Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W papierkach jeszcze nic. Zadzwonimy do biura koniec kwietnia- maj. Jak znam życie to może sie opóżnić. Ale na działce.. posadziliśmy: czereśnię, jabłonkę, 12 sadzonek świerków, 2 większe i malinki :D Chcemy posadzić jeszcze czereśnię i świerczki ( mamy dostać parę sztuk) Polujemy na sadzonki świerka srebrzystego. Do dzisiaj jestem obolała po grabieniu :D

Dopiero podczas tych prac uświadomiłam sobie, że mam szmat ziemi do obrobienia- ale za to jaka satysfakcja! Trudno było zaplanowac jak to posadzić. Posadziliśmy u dołu działki - pośrodku.W razie czego to sie poprzesadza. Spróbować trzeba było. Super sprawa!!! Mam nadzieję,że jakoś to przetrwa! Po naszej działce chodzą dziki i jakieś gryzonie :evil:

Na ogrodzenie trzeba poczekać, bo zabraknie na fundamencik :D Poczekam na sąsiadów, z dwóch stron, może dołożą :cry: :wink:

No tak Aniu fundamenty są ważniejsze i zawsze musimy wybierać :(

Ale gdzieś slyszalam, że dziki odstraszają takie różnokolorowe tasiemki i wstążki zawiązane na sznurkach dookola dzialki, które powiewają na wietrze :roll:

Może wasze dziki będą grzeczniutkie i nie będą niszczyć waszych drzewek :roll: :roll:

Hej :D

Tymczasem działkę, a raczej jej 4 "rogi" mam ogrodzone prowizorycznie :cry: No właśnie tak to jest z tą kasą, że nigdy nie ma na wszystko! A u nas dochodzi jeszcze to, że na naszych " górkach"przy ogrodzonej działce mógłby być problem z wjazdem sprzętu podczas bud.

Z dzikami to sobie pogadamy :wink: a drzewka trzeba będzie jakoś zabezpieczyć!

Hej :D

Informuję, że z mężulkiem nie jest tak źle- noga jest tylko zbita mocno :)

Cale szczęście, że obeszlo się bez gipsu :wink: a tyle bylo boleści i jest nadal :( Teraz kilka dni oszczędzania nogi i powinno być dobrze.

Wiecie co, czy mi się wydaje :roll: czy faceci mają inne odczuwanie bólu :roll: :roll: Często mam wrażenie, że z byle powodu wyją jak nie wiem co. A gdyby przyszlo im rodzić dzieci :roll:

:roll: :lol: :lol: :lol:

:wink:

Informuję, że z mężulkiem nie jest tak źle- noga jest tylko zbita mocno :)

Cale szczęście, że obeszlo się bez gipsu :wink: a tyle bylo boleści i jest nadal :( Teraz kilka dni oszczędzania nogi i powinno być dobrze.

Wiecie co, czy mi się wydaje :roll: czy faceci mają inne odczuwanie bólu :roll: :roll: Często mam wrażenie, że z byle powodu wyją jak nie wiem co. A gdyby przyszlo im rodzić dzieci :roll:

:roll: :lol: :lol: :lol:

:wink:

Z facetami tak jest - popatrz na hamerykańskie filmy. Jak postrzelą, to tylko oczy zmruży, przekleństwem rzuci, pot z czoła otrze i idzie dalej. A jak przyjdzie do opatrywania, ty prawie że mdleje :wink: