Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko :D

Znowu masz wątpliwości? Mnie też one czasem dopadają! Zobacz jak dużo już osiągneliście: działka, warunki zab. i projekt!!!

A z pracą tak już jest, że nigdy nie możemy być jej pewni.Ludzie biorą ogromne kredyty i też nie są pewni, że będzie dobrze.A wątpliwości ma napewno każdy.Mój mąż też pracuje poza domem już czwarty rok i też nie możemy być pewni jak będzie w przyszłości.( ja nie pracuję)

Znajdz w sobie siłę, aby pomyśleć pozytywnie o wszystkim.Nie zamęczaj się złymi myślami! Zawsze jest jakieś wyjście. Nie jesteś sama :D :D :D

Pa :D

Andrzejko, podpisuję się pod tym co powiedziała Ania. Powiedz sama, co dzisiaj jest pewne? czasem śmieszy mnie, że banki wymagają zaświadczeń o zatrudnieniu itp.. Co z tego że ktoś ma umowę na czas nieokreślony?? Jutro może jej nie mieć. My mieliśmy straszne problemy z kredytem - Radek pracuje daleko od domu, ja mam na uczelni umowy "pykane" na rok, dwa. Musieliśmy kredyt załatwiac przez znajomego w banku. Czasu są takie, że nic nie jest pewne. Ty możesz dostać inną propozycję pracy, możesz wygrać w totka (czego wszystkim budującym i nie tylko życzę :wink: ). Ważne to mieć zdrowie, miłość i marzenia. Najgorzej usiąś i płakać. No ale to wszystko przeca dobrze wiemy.

Będzie gut, prawda? No jasne :D

Andrzejko, co ja mogę jeszcze dodać :wink:

Gdy my staraliśmy się o kredyt ledwo ledwo wspólnych zarobków starczyło na satysfakcjonującą bank zdolność kredytową.

A teraz, po dwóch latach mamy ponad dwa razy tyle. I to raz jedno, raz drugie więcej.

To się tak często zmienia, kredyt hipoteczny brany jest standardowo na ponad 20 lat. Chyba nikt nie ma złudzeń, ze przez ten okres cały czas sytuacja finansowa będzie taka sama.

I to absolutnie nie jest powód do zmartwień!

Pozwodzenia!

Witam.

Wiesz Aniu zaczęlam się zastanawiać czy dobrze robię budując dom na "zadupiu". Mam pracę ale niezbyt platną, marne szanse rozwoju, mąż pewnie nigdy tu jej nie znajdzie, dzieciaki też start nie za dobry mają.

Wolałabyś mieszkać w centrum dużego miasta, gdzie hałas i smród samochodów uporczywie wciska sie przez szczeliny w oknach? Jak wielu ludzi wychowało sie na tzw."zadupiu", jak wielu z nich pokończyło dobre szkoły i zyje im się dobrze.

Pesymistycznym myślom mówimy NIE!!!

Pzdrawiam Cię serdecznie :D :D :D :D . Głowa do góry. :wink:

Wszystkim wam serdeczne dzięki za slowa otuchy :p

A jak Cię już zupełnie przyciśnie brak kasy, to użyczysz mi odpłatnie pokoju na wakacje

Sonika ci to z wielką chęcią użyczę pokoju ale nieodplatnie 8)

Znajdz w sobie siłę, aby pomyśleć pozytywnie o wszystkim.Nie zamęczaj się złymi myślami! Zawsze jest jakieś wyjście. Nie jesteś sama

Aniu z wami napewno nie można myślec negatywnie. Dzięki. :p

Ważne to mieć zdrowie, miłość i marzenia. Najgorzej usiąś i płakać

Agnes masz rację to jest najważniejsze.

Gdy my staraliśmy się o kredyt ledwo ledwo wspólnych zarobków starczyło na satysfakcjonującą bank zdolność kredytową.

A teraz, po dwóch latach mamy ponad dwa razy tyle. I to raz jedno, raz drugie więcej.

Anno też bym tak chciala :wink:

Wolałabyś mieszkać w centrum dużego miasta, gdzie hałas i smród samochodów uporczywie wciska sie przez szczeliny w oknach? Jak wielu ludzi wychowało sie na tzw."zadupiu", jak wielu z nich pokończyło dobre szkoły i zyje im się dobrze.

Olkalybowa nie, oczywiście, że nie chcialabym mieszkać w centrum dużego miasta :-?

Pesymistycznym myślom mówimy NIE!!!

Zdecydowanie nie :p ale te ciągle wątpliwości :roll: :roll: :roll:

Pozdrówka

Hej :D

:D Tak sobie myślę, że to co przychodzi z trudem i wymaga poświęcenia ceni się najbardziej.To jest jak w górach z wchodzeniem na szczyt: idzie się mając jeden cel. A po drodze przychodzą chwile zwątpienia i zastanawiam się " po co ja to robię?", "nie mam juz sił!", "to nie ma sensu". Przystaję i spoglądam do tyłu-" już tyle przeszłam", "boję sie zawrócić" A kiedy juz "doczołgam" się na szczyt...mam satysakcję, jestem zachwycona-"udało się!". Nie ma nic piękniejszego od tego uczucia.

A przeciez było tak ciężko, bolało...

Dzisiaj znowu byliśmy na spacerze. Oglądaliśmy domki, budowy. Nie mogę już cofnąć tych marzeń!!! Nie chcę!!! Ale, czy się uda??? To jest silniejsze ode mnie!

Pozdrawiam serdecznie :D

....Nie mogę już cofnąć tych marzeń!!! Nie chcę!!! Ale, czy się uda??? To jest silniejsze ode mnie!

Jak pięknie to napisalaś- czuje się w tych slowach emocje :p

Aniu nie chodzilo mi o sens budowania domu bo tu nie mam wątpliwości tylko o miejsce gdzie ma on być.

Wcześniej myślalam, że mogę się przenieść gdzieś indziej w każdej chwili jak znajdę coś lepszego lub z innych powodów a jak już będę miala dom to tu będę na zawsze i boję się trochę, ze mogę tego żalować kiedyś.......

Ale nie jest tak źle, nie mam takich strasznych powodów do marudzenia.

A tak jak napisala Olkalybowa nie chcę przecież mieszkać w dużym mieście.

Teraz musze myśleć tak"ruszyla maszyna po szynach ospale"........i niech już się toczy do celu :wink:

Sonika ci to z wielką chęcią użyczę pokoju ale nieodplatnie

to szybciutko buduj, bo już się nie mogę doczekać tych pięknych widoków

:lol: :lol: :lol: :lol:

No i widzisz - synek się cieszy - wszystko będzie dobrze, nic się nie martw.

Jak tylko zobaczysz pnące sie mury, to pozbędziesz się watpliwości. Budowa własnego domku to wielka radość :lol: :lol: