Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Andrzejko, tak myślę czy masz juz podsumowane koszty eksploatacji Twojego domku po tym czasie od zamieszkania do teraz? chodzi mi o zuzycie prądu, wody i pozostałe płatności związane z użytkowanie Maryśki. Przepraszam jeśli to pytanie jest zbyt /'wprost" :wink: pozdr.ula.

Pytanie jak pytanie prosto z mostu ale co tu kręcić :roll: :wink:

Odpowiadam 8)

Rachunki za prąd kształtują sie w wysokosći do 50 PLN a cały czas płacę za prąd budowlany :-? Dopiero w ubiegłym tygodniu złożyłam wniosek o zmianę taryfy i czekam na nową umowę i co ważniejsze niższą taryfę domową :wink:

Kupiliśmy 1,5 tony węgla za około 800 PLN no i drzewa za też około 700 PLN. Jak narazie mamy jeszcze zapas i węgla i drzewa 8) Jeżeli mrozy nie będa sie utrzymywać jeszcze długo to być może nam wystarczy :roll:

Tak wyglądają koszty uzytkowania Maryśki za 7 miesięcy 8)

Nie wiem co mogłabym jeszcze tu wliczyć ale nic nie przychodzi mi do głowy :roll: :wink:

Pozdrówka 8)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dawno u Ciebie nie byłem.. :oops: Głpupia sprawa.. :oops:

Ale widze, że masz teraz na prawdę ekstra! Tak samo chcę zrobić opaskę z kostki wokół domu i taras z kostki. 8) Czy pod ten taras robiłaś jakąś wylewkę, czy po prostu Panowie przyszli, krawężniki wbetonowali i ułozyli kostkę?

Powiem szczerze, że takiego stanu budowy ciut zazdroszczę Ci.. :oops: A tej kostki w szczególnosci.. :oops:

Dawno u Ciebie nie byłem.. :oops: Głpupia sprawa.. :oops:

Ale widze, że masz teraz na prawdę ekstra! Tak samo chcę zrobić opaskę z kostki wokół domu i taras z kostki. 8) Czy pod ten taras robiłaś jakąś wylewkę, czy po prostu Panowie przyszli, krawężniki wbetonowali i ułozyli kostkę?

Powiem szczerze, że takiego stanu budowy ciut zazdroszczę Ci.. :oops: A tej kostki w szczególnosci.. :oops:

Kze do extra to ho ho albo i więcej 8) :wink:

Ale z kostki jestem jak narazie bardzo zadowolona 8)

Nie było zadnej wylewki tylko porządne zageszczenie czyli ubicie podsypki piaskowej.

Co do zazdroszczenia to i ty doczekasz :wink:

W odpowiednim czasie :wink: Oby jak najszybciej 8)

Czasy komuny chyba wracają . U nas "byków" mnóstwo, ale jakoś nikt nie wpadł na pomysł, by siłą zaciągnąć ich do ołtarza .

Chyba tak :roll: :roll:

Chociaż wątpię by to przeszło- to dopiero projekt :-?

:roll: :roll: 8)

• 3 weeks później...
Andrzejko, wymyślanie, planowanie ogrodu to fajna rzecz, zwłaszcza wiosną, gdy poczujemy pierwsze promyki słońca. Przyznam, że ja najbardziej lubię wszelakie odmiany róż, bo każda pachnie inaczej, jedna piękniejsza od drugiej, no i niekłopotliwe - nie trzeba wykopywać na zimę. Wystarczy podlać, spryskać na mszyce i na grzyby i same rosną :D . No i kochają słońce. Kupiłam na jesień 30 szt. i już nie mogę się doczekać ich kwiatów :D .

Mam program do tworzenia ogrodów, ale.... jak przychodzi co do czego, to...

:-? :-? wirtualnie to jest proste.....tak mi się wydaje, że tej wiosny powinnam zacząć... na razie kupiłam maciejkę i lawendę :D (tylko ciekawe, jak będzie rosła na piasku :( ach i mam zasadzoną jodełkę koreańską i ... ksodrzewinkę, która zmieniła kolor na bardziej brązowawo żółty :oops: :oops: :oops:

pierwszy etap, to jest przejechanie takim urządzeniem i nawiezienie ziemi 8)

pozdrawiam i będę z niecierpliwością czekać na Twoje postępy ogrodnicze - pamiętaj zdjęciach :D

Zamówiłam książkę "mój pierwszy ogród" czyli jak zaprojektowac ogród od zera :wink: 8) 8) taka jest moja rzeczywistość 8) :wink: :-? Co wybrać, jak pielęgnować itp, jednym slowem elementarz początkującego ogrodnika 8) Nie czuję sie na siłach iść na żywioł bo wiem, ze nei wszytko wszędzie itp 8)

Ave maciejeka to super kwiat, i chyba rośnie na wszytkim z tego co wiem 8)

A lawenda hmm nie znam jej za bardzo :roll: :roll: :roll:

Aniu róże to piękne kwiaty ale i trzeba wytrawnego ogrodnika by je tak pielęgnowąć by kwiaty były ładne :-? 8)

Ponoć zakoczenia nierówne teraz są bardzo proste. Idziesz z duchem, czasem, z osiągnięciami.. :lol:

Ja na razie nie myślę o ogrodzie. Czemu? Zacznę jak się wprowadzę. :wink: Ale najbardziej to tej kostki Ci zazdroszczę.. :oops: Tak ładnie wygląda... :roll: