Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No cacy, cacy, cacy 8) a z drugiej strony dlaczego cos ma pasowac do dachu ? dach jest swoja droga a elewacja swoja droga, przeciez nie robilas zielonego czy niebieskiego dachu zebys musiala podpasowywac :wink:

Ja myslalam zeby Rubika domalowac na taki kolorek....

http://img506.imageshack.us/img506/2716/img33241bd4.th.jpg

Jest całkiem fajny, w dzień wygląda jeszcze lepiej niż nocą

:p :p :p

Andrzejko, domek jest sliczny. Mi sie baaardzo podoba. I WSZYSTKO pasuje. Jak dla mnie uroczy i tyle

Na moje oko nic się nie gryzie i BARDZO MI SIĘ PODOBA TEN KOLOR!!!

No cacy, cacy, cacy

Dziewczyny litości bo zaraz mnie przekonacie że jest super :-? :roll: :roll: :wink: :wink: :wink: ,

z drugiej strony dlaczego cos ma pasowac do dachu ? dach jest swoja droga a elewacja swoja droga, przeciez nie robilas zielonego czy niebieskiego dachu zebys musiala podpasowywac

Mohag

Ma pasować do dachu bo razem wszytko tworzy całość :-?

Dla mnie to jednoiść dach i elewcja i powinno pasować :-?

I do takiego dachu tez trzeba dopaswoać kolorek 8)

Kolorek domku na zdjęciu fajny jest i do Rubika twego by pasował 8)

:D DZIEŃ DOBRY!

Przeglądałam foteczki Twojego domku i muszę przyznać, że baaardzo mi się podoba. Czy zdradzisz mi czym pokryliście dach? Od jakiegoś czasu próbuję znaleźć coś ciekawego i nie ukrywam, że Wasz naprawdę wpadł mi w oko (będę wdzięczna za wszelkie info na jego temat).

Pozdrawiam gorąco (choć za oknem prawdziwa śnieżyca, brrr i wielki ziąb) :wink:

Oj Andrzejka nie jest źle. Powiem więcej, jest fajnie. Iaczej niż wszędzie. Niedaleko nas jest podobny kolorystycznie dom i wyglada bardzo fajnie. Sama juz dość mam tych żółtych i piaskowych domów, ale niestety właśnie taki kolor do mojego domu najlepiej będzie pasował i cieszę się, że sa odważni, którzy robia inaczej.

:D DZIEŃ DOBRY!

Przeglądałam foteczki Twojego domku i muszę przyznać, że baaardzo mi się podoba. Czy zdradzisz mi czym pokryliście dach? Od jakiegoś czasu próbuję znaleźć coś ciekawego i nie ukrywam, że Wasz naprawdę wpadł mi w oko (będę wdzięczna za wszelkie info na jego temat).

Pozdrawiam gorąco (choć za oknem prawdziwa śnieżyca, brrr i wielki ziąb) :wink:

Witam 8)

Dach pokryty blachodachówką Kron Pruszyńskiego w kolorze ceglastym 8)

Ciesze się że ci sie podoba 8)

Rzeczywiście chyba kolorystycznie będziesz wyróżniac sie na swojej ulicy...

Tak jest 8)

Ale to chyba nie jest zle :roll: :roll: :roll: :wink: :wink:

Moze jeszcze właściwym tynkiem kolorek trochę uspokoimy ale będzie coś takiego 8)

To ja bym zrobiła tak ciemny przy oknach resztę rozjaśnić i będzie SUPER

Trzymam kciukasy za trafne wybory bo moja elewacja co siedzi w głowie ciągle się zmienia

Smyranki dla kotka

Aga przy oknach to myslę o białym :-? :roll:

Mi w głowie zupełnie co innego siedziało z tą elewacją :-? :-? :-?

A wyszło jak wyszło 8) :roll:

I chyba sie zaczynam przyzwyczajać :-? 8)

Felek za smyranki dziękuje 8)

http://images2.fotosik.pl/233/eb23aa99abcbe14fmed.jpg

Andrzejko, chyba Mirek Lewandowski ma podobna elewacje, jesli dobrze pamietam... :roll:

To byl jeden z pierwszych domkow jaki zobaczylam z taka elewacja i mi sie od razu spodobal...

Nie wiem, ale strasznie mi to przypomina domy w Niemczech i Skandynawii...

Sa takie inne niz wiekszosc tutejszych domkow....

Jak zobacze cos podobnego, to zawsze mysle, o tutaj mieszkaja jacys mlodzi ludzie...Tak mi sie jakos kojarzy... :D :wink:

Zobaczysz, ze pokochasz ten kolor, mowie Ci.. :p

odnowiłaś wpis do marysi, tam też pytałam co u Ciebie

i.............. ładne masz - jak je nazywasz - kukawki mój mąż pyta z czego są wykonane, bo chce koniecznie wypełnić "trójkącik" tzn u nas nie biały, bo rynny juz mamy brązowe i okna też... będą brązowe

i elewacja też wygląda świetnie i kotek też :D

Andrzejko, chyba Mirek Lewandowski ma podobna elewacje, jesli dobrze pamietam... :roll:

To byl jeden z pierwszych domkow jaki zobaczylam z taka elewacja i mi sie od razu spodobal...

Nie wiem, ale strasznie mi to przypomina domy w Niemczech i Skandynawii...

Sa takie inne niz wiekszosc tutejszych domkow....

Jak zobacze cos podobnego, to zawsze mysle, o tutaj mieszkaja jacys mlodzi ludzie...Tak mi sie jakos kojarzy... :D :wink:

Zobaczysz, ze pokochasz ten kolor, mowie Ci.. :p

Zeljko szukałam domów w tym kolorze tu na forum ale na domek Mirka sie nie natknełam, poszukam raz jeszcze :p

Ciesze sie, ze tak piszesz o tym kolorze :p

I moze masz trochę racji z tym pokochaniem :roll: :roll: :roll: :wink: :wink:

ładne masz - jak je nazywasz - kukawki mój mąż pyta z czego są wykonane, bo chce koniecznie wypełnić "trójkącik" tzn u nas nie biały

Ja na to mówiłam zawsze daszki ale blacharz mówił kukawki i Panowie od podbitki teraz też tak je nazywaja :roll: 8)

Zrobione sa ze zwykłych paneli saidingowych, z tego też zreszta mam podbitke całą 8) Jest to najtańszy materiał na to :roll: 8)

bo rynny juz mamy brązowe i okna też... będą brązowe

:o :roll:

Zaskoczyłas mnie, albo przegapilam twój wpis o tych oknach albo nie pisałaś :roll: :roll:

Brązowe :roll: :roll: Zapowiada sie ciekawie wasza Marysia :p :p

Andrzejka myśle że Twoja elewacje będzie bardzo ładna i nie tuzinkowa

:p :p Dzięki :p

Zaskoczyłas mnie, albo przegapilam twój wpis o tych oknach albo nie pisałaś :roll: :roll:

nie pisałam o oknach, bo... na razie zbieramy wyceny :D , ale wiemy, że będą brązowe i chcielibyśmy czwórpodziałowe ale... :roll:

no i elewacja będzie musiała być tradycyjna... jakaś... zółtawa :roll:

nie pisałam o oknach, bo... na razie zbieramy wyceny :D , ale wiemy, że będą brązowe i chcielibyśmy czwórpodziałowe ale... :roll:

no i elewacja będzie musiała być tradycyjna... jakaś... zółtawa :roll:

Czteropodziałowe :roll: :roll:

Kurcze wasza Maryśka będzie bardzo elegancka jak sądzę :roll: :roll:

Coraz bardziej mnie zaciekawiasz swoimi planami :roll: 8)

Tradycyjne jast zawsze modne, na czasie i się nudzi 8)

Trzymam kciuki za wszą Marychę 8)

Andrzejko, tez szukalam, ale nie moge znalezc tego domku...Co gorsze, teraz juz nie wiem czy to dom Mirka i skad w ogole mi sie wzielo, ze to jego domek...Bede szukac, jak znajde to ci powiem...

p.s. Mam nadzieje, jesli sie myle z Mirkiem, to nie bedzie mial mi za zle, ze go tutaj wspominam... :oops:

O juz wiem, mi sie pomieszalo, bo myslalam ze to o ten dom chodzi

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=35345

tylko nie wiem jak mi sie z Leszka zrobil Mirek :lol: No i jak sie okazuje, to nie ten parterowy, bo ten ma inny kolor...

Ale na pewno jest taki dom, musze go tylko odnalezc... :wink:

No jak ja sie usmialam! No, ja nie moge... :oops:

Wiecie co zrobilam, poszlam do Wszystkie posty Zeljka i tam szukalam tego domku, bo pamietam, ze na pewno cos pisalam w komentarzach....

Meczylo mnie to, ktory to piekny domek...Lece i lece po tych postach moich i JEST!!!! ZNALAZLAM!!! Patrze, czytam, a tu...BOGUSA DOMEK !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ani Leszek, ani Mirek, a Bogus i malo tego, nie dawno sie przypominal tutaj w komentarzach Andrzejki... :lol: :lol: :lol:

Zaden zemnie detektyw, co? :wink: Ale mowilam, ze znajde i znalazlam...Troche okrezna droga.., ale jest.... :lol:

No i wlasnie, piekny Bogusa domek! Jak juz pisalam, to pierwszy taki co widzialam w tym kolorze (drugi byl ten Agi znajomych)i od razu mi wpadl w oko...Widzis, ze go pamietalam tyle czasu, juz nawet zapomnialam kto jest wlascicielem, ale domek mi zostal w pamieci. :D :wink:

andrzejko tu jest jeden podobny dom, ktory tez mi sie podobal i ten drugi tez bede szukac...

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=40757

Faktycznie piękny ten dom 8)

Nie wiem czemu ale wczęsniej go nie widziałam :-?

Zeljko ale sie napracowałaś z tymi domkami :roll:

Dzięki 8)

A dom Bogusa to znam i bardzo mi sie podba 8)