andrzejka 23.01.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A swoją drogą to nie sądziłam, że wyłożenie kostką jest tak kosztowne Mi wcześniej też sie wydawało że będzie znacznie taniej ale jak juz zaczęłam sie rozglądac na poważnie to wiedziałam, ze nie mało nas to będzie kosztowac Prześliczna ta Twoja kostka My mamy w planach kostke na tarasie teraz nie mam juz zadnych watpliwości, bardzo mi sie podoba Ciesze sie ,że ci sie podoba Ja jestem zadowolona A jak bedziesz miała problem z lusterkami, w co wątpię , to zawsze mozna je złożyć Dziś mam trenować Oczywiście pod bacznym okiem małża jak tam u Was z wichurą Nam spadło 13 dachówek ale dekarze zadzwonili- sami , przyjechali i naprawili U nas dużo zmian.Mamy już okna, drzwi-do garażui i bramę.Robimy instalację. Jesteśmy umówieni na tynki- 21/m2 i posadzki-9/m2 U nas na szczęscie bez strat ale u sasiadki podbitka fruwała Solidni ci wasi dekarze Oby wszyscy spece tacy byli A gdzie można obejżeć te wasze nowości Mozę w dziale projektów są Musże sprawdzić A od 1.02 idę do pracy!!!!!!!!!!!!!! Wow, napisz na priwa gdzie , co i jak Bom straszecznie ciekawa i napisz co tam u męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.01.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Thx andrzejko za wymiary! A jeszcze większe dzięki za wsparcie "kciukowe" Nie zaszkodzi mieć większe grono obób, które duchowo wspierają moje zmagania (póki co jeszcze projektowe, ale już tuż tuż stricte budowlane). Nie ma za co Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 23.01.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witaj Andrzejko Jutro napiszę, bo dzisiaj p a d a m pozdroweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.01.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Poczekam cierpliwie na fotki tarasu Widzę że wiosna będzie gorąco w Twoim ogrodzie Trzymam kciuki za naukę wjazdu do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.01.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Trzymam kciuki za naukę wjazdu do garażu Podczas pierwszego wyjazdu zostało trochę obszorowane lusterko Ja ze środka myślałam ,że sie zmieszczę a mąż od zewnątrz nie chciał ingerować Ale tylko ciut, ciut A można było złożyć lusterko i uniknąc tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.01.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 andrzejko do garazu tylko po woli, nikt cie nie goni..,wtedy bedzie ok... Co do domku, coraz wiecej przybywa i o to chodzi... Ale mi najbardziej pasuje ta gorka przed domem..,gdzie mozna na sniegu zjezdzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.01.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 bez kozery powiem i nie robię tu fa pa podoba mi sie u Ciebie! marysia robi bardzo dobre wrażenie, mam nadzieję, że nasza też będzie tak wyglądać, chociaż u nas nie będzie tylu secesyjnych zakrętesów a będzie w... prosto-kącik podjazd faktycznie masz stromy i dosyć długi, a jazda "do celu" wymaga wirtuozerii pozdrawaiamy cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.01.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 mowilam juz ze masz piekny kolorek elewacji ostatnio lazilam i szukalam podobnego na mojego Rubika... tylko bardziej malinowego, bo chce przyziemie w szarosciach walnac i narazie nic nie znalazlam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 26.01.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Mamy teraz dużo powierzchni do odsnieżania Dużo, ale za to bardzo ładnej i wokół ładnego domu! Mi też się podoba kolor Waszej elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.01.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 SUPER!! Wypasiony podjazd i naokoło domku !!!!! Kiedy u nas tak będzie? Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.01.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ale mi najbardziej pasuje ta gorka przed domem..,gdzie mozna na sniegu zjezdzac... Zeljko niestety dzieciaki mają zakaz zjeżdzania z górki W obawie przed obodzieniem podjazdu Boję sie że któregoś sliskiego dnia mogę mieć kłopt z wjazdem Ale u nas tyle górek że to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.01.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 bez kozery powiem i nie robię tu fa pa podoba mi sie u Ciebie! marysia robi bardzo dobre wrażenie, mam nadzieję, że nasza też będzie tak wyglądać, chociaż u nas nie będzie tylu secesyjnych zakrętesów a będzie w... prosto-kącik podjazd faktycznie masz stromy i dosyć długi, a jazda "do celu" wymaga wirtuozerii pozdrawaiamy cieplutko Cieszę sie bardzo Dzięki Ave w prostokącik tez będzie piknie I co najważniejsze równo wokół domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.01.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 mowilam juz ze masz piekny kolorek elewacji ostatnio lazilam i szukalam podobnego na mojego Rubika... tylko bardziej malinowego, bo chce przyziemie w szarosciach walnac i narazie nic nie znalazlam Mohag mówiłaś , mówiłaś Ale my cały czas myślimy o zmianie jednak na coś bardziej klasycznego Jak wyjdzie nie wiem Pewnie jak zwykle wyjdzie nie to o co nam chodzi O kolorku elewacji było już duuuuużo dużo i tu i naszych rozmów i przymiarek Jeśli chodzi o twój bardziej malinowy to chyba jest u nas taki dom jak się wybiorę na spacer to psrtyknę fotkę Kolor fajny i orginalny, z daleka przyciąga wzrok Kurcze jak pisze odpowiedz to widze ostatni post z 23-01-07 i musże na każdy oddzielnie odpowiadać Coś mi sie sprzęt psuje Zasługa syna podczas ferii Wcale mnie nie dopuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.01.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Mamy teraz dużo powierzchni do odsnieżania Dużo, ale za to bardzo ładnej i wokół ładnego domu! Mi też się podoba kolor Waszej elewacji PP pierwsze dwa dni to zabawa na 102 byłas dziś niekiepsko się namachałam a jak będzi etrzeba do pracy- już w poniedziąłek to chyba musze o 5 wstać by zdążyć odsnieżyć tak by wyjechac Kasia u ciebie kiedy tak będzie Już na dniach Popatrz rok temu mój domek stał samotny bez okien, tynków itp zasypany śniegiem a dziś mieszkamy Szybko to minęło choć tez pamiętam, ze nie mogłam sie doczekac i zazdrościłam tym co sie wprowadzili już do wymarzonych swoich domków Trzymam kciuki za jak najszybsze wprowadzenie Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.01.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Gratuluje udanych wjazdów do garażu Masz zaprawę z tym odśnieżaniem A do cieplutkiego auta wsiada się rzeczywiście bardzo fajnie Mój mąz to się jeszcze cieszy że nie trzeba skrobać szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.01.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Masz zaprawę z tym odśnieżaniem A do cieplutkiego auta wsiada się rzeczywiście bardzo fajnie Mój mąz to się jeszcze cieszy że nie trzeba skrobać szyb Aga lepiej nic nie mów, to prawdziwa syzyfowa praca przy takich opadach sniegu jak u nas jedyna pociecha to to ciepłe autko i niezamrożone szyby jak na razie to tylko dziś udało mi sie nie latac ranoz łopata i szczotka Ale po południu nie ominie mnie to bo inaczej nie wjadę Zima w pełni A dla mnie to tez odkrywanie jej niezanych dotad tak dobrze uroków Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.02.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 U nas po zimie nie ma już śladu Tak tak w domu zima ma inny urok i obowiązki Trzymaj się przy tym odsnieżaniu cieplutko i oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 01.02.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Hallo Andrzejka! Ładnie wygląda Wasz dom po uprzątnięciu terenu i ułożeniu kostki. Widoków na zachód też tylko pozazdrościć Pierwsze poważne mrozy macie już za sobą więc chcę Cie trochę popytac (o ile pozwolisz) Tak więc: - piec z Narwi- jak Wam sie sprawdza? Czy jest podłączony wprost do instalacji czy może macie jakiś zbiornik buforowy? - ogrzewanie podłogowe- czy nie ma jakichś problemów przy zasilaniu tym piecem? - ogrzewacz CWU- widziałem że z naszego Biawaru- czy jestescie z niego zadowoleni? Pytam Cie o to, bo sam zamierzałem kupic takie właśnie urządzenia, ciekaw więc jestem jak Wam służą? I na koniec- pisałaś, że drzwi zewn. robił stolarz. Czy możesz podzielić się ze mna informacją, ile kosztowały i czy warto porozmawiać z tym stolarzem? Potrzebuję drzwi z doświetlami po obu stronach, fabryczne są dość drogie, może stolarz zrobi je taniej... Pozdrawiam ciepło! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.02.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 U nas po zimie nie ma już śladu Tak U nas dziś co prawda mrozu nie ma ale śniegu co niemiara Nawet mam dziś kulig Kurcze nie pamiętam kiedy jeżdziłam sanno z koniem Pierwsze poważne mrozy macie już za sobą więc chcę Cie trochę popytac (o ile pozwolisz) Tak więc: - piec z Narwi- jak Wam sie sprawdza? Czy jest podłączony wprost do instalacji czy może macie jakiś zbiornik buforowy? - ogrzewanie podłogowe- czy nie ma jakichś problemów przy zasilaniu tym piecem? - ogrzewacz CWU- widziałem że z naszego Biawaru- czy jestescie z niego zadowoleni? Pytam Cie o to, bo sam zamierzałem kupic takie właśnie urządzenia, ciekaw więc jestem jak Wam służą? Robin piec mamy nie z Narwi z Narmetu a z Moderatora z Hajnówki Nie wiem czy gdybyśmy teraz nie mieli raz jeszcze robic piecowych zkópów nie byłby to Narmet O ile pamiętam był znacznie tańszy, chyba o około 700-800PLN ale wtedy nie było tyle co chceilismy KW Znajomy ma i jest bardzo zadowolony Choć na nasz nie narzekamy jak na razie sprawuje sie ok Ogrzewanie podłogowe funkcjonuje znakomicie Żałuję że nie daliśmy w salonie przynajmniej w miejscach szczególnie uczęszczanych po kilka rurek Naprwdę zupełnie inaczej stąpa sie po takiej ciepłej podłodze, nie mówiąc już o rozkładaniu sie z zabawkami przez dzieciaki Tak jak kot znakomicie wyszukują bajcieplejsze miejsca Ogrzewacz też sprawdza sie znakomicie na koniec- pisałaś, że drzwi zewn. robił stolarz. Czy możesz podzielić się ze mna informacją, ile kosztowały i czy warto porozmawiać z tym stolarzem? Potrzebuję drzwi z doświetlami po obu stronach, fabryczne są dość drogie, może stolarz zrobi je taniej... Kosztowały 1500 PLN Napewno zrobione przez stolarza kosztowałyby cię znacznie taniej ale nasi miejscowi stolarze podejżewam, ze nie będą chcieli zawracać sobie głowy robieniem drzwi i koniecznością montażu tak daleko- sądzę ze to około 100 km ode mnie Poza tym mają tu na miejscu tyle roboty że nie wyrabiają sie z zamówieniem Teraz coś u nich zamówić to najbliższy termin jest jesienny Może poszukaj blosko siebie jakiegoś sprawdzonego stolarza Udanych zakupów. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 09.02.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Andrzejko, tak myślę czy masz juz podsumowane koszty eksploatacji Twojego domku po tym czasie od zamieszkania do teraz? chodzi mi o zuzycie prądu, wody i pozostałe płatności związane z użytkowanie Maryśki. Przepraszam jeśli to pytanie jest zbyt /'wprost" pozdr.ula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts