowizorka" :wink: Ale znając Ciebie, to długo tak nie będzie i wkrótce będziesz miała drzwi z prawdziwego zdarzenia.

Czas cóż zawsze go mamy za mało :o :roll: doszłam do wniosku że po zamieszkaniu jakoś się skurczył, albo doba skróciła :wink: :)

Dobre wnioski 8) :wink:

Ja najbardziej żałuje zę nawet nei ma kiedy wiadomości obejżeć :-? zawssze czekałam i obowiązkowo wiadomości i panorama bez gadanie była oglądana a teraz, kto by zawracał głoe szczegółami, :wink: :wink: nie jakoś czas inaczej płynie , tak nie zegarowo a nie wiem :roll: niebowo może :wink: :wink:

Oczywiście! Na prawdę mi się spodobały. Najważniejsze, żeby sobie poradzić, a Ty sama dociągnęłaś budowę do końca, przeprowadziłaś rodzinkę i jeszcze masz inwencję twórczą. Jestem pełen podziwu.

A co do "tekstylnych" drzwi. Widziałem takie u kogoś już parę lat po zamieszkaniu. Taka "trwała prowizorka" Ale znając Ciebie, to długo tak nie będzie i wkrótce będziesz miała drzwi z prawdziwego zdarzenia

Anpi co to za inwencja :-? Ale dzięki bardzo :oops: :p :p :p :p

Nie wiem czy wkótce ale musża być bo po prostu jek sie grzeje wodę to zapachy z kotłowni po cąłym domu wędrują :-?

A drzwi leżą w garażu :-? tylko, ze nie pasują bo są za szerokie :-? :-? :-?

andrzejka pamiętasz o mnie???

Ale o tej dobie to faktycznie mogłaby mieć 48 godzin. Więcej by się zrobiło!

Tak 8)

jaką wysokość pomieszczeń macie, no i na jakiej wysokości jest okno w salonie (aha i jakie duże - wysokie).

Wysokość pomieszczeń teraz to 2,65 m , oczywiście jak zrobi sie podłogi będzie ciut niżej 8)

Parapety w salonie są na wysokości 80 cm.

Wysokośc okien to 1,45 m 8)

Czy coś jeszcze :roll:

Sorry że dopiero dziś odpowidam :-? 8)

Mąż wróci, to na pewno sobie z tym poradzi

Zobaczymy :-?

Andrzejka u nas telewizor oglądają tylko dziewczyny dla mnie mebel zbędny

Pewnie zimą ten zbedny mebel przeprosimy :lol: :wink:

ja mam bardzo, bardzo podobne mebelki kuchenne u siebie w mieszkaniu ( a może takie same )

A wielkiego salonu, to zazdraszczam, bo ja już klaustrofobii w tym moim mieszkaniu niedługo dostanę

Aniu to hajnie że mamy podobne mebelki w kuchni 8) 8)

Mam nadzieję że okażą sie praktyczne :roll:

Ja tam nie jestem wymagająca, czasami małe dodatki potrafią zmienić wiele i na to liczę u siebie 8)

A zazdraszczaj ile chcesz i tak niedługo bedziesz miała swój salon :p :p :p :p

Andrzejko, moje mebelki są ok, ale przy kuchence odkleiła mi sie okleina z szuflady :-? ( be

będę musiała pstryknąć fotkę moim mebelkom 8) )

Ja tez nie mam duzo wymagań. Ma byc prosto i funkcjonalnie, a dodatki to juz inna sprawa, tutaj to mozna troszke oszaleć 8)

Ano bedę miała salon, tylko do tego czasu będę miala klasustrofobię :wink: :lol: :lol:

Ale sobie pozazdroszczę a co mi tam :D :D :D

Hej Andrzejko :wink:

Czy możesz podać szerokość i głębokość waszej wnęki kuchennej? U nas będzie dość mało miejsca (220x220), a ze zdjęcia wydaje mi się, że u Ciebie nie jest dużo więcej... Zastanawiamy się nad rozmieszczeniem sprzętów kuchennych i podglądamy, gdzie się da :)

POZDRAWIAMY!!! :D:D:D

Hej Andrzejko :wink:

Czy możesz podać szerokość i głębokość waszej wnęki kuchennej? U nas będzie dość mało miejsca (220x220), a ze zdjęcia wydaje mi się, że u Ciebie nie jest dużo więcej... Zastanawiamy się nad rozmieszczeniem sprzętów kuchennych i podglądamy, gdzie się da :)

POZDRAWIAMY!!! :D:D:D

U mnie sama wnęka do zabudowy ma wymiary 2,35 m na 2,25m, bo kuchnia jest dłuższa trochę ale ta cześć nie nadawała sie bo jest przelotowa :wink: Więć nie jset to tak dużo wiećej niż u ciebie 8)

Mam nadzieję że na zimę też znadję ciekawe zajęcia i nie będę do tego pudła tęsknić

Typu robienie szalików na drutach albo dizrganie swetrów na chłody :roll: :roll:

Ja tam lubię cczasami pooglądać TV :-? 8)

A co tam 8) Ale zimą to jak będzie kominek to cudnie będzie czytać przy nim 8)

I może spełni sie jeszcze jedno moje marzenie :roll: :roll: :-? :-? Fotel bujany :wink: :wink: 8) 8) 8)