ave 14.01.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Jak zwykle z zainteresowaniem śledzimy Twoje poczynania, tym bardziej, że tak samo zamierzamy taras i opaskę zrobić z kostki. Co do tych czynności z wyborem projektu i usadowieniem go na działce - masz rację - nam sie udało... jak slepej kurze ziarno, bo nie znamy się na tym oczywiście, ale mamy kolegę architekta z którym naszą działkę oglądaliśmy i inne też. a poza tym mamy płasko... Pozdrawiamy serdecznie i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 14.01.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Gratulacje AndrzejkoPodoba mi się kostka wokół domu planujemy podobną. Poddasze zrobiło się przytulne i kolorowe. Kiedy u nas przestój lubię patrzeć na postępy innych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 14.01.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Eee.tam... Nie marudź!!! Prawie każdy z nas ma jakieś "ten-teges" Naprawdę niewielu zna się na wszystkim, przystępując do budowy wlasnego domu!!1 Każdy z nas ma jakiegoś "babola' tylko że nie którzy się do tego nie przyznają!! Ty się lepiej kobieto skup na tym CO OSIąGNęLIśCIE!!! Jakim nakladem własnej pracy, wyrzeczeń i stylem!!!! Ciesz się i dopieszczaj domek, aby mieszkało się Wam milusio, czas spędzony wspólnie przy kominku, na tarasie...To jest bajka!!!! Myślę że jak minie wreszcie ta wisielcza szaruga, nasza Andrzejka ruszy z kopyta z nowym entuzjazmem, a nie będzie tu marudzić!!!! No i piękniste drzwi możesz już sobie pootwierać i pozamykać?! Czyz nie cudnie! I suchą nóżką do domku dojść, dojechać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.01.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Myślę że jak minie wreszcie ta wisielcza szaruga, nasza Andrzejka ruszy z kopyta z nowym entuzjazmem, a nie będzie tu marudzić!!!! Nie marudze tylko po prostu widzę że jest jak jest a nie sposób udawac że jest to najlepsze posadowienie domu i takie tam.... Ciesze sie że mam dom i to był cel numer 1 i został osiągnięty a reszta to już szczegóły które mogą być pozytywne lub nazwijmy to mniej pozytywne Alfrdo masz rację czas w domu mija niby tak samo ale jakoś inaczej to wszytko wygląda Sympatyczniej Jolla i u ciebie przyjdzie czas na prac ciąg dalszy a ja bedę cię podlądać Ave a nam kolego architekta zabrakło niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.01.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Andrzejko, przez tę kostkę Twój plac budowy zamienił się w prawdziwe podwórko . Super. Wiosną zakopiesz w ziemi tylko kilka roślinek i plac jak się patrzy. No i ze zdjęć dowiedziałam się, że mieszkasz na fajnym osiedlu nowych domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 16.01.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Andrzejko, o ile będziesz "lżejsza" finansowo , kiedy położą już całą kostkę?u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.01.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Andrzejko, o ile będziesz "lżejsza" finansowo , kiedy położą już całą kostkę?u. Jeszcze dokładnie nie wiem ale jeśli się zmieszczę w 15 tys to będzie dobrze Przynajmniej na początku sie umawialiśmy ze ma być do 15 tys ale gdzieniegdzie zwiększyliśmy obszar zakostkowany No i ze zdjęć dowiedziałam się, że mieszkasz na fajnym osiedlu nowych domków. Tak całkiem sympatyczne małe osiedle I wmiarę spokojne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 16.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Andrzejko, właśnie jestem w temacie okien i drzwi - wewnętrzne prawdopodobnie będą ... baaardzo podobne , kostka naookoło domu... na wiosnę jakaś trawka i... niedługo zapomnisz co to budowa ja na razie biegam z wzornikiem koloru okien orzech contra złoty dąb.... i nie wiem dalej na elewacji będzie lepiej wyglądał orzech w domu złoty dąb - a jaka podłoga.... chcielibysmy te okna kupić w nastepnym tygodniu - ciężkie decyzje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.01.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Andrzejko, właśnie jestem w temacie okien i drzwi - wewnętrzne prawdopodobnie będą ... baaardzo podobne , kostka naookoło domu... na wiosnę jakaś trawka i... niedługo zapomnisz co to budowa ja na razie biegam z wzornikiem koloru okien orzech contra złoty dąb.... i nie wiem dalej na elewacji będzie lepiej wyglądał orzech w domu złoty dąb - a jaka podłoga.... chcielibysmy te okna kupić w nastepnym tygodniu - ciężkie decyzje pozdrawiam Masz ciężkie dylematy, poamiętam co nieco ztych emocji Chce siejak naj, jan a nie wiadomo jak to sie potem okaże Wierze, zę wybierzecie perfekcyjnie Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 16.01.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 andrzejko, bardzo ładnie wygląda opaska wokół domku. Ten łuczek z kostki za oknem -superek (lubię łuczki ). Teraz , gdy zmienia się krajobraz robi się czyściutko i fajnie. Wiosną zasiejesz zieloną trawkę i będziesz się cieszyć ładnym podjazdem. Zapomnisz o małych "niedoskonałościach". Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 16.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Andrzejko, gratulacje, wyszło bardzo przyzwoicie I faktycznie, widok z okna mówi już o tym, że nie masz tam placu budowy tylko podwórko. Pozdrawiam! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.01.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Super Super Super Gratulki A że nie znamy sie na wszytskim to czasami tak wychodzi nie mniej jednak i tak jest Super To ja proszę jeszcze o obfotografowanie tarasu z zewnątrz i to z każdej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 18.01.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 ...Andrzejko, my również planujemy położenie takiej kostki, ale tak sie zastanawiam : czy to bardzo skomplikowana robota...myślisz, że dalibyśmy radę sami? wiesz...te 15 tyś....osłabiło mnie i kombinuję jakby taniej, czyli samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 19.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Bardzo ładna kostka, Andrzejko! Podoba mi sie jej kolor i kształt, sama będę szukać czegoś ...idnetycznego. Ale to dopiero za jakiś czas. A jak duży masz taras, ile mkw? I jeszcze ciekawi mnie wymiar dzwi tarasowych, moge prosić o dane w liczbach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.01.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 [ Wiosną zasiejesz zieloną trawkę i będziesz się cieszyć ładnym podjazdem. Zapomnisz o małych "niedoskonałościach". Nareszcie będę mogła pomyśleć o roslinkach Marzą mie sie malwy wzdłuż płotu Wielkie rumiany Brzozy- takie wiejskie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.01.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Robin dzięki Aga fotki będa Tylko zawsze jak wracam do domu to już ciemno a chciałaby wswietle dnia pokazac wam jak to wygląda, choć teraz jest jeszcze zasypane piaseczkiem żeby uszczelnić przestrzenie międzykostkowe ...Andrzejko, my również planujemy położenie takiej kostki, ale tak sie zastanawiam : czy to bardzo skomplikowana robota...myślisz, że dalibyśmy radę sami? wiesz...te 15 tyś....osłabiło mnie i kombinuję jakby taniej, czyli samemu... Już moge napisac , ze zapłaciliśmy 14 550 PLN Obawiałam sie, ze będzie ponad 15 tys A tak jestem zadowolona Zawsze to trochę w kieszeni zostaje a raczej minus na koncie mniejszy Radośc z posiadania kostki jest ogromna, nie trzeba myć codzinnie butów z błocka, Dzięś był próbny wjazd do garażu I się okazało że o ile podjazd jest stromy ale do pokonania to drzwi garażowe są dla mego małża za wąskie Wjechał oczywiście bez szwanku ale stwierdził, ze ja to lusterka zostawię przed drzwiamy jak będę sama wjeżdzać - faceciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii I doszedł do wniosku, ze wiosną będzie poszerzał drzwi Mam nadzieję, zę do wiosny mu przejdzie Rozpisałam sie nie o tym co trzeba Ula odpowidając na twoje pytanie uważam, ze można samemu to ułożyć , dobrze sie układa ze względu na kształt U nas był ten problem, ze wszędzie jest stromo i trzeba było wybrać dużo ziemi, kopara duzo pracowała itp Jeżeli macie płasko to dacie radę U nas było 185 m2, i wiecej zapłaciliśmy za robotę niz za materiał A u was ile miej więcej m2 byłoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.01.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Bardzo ładna kostka, Andrzejko! Podoba mi sie jej kolor i kształt, sama będę szukać czegoś ...idnetycznego. Ale to dopiero za jakiś czas. A jak duży masz taras, ile mkw? I jeszcze ciekawi mnie wymiar dzwi tarasowych, moge prosić o dane w liczbach? Trzymam kciuki aby to za jakiś czas było jak najszybciej Taras ma około 20-30m2 ciżko okreslić bo w sumie nie widomo co jest jeszcze tarasem a co nie W najszerszym miejscu ma 5,5 metra od domu Jutro zrobię fotki to zobaczysz A drzwi tarasowe mają wymiary 1460 na 2130 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.01.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Nareszcie będę mogła pomyśleć o roslinkach Marzą mie sie malwy wzdłuż płotu Wielkie rumiany Brzozy- takie wiejskie klimaty andrzejko, pięknie będzie ! Już sobie wyobrażam te malwy pod płotem, te brzozy ... mmmm bajecznie, sielsko, anielsko. Też lubię takie klimaty A swoją drogą to nie sądziłam, że wyłożenie kostką jest tak kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.01.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Hej Andrzejko Prześliczna ta Twoja kostka My mamy w planach kostke na tarasie teraz nie mam juz zadnych watpliwości, bardzo mi sie podoba A jak bedziesz miała problem z lusterkami, w co wątpię , to zawsze mozna je złożyć A jak tam u Was z wichurą Nam spadło 13 dachówek ale dekarze zadzwonili- sami , przyjechali i naprawili U nas dużo zmian.Mamy już okna, drzwi-do garażui i bramę.Robimy instalację. Jesteśmy umówieni na tynki- 21/m2 i posadzki-9/m2 A od 1.02 idę do pracy!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Ciebie serdecznie Ps. Gratuuje wszystkich postępów wykończeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 21.01.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Bardzo ładna kostka, Andrzejko! Podoba mi sie jej kolor i kształt, sama będę szukać czegoś ...idnetycznego. Ale to dopiero za jakiś czas. A jak duży masz taras, ile mkw? I jeszcze ciekawi mnie wymiar dzwi tarasowych, moge prosić o dane w liczbach? Trzymam kciuki aby to za jakiś czas było jak najszybciej Taras ma około 20-30m2 ciżko okreslić bo w sumie nie widomo co jest jeszcze tarasem a co nie W najszerszym miejscu ma 5,5 metra od domu Jutro zrobię fotki to zobaczysz A drzwi tarasowe mają wymiary 1460 na 2130 cm. Thx andrzejko za wymiary! A jeszcze większe dzięki za wsparcie "kciukowe" Nie zaszkodzi mieć większe grono obób, które duchowo wspierają moje zmagania (póki co jeszcze projektowe, ale już tuż tuż stricte budowlane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts