Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Andrzejko.

Mocno się opusciłem a tu widzę, że jusz jesteście na swoim. Taka mnie naszła refleksja, ze dopiero co zaczynałaś a już mieszkasz i to nic, że tyle do zrobienia - zawsze bedzie coś do zrobienia a z każdym dniem i miesiącem wydaje się, że coraz więcej a nie mniej.

Gratuluje kuchni - przesliczna.

Twoje prace ogrodowe przypomniały mi, że trzeba zrobić przerwe w innych pracach i przygotować grządki pod siewy na jesienne zbiory. Warto na jesieni pochrupać rzodkiewkę czy przegryźć sałatę. No i koperek na zimowe mrożenie... Tak tak - pracy cała masa.

Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Witaj Andrzejko.

Mocno się opusciłem a tu widzę, że jusz jesteście na swoim. Taka mnie naszła refleksja, ze dopiero co zaczynałaś a już mieszkasz i to nic, że tyle do zrobienia - zawsze bedzie coś do zrobienia a z każdym dniem i miesiącem wydaje się, że coraz więcej a nie mniej.

Gratuluje kuchni - przesliczna.

Twoje prace ogrodowe przypomniały mi, że trzeba zrobić przerwe w innych pracach i przygotować grządki pod siewy na jesienne zbiory. Warto na jesieni pochrupać rzodkiewkę czy przegryźć sałatę. No i koperek na zimowe mrożenie... Tak tak - pracy cała masa.

Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Tak jesteśmy na swoim :p :p :p

I mi sie wydaje teraz ze szybko ten czas budowlany minął 8)

I ja sie zastanawiąłm czy rzodkiewka, sałata jeszcze zdążą urosnąć ale doszłam do wniosku, ze nie chyba i nie posiałam :-? Ale skoro ty mówisz, ze i na jesieni można takie warzywka pochrupać to musze i ja jeszcze co nieco dosiać 8)

Sama to pewnie wiesz najlepiej

:lol: :lol: :lol:

Niestety to również moja bolączka :-?

I jak tam brata córka?

Po jednej nocy snu na kanapie odechciało sie jej nocowania u nas :-?

Choc ogólnie to była zadowolona chyba bo szaleli niemiłosiernie 8) 8) 8)

Andrzejko Gratuluję Parapetówy i Siano-Zielsko-Kosów i upieram się przy fotkach.Zmobilizuj się i daj oczka nacieszyć.Pozdrawiam.

Dzięki Kasiu 8) , postaram sie powklejać 8) 8)

praca z widłami wcale łatwa nie jest.

Oj wcale nie łatwa Adrianko ale jak przyjemnie potem popatrzeć na jej efekty :p :p

I ja sie zastanawiąłm czy rzodkiewka, sałata jeszcze zdążą urosnąć ale doszłam do wniosku, ze nie chyba i nie posiałam :-? Ale skoro ty mówisz, ze i na jesieni można takie warzywka pochrupać to musze i ja jeszcze co nieco dosiać 8)

Ja nieraz chrupałem sianą we wrześniu... no chyba że szybko przyszły chłody. Taka jesienna często nierobaczywieje.

Ja sądzę, że stan kłosów na sasiednim polu był najwazniejszy! :wink: Przecież jakby kłosy były kiepskiej jakości to gdzie te dzieci się buduję, nie?

A powaznie, to super że dziadkom podobało się i wszystko po swojemu sprawdzili... 8)

Fajnie, ze dziadkow moglas ugoscic i ze im sie podobalo...A czemu nie mialo by sie podobac!? Andrzejko, nie przejmuj sie, ze jeszcze nie wszystko wykonczone na cacy, to wymaga tez i czasu, nie tylko srodkow. A tak jak Aga kiedys pisala, potem jest co chwile wielka radosc, ze cos nowego przybylo..W koncu, po woli wysztko sie urzadzi...

Ja zazdroszcze Wam kanalizacji, czy Ty wiesz jaki to luksuz? :D A Ty juz go masz! :D

Może i pójdę do piekła jak to napiszę.... :-?

Jak moja babcia przyjdzie ze święconką do mojego domu to nie wiem jak długo wytrzymam zachować powagę :-?

Wiem jedno..nie popatrzę w strone moich chłopców, bo oni będą umierali ze śmiechu :lol: :lol: :lol:

Ale generalnie to dziadków masz pierwszorzędnych :D :D :D

Czyli wizytę można uznać za udaną

Tabaluga nawet bardzo 8)

Zrobiłam dziadkom wycieczkę bo przy okazji zawiozłam ich do pobliskiego Sanktuarium Maryjnego 8) Byli bardzo wzruszeni i zadowoleni 8)

Nawet były łzy wzruszenia :-? Sama też zresztą sie bardzo wzruszyłam :-?

Od trzech lat nigdzie nie wyjeżdzali z domu :o

tak pocichutko zadrszczam że możesz ich gościć

Aga wiem, ze nie każdy ma długo dziadków, tak sie składa, że akurat ta gałąz naszej rodziny jest długowieczna chyba bo moja prababcia zyła chyba 105 lat :p :p :p

A ta moja babcia ma już 7 prawnucząt :p

Przecież jakby kłosy były kiepskiej jakości to gdzie te dzieci się buduję, nie?

jak wypadła kontrola? Mozecie w razie czego zostać rolnikami/farmerami?

Kze , rafałek ziarno dostało złą ocenę ale to nie znaczy, ze my też :wink:

DZiadek powiedział: Patrz babciu marne zborze jak wszędzie w tym roku :roll: :roll: :-? :lol: :lol: :lol:

Więc z normy się nie wyłamaliśmy :wink:

Ja zazdroszcze Wam kanalizacji, czy Ty wiesz jaki to luksuz?

Kanalizy też zazdraszczam

Zeljko, Aga jak sie to ma to wydaje sie oczywiste :-? :-? :roll: :oops: :-?

Ale wiem że to super mieć pod nosem takie cóś :wink:

Może i pójdę do piekła jak to napiszę....

Jak moja babcia przyjdzie ze święconką do mojego domu to nie wiem jak długo wytrzymam zachować powagę

Wiem jedno..nie popatrzę w strone moich chłopców, bo oni będą umierali ze śmiechu

Zabko a za co do piekła :roll:

Mnie kiedyś to też strasznie bawiło i irytowało ale teraz patrzę na to ze wzruszeniem bo wiem, ze dziadkowie są starzy i nie wiadomo jak długo będę mogła być swiadkiem takich czynów :roll:

Jak długo będa w miarę sprawni :roll:

Najważniejsze, że jest i że już w nim mieszkasz

Tak Soniko masz rację 8)

Babcia dziadkowi wygradzała w salonie jakie małe było mieszkanie nasze w bloku :o choć miało 50 m a salon 30m :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

U nas tydzień budowlany trwa i mamy strop

Reszta na priva po budowlanej zadymie

Gratulacje Aniu i czekam 8)

Wzruszająca taka wizyta starszego pokolenia, które na dom patrzy przecież już zupełnie innym okiem niż my.

Dla mnie starzy ludzie to symbole życiowej mądrości. Każdy z nich przeżył tyle, i takie rzeczy, o których mnie się nawet nie śniło. Budzi to mój wielki respekt...

A skoro babci i dziadkowi się podobało i jeszcze powitali Twój dom w tak specjalny sposób - to jest to powód do wielkiej radości! :lol: :lol: