Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Jak zwykle z zainteresowaniem śledzimy Twoje poczynania, tym bardziej, że tak samo zamierzamy taras i opaskę zrobić z kostki.

Co do tych czynności z wyborem projektu i usadowieniem go na działce - masz rację - nam sie udało... jak slepej kurze ziarno, bo nie znamy się na tym oczywiście, ale mamy kolegę architekta z którym naszą działkę oglądaliśmy i inne też. a poza tym mamy płasko...

Pozdrawiamy serdecznie :D i gratulacje :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eee.tam... Nie marudź!!! Prawie każdy z nas ma jakieś "ten-teges" Naprawdę niewielu zna się na wszystkim, przystępując do budowy wlasnego domu!!1 Każdy z nas ma jakiegoś "babola' tylko że nie którzy się do tego nie przyznają!! Ty się lepiej kobieto skup na tym CO OSIąGNęLIśCIE!!! Jakim nakladem własnej pracy, wyrzeczeń i stylem!!!! Ciesz się i dopieszczaj domek, aby mieszkało się Wam milusio, czas spędzony wspólnie przy kominku, na tarasie...To jest bajka!!!!

Myślę że jak minie wreszcie ta wisielcza szaruga, nasza Andrzejka ruszy z kopyta z nowym entuzjazmem, a nie będzie tu marudzić!!!!

No i piękniste drzwi możesz już sobie pootwierać i pozamykać?! Czyz nie cudnie! I suchą nóżką do domku dojść, dojechać..... :wink: :wink:

Myślę że jak minie wreszcie ta wisielcza szaruga, nasza Andrzejka ruszy z kopyta z nowym entuzjazmem, a nie będzie tu marudzić!!!!

Nie marudze tylko po prostu widzę że jest jak jest a nie sposób udawac że jest to najlepsze posadowienie domu i takie tam.... :-?

Ciesze sie że mam dom i to był cel numer 1 i został osiągnięty a reszta to już szczegóły które mogą być pozytywne lub nazwijmy to mniej pozytywne :wink:

Alfrdo masz rację czas w domu mija niby tak samo ale jakoś inaczej to wszytko wygląda 8) Sympatyczniej 8)

Jolla i u ciebie przyjdzie czas na prac ciąg dalszy a ja bedę cię podlądać 8)

Ave a nam kolego architekta zabrakło niestety :wink:

Andrzejko, przez tę kostkę Twój plac budowy zamienił się w prawdziwe podwórko :D . Super. Wiosną zakopiesz w ziemi tylko kilka roślinek i plac jak się patrzy.

No i ze zdjęć dowiedziałam się, że mieszkasz na fajnym osiedlu nowych domków.

Andrzejko, o ile będziesz "lżejsza" finansowo :wink: , kiedy położą już całą kostkę?u.

Jeszcze dokładnie nie wiem ale jeśli się zmieszczę w 15 tys to będzie dobrze :-? :-? :-?

Przynajmniej na początku sie umawialiśmy ze ma być do 15 tys ale gdzieniegdzie zwiększyliśmy obszar zakostkowany :wink:

No i ze zdjęć dowiedziałam się, że mieszkasz na fajnym osiedlu nowych domków.

Tak całkiem sympatyczne małe osiedle 8) 8) I wmiarę spokojne 8)

Andrzejko, właśnie jestem w temacie okien i drzwi - wewnętrzne prawdopodobnie będą ... baaardzo podobne :D ,

kostka naookoło domu... na wiosnę jakaś trawka i... niedługo zapomnisz co to budowa :lol:

ja na razie biegam z wzornikiem koloru okien orzech contra złoty dąb.... i nie wiem dalej :roll: na elewacji będzie lepiej wyglądał orzech w domu złoty dąb - a jaka podłoga.... chcielibysmy te okna kupić w nastepnym tygodniu - ciężkie decyzje :-?

pozdrawiam

Andrzejko, właśnie jestem w temacie okien i drzwi - wewnętrzne prawdopodobnie będą ... baaardzo podobne :D ,

kostka naookoło domu... na wiosnę jakaś trawka i... niedługo zapomnisz co to budowa :lol:

ja na razie biegam z wzornikiem koloru okien orzech contra złoty dąb.... i nie wiem dalej :roll: na elewacji będzie lepiej wyglądał orzech w domu złoty dąb - a jaka podłoga.... chcielibysmy te okna kupić w nastepnym tygodniu - ciężkie decyzje :-?

pozdrawiam

8) 8) 8)

Masz ciężkie dylematy, poamiętam co nieco ztych emocji 8) :wink:

Chce siejak naj, jan a nie wiadomo jak to sie potem okaże :-?

Wierze, zę wybierzecie perfekcyjnie 8) 8)

Trzymam kciuki 8)

andrzejko,

bardzo ładnie wygląda opaska wokół domku. Ten łuczek z kostki za oknem -superek (lubię łuczki :wink: ). Teraz , gdy zmienia się krajobraz robi się czyściutko i fajnie. Wiosną zasiejesz zieloną trawkę i będziesz się cieszyć ładnym podjazdem. Zapomnisz o małych "niedoskonałościach".

Pozdrówka :D

Robin dzięki 8)

Aga fotki będa 8) 8) Tylko zawsze jak wracam do domu to już ciemno a chciałaby wswietle dnia pokazac wam jak to wygląda, choć teraz jest jeszcze zasypane piaseczkiem żeby uszczelnić przestrzenie międzykostkowe 8) :wink:

...Andrzejko, my również planujemy położenie takiej kostki, ale tak sie zastanawiam : czy to bardzo skomplikowana robota...myślisz, że dalibyśmy radę sami? wiesz...te 15 tyś....osłabiło mnie i kombinuję jakby taniej, czyli samemu... :wink:

Już moge napisac , ze zapłaciliśmy 14 550 PLN 8) Obawiałam sie, ze będzie ponad 15 tys :-? :-?

A tak jestem zadowolona 8) Zawsze to trochę w kieszeni zostaje 8) a raczej minus na koncie mniejszy :wink: 8)

Radośc z posiadania kostki jest ogromna, nie trzeba myć codzinnie butów z błocka, :p :p :p Dzięś był próbny wjazd do garażu 8) :roll: :-?

I się okazało że o ile podjazd jest stromy ale do pokonania to drzwi garażowe są dla mego małża za wąskie :-? :roll: :o

Wjechał oczywiście bez szwanku ale stwierdził, ze ja to lusterka zostawię przed drzwiamy jak będę sama wjeżdzać - faceciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :evil: :-?

I doszedł do wniosku, ze wiosną będzie poszerzał drzwi :o :o :o

Mam nadzieję, zę do wiosny mu przejdzie 8) :wink:

Rozpisałam sie nie o tym co trzeba :-?

Ula odpowidając na twoje pytanie uważam, ze można samemu to ułożyć , dobrze sie układa ze względu na kształt 8)

U nas był ten problem, ze wszędzie jest stromo i trzeba było wybrać dużo ziemi, kopara duzo pracowała itp :-? Jeżeli macie płasko to dacie radę :p

U nas było 185 m2, i wiecej zapłaciliśmy za robotę niz za materiał :-?

A u was ile miej więcej m2 byłoby :roll:

Bardzo ładna kostka, Andrzejko! Podoba mi sie jej kolor i kształt, sama będę szukać czegoś ...idnetycznego. Ale to dopiero za jakiś czas.

A jak duży masz taras, ile mkw? I jeszcze ciekawi mnie wymiar dzwi tarasowych, moge prosić o dane w liczbach? :) :)

Trzymam kciuki aby to za jakiś czas było jak najszybciej :wink:

Taras ma około 20-30m2 ciżko okreslić bo w sumie nie widomo co jest jeszcze tarasem a co nie :roll: W najszerszym miejscu ma 5,5 metra od domu 8)

Jutro zrobię fotki to zobaczysz 8)

A drzwi tarasowe mają wymiary 1460 na 2130 cm.

Nareszcie będę mogła pomyśleć o roslinkach 8) 8) 8)

Marzą mie sie malwy wzdłuż płotu :wink: Wielkie rumiany 8)

Brzozy- takie wiejskie klimaty 8)

andrzejko, pięknie będzie ! :D Już sobie wyobrażam te malwy pod płotem, te brzozy ... mmmm bajecznie, sielsko, anielsko. Też lubię takie klimaty :wink:

A swoją drogą to nie sądziłam, że wyłożenie kostką jest tak kosztowne :roll: 8)

Hej Andrzejko :D :D :D

Prześliczna ta Twoja kostka :D 8)

My mamy w planach kostke na tarasie 8) teraz nie mam juz zadnych watpliwości, bardzo mi sie podoba :D :D :D

A jak bedziesz miała problem z lusterkami, w co wątpię :D , to zawsze mozna je złożyć 8)

A jak tam u Was z wichurą :roll:

Nam spadło 13 dachówek :-? ale dekarze zadzwonili- sami :o , przyjechali i naprawili :D

U nas dużo zmian.Mamy już okna, drzwi-do garażui i bramę.Robimy instalację. Jesteśmy umówieni na tynki- 21/m2 i posadzki-9/m2 :D

A od 1.02 idę do pracy!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam Ciebie serdecznie :D :D :D

Ps. Gratuuje wszystkich postępów wykończeniowych :D 8) :D

Bardzo ładna kostka, Andrzejko! Podoba mi sie jej kolor i kształt, sama będę szukać czegoś ...idnetycznego. Ale to dopiero za jakiś czas.

A jak duży masz taras, ile mkw? I jeszcze ciekawi mnie wymiar dzwi tarasowych, moge prosić o dane w liczbach? :) :)

Trzymam kciuki aby to za jakiś czas było jak najszybciej :wink:

Taras ma około 20-30m2 ciżko okreslić bo w sumie nie widomo co jest jeszcze tarasem a co nie :roll: W najszerszym miejscu ma 5,5 metra od domu 8)

Jutro zrobię fotki to zobaczysz 8)

A drzwi tarasowe mają wymiary 1460 na 2130 cm.

Thx andrzejko za wymiary! A jeszcze większe dzięki za wsparcie "kciukowe" :wink: Nie zaszkodzi mieć większe grono obób, które duchowo wspierają moje zmagania (póki co jeszcze projektowe, ale już tuż tuż stricte budowlane). :)