Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

A swoją drogą to nie sądziłam, że wyłożenie kostką jest tak kosztowne :roll: 8)

Mi wcześniej też sie wydawało że będzie znacznie taniej ale jak juz zaczęłam sie rozglądac na poważnie to wiedziałam, ze nie mało nas to będzie kosztowac :-?

Prześliczna ta Twoja kostka

My mamy w planach kostke na tarasie teraz nie mam juz zadnych watpliwości, bardzo mi sie podoba

Ciesze sie ,że ci sie podoba 8) 8) 8)

Ja jestem zadowolona 8) 8)

A jak bedziesz miała problem z lusterkami, w co wątpię , to zawsze mozna je złożyć

Dziś mam trenować :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Oczywiście pod bacznym okiem małża 8) :wink: :roll: 8)

jak tam u Was z wichurą

Nam spadło 13 dachówek ale dekarze zadzwonili- sami , przyjechali i naprawili

U nas dużo zmian.Mamy już okna, drzwi-do garażui i bramę.Robimy instalację. Jesteśmy umówieni na tynki- 21/m2 i posadzki-9/m2

U nas na szczęscie bez strat ale u sasiadki podbitka fruwała :-? :-?

Solidni ci wasi dekarze :p :p :p

Oby wszyscy spece tacy byli 8)

A gdzie można obejżeć te wasze nowości :roll: :roll:

Mozę w dziale projektów są :roll: :roll:

Musże sprawdzić :wink:

A od 1.02 idę do pracy!!!!!!!!!!!!!!

Wow, napisz na priwa gdzie , co i jak :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Bom straszecznie ciekawa i napisz co tam u męża :roll: :roll: :roll:

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bez kozery powiem i nie robię tu fa pa :wink:

podoba mi sie u Ciebie!

marysia robi bardzo dobre wrażenie, mam nadzieję, że nasza też będzie tak wyglądać, chociaż u nas nie będzie tylu secesyjnych zakrętesów a będzie w... prosto-kącik :wink:

podjazd faktycznie masz stromy i dosyć długi, a jazda "do celu" wymaga wirtuozerii :lol:

pozdrawaiamy cieplutko :D

bez kozery powiem i nie robię tu fa pa :wink:

podoba mi sie u Ciebie!

marysia robi bardzo dobre wrażenie, mam nadzieję, że nasza też będzie tak wyglądać, chociaż u nas nie będzie tylu secesyjnych zakrętesów a będzie w... prosto-kącik :wink:

podjazd faktycznie masz stromy i dosyć długi, a jazda "do celu" wymaga wirtuozerii :lol:

pozdrawaiamy cieplutko :D

Cieszę sie bardzo 8) 8) 8)

Dzięki 8) 8)

Ave w prostokącik tez będzie piknie 8) 8)

I co najważniejsze równo wokół domku :-? 8) 8) 8)

mowilam juz ze masz piekny kolorek elewacji 8) :lol:

ostatnio lazilam i szukalam podobnego na mojego Rubika... tylko bardziej malinowego, bo chce przyziemie w szarosciach walnac i narazie nic nie znalazlam :roll: :wink:

Mohag mówiłaś , mówiłaś 8)

Ale my cały czas myślimy o zmianie jednak na coś bardziej klasycznego :roll: :roll:

Jak wyjdzie nie wiem 8) Pewnie jak zwykle wyjdzie nie to o co nam chodzi :-?

O kolorku elewacji było już duuuuużo dużo i tu i naszych rozmów i przymiarek :-?

Jeśli chodzi o twój bardziej malinowy to chyba jest u nas taki dom 8) jak się wybiorę na spacer to psrtyknę fotkę 8)

Kolor fajny i orginalny, z daleka przyciąga wzrok 8) :wink:

Kurcze jak pisze odpowiedz to widze ostatni post z 23-01-07 i musże na każdy oddzielnie odpowiadać :-? :-? Coś mi sie sprzęt psuje :roll: :roll:

Zasługa syna podczas ferii :-?

Wcale mnie nie dopuszcza :-? :evil:

Mamy teraz dużo powierzchni do odsnieżania :-? :-?

Dużo, ale za to bardzo ładnej i wokół ładnego domu! :)

Mi też się podoba kolor Waszej elewacji :)

PP pierwsze dwa dni to zabawa na 102 byłas dziś niekiepsko się namachałam :-? a jak będzi etrzeba do pracy- już w poniedziąłek to chyba musze o 5 wstać by zdążyć odsnieżyć tak by wyjechac 8)

Kasia u ciebie kiedy tak będzie :roll: :roll: :roll:

Już na dniach 8) :wink:

Popatrz rok temu mój domek stał samotny bez okien, tynków itp zasypany śniegiem a dziś :p :p mieszkamy :wink:

Szybko to minęło 8) choć tez pamiętam, ze nie mogłam sie doczekac i zazdrościłam tym co sie wprowadzili już do wymarzonych swoich domków 8) Trzymam kciuki za jak najszybsze wprowadzenie 8) 8) 8)

Pozdrówka 8)

Masz zaprawę z tym odśnieżaniem :o :roll:

A do cieplutkiego auta wsiada się rzeczywiście bardzo fajnie :) Mój mąz to się jeszcze cieszy że nie trzeba skrobać szyb 8)

Aga lepiej nic nie mów, to prawdziwa syzyfowa praca przy takich opadach sniegu jak u nas :( :-? :-? :-?

jedyna pociecha to to ciepłe autko i niezamrożone szyby 8)

jak na razie to tylko dziś udało mi sie nie latac ranoz łopata i szczotka 8)

Ale po południu nie ominie mnie to bo inaczej nie wjadę :-? :roll: :roll:

Zima w pełni 8)

A dla mnie to tez odkrywanie jej niezanych dotad tak dobrze uroków :wink: :wink: :roll: :-?

Pozdrówka 8)

Hallo Andrzejka!

Ładnie wygląda Wasz dom po uprzątnięciu terenu i ułożeniu kostki. Widoków na zachód też tylko pozazdrościć ;)

Pierwsze poważne mrozy macie już za sobą więc chcę Cie trochę popytac (o ile pozwolisz)

Tak więc:

- piec z Narwi- jak Wam sie sprawdza? Czy jest podłączony wprost do instalacji czy może macie jakiś zbiornik buforowy?

- ogrzewanie podłogowe- czy nie ma jakichś problemów przy zasilaniu tym piecem?

- ogrzewacz CWU- widziałem że z naszego Biawaru- czy jestescie z niego zadowoleni?

Pytam Cie o to, bo sam zamierzałem kupic takie właśnie urządzenia, ciekaw więc jestem jak Wam służą?

I na koniec- pisałaś, że drzwi zewn. robił stolarz. Czy możesz podzielić się ze mna informacją, ile kosztowały i czy warto porozmawiać z tym stolarzem? Potrzebuję drzwi z doświetlami po obu stronach, fabryczne są dość drogie, może stolarz zrobi je taniej...

Pozdrawiam ciepło!

Robert

U nas po zimie nie ma już śladu :o :roll:

Tak :o :o :o

U nas dziś co prawda mrozu nie ma ale śniegu co niemiara :-?

Nawet mam dziś kulig 8)

Kurcze nie pamiętam kiedy jeżdziłam sanno z koniem 8) 8) 8) 8)

Pierwsze poważne mrozy macie już za sobą więc chcę Cie trochę popytac (o ile pozwolisz)

Tak więc:

- piec z Narwi- jak Wam sie sprawdza? Czy jest podłączony wprost do instalacji czy może macie jakiś zbiornik buforowy?

- ogrzewanie podłogowe- czy nie ma jakichś problemów przy zasilaniu tym piecem?

- ogrzewacz CWU- widziałem że z naszego Biawaru- czy jestescie z niego zadowoleni?

Pytam Cie o to, bo sam zamierzałem kupic takie właśnie urządzenia, ciekaw więc jestem jak Wam służą?

Robin piec mamy nie z Narwi z Narmetu a z Moderatora z Hajnówki 8)

Nie wiem czy gdybyśmy teraz nie mieli raz jeszcze robic piecowych zkópów nie byłby to Narmet :roll: :roll: :roll: O ile pamiętam był znacznie tańszy, chyba o około 700-800PLN ale wtedy nie było tyle co chceilismy KW :-?

Znajomy ma i jest bardzo zadowolony 8)

Choć na nasz nie narzekamy jak na razie sprawuje sie ok 8)

Ogrzewanie podłogowe funkcjonuje znakomicie 8) Żałuję że nie daliśmy w salonie przynajmniej w miejscach szczególnie uczęszczanych po kilka rurek :-?

Naprwdę zupełnie inaczej stąpa sie po takiej ciepłej podłodze, nie mówiąc już o rozkładaniu sie z zabawkami przez dzieciaki 8)

Tak jak kot znakomicie wyszukują bajcieplejsze miejsca 8)

Ogrzewacz też sprawdza sie znakomicie 8)

na koniec- pisałaś, że drzwi zewn. robił stolarz. Czy możesz podzielić się ze mna informacją, ile kosztowały i czy warto porozmawiać z tym stolarzem? Potrzebuję drzwi z doświetlami po obu stronach, fabryczne są dość drogie, może stolarz zrobi je taniej...

Kosztowały 1500 PLN 8)

Napewno zrobione przez stolarza kosztowałyby cię znacznie taniej 8) ale nasi miejscowi stolarze podejżewam, ze nie będą chcieli zawracać sobie głowy robieniem drzwi i koniecznością montażu tak daleko- sądzę ze to około 100 km ode mnie :roll: 8) Poza tym mają tu na miejscu tyle roboty że nie wyrabiają sie z zamówieniem :-? Teraz coś u nich zamówić to najbliższy termin jest jesienny :-? :-?

Może poszukaj blosko siebie jakiegoś sprawdzonego stolarza :roll: :roll: 8)

Udanych zakupów. Pozdrówka 8)