ania67 09.05.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Aniu pieknie tam masz Co za przestrzenie, można wpatrywac się caly czas w ten horyzont. Naprawdę cudnie. Warto bylo czekac. :wink:na zdjęcia. Bardzo się cieszę , że się Tobie podoba Ja na początku byłam troche przerażona tą górką, ale fakt chyba w tym tkwi urok Mam dużo ładnych zdjęć, ale te, które chciałam pokazać nie wlazły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.05.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Bardzo się podoba, A ja myślalam, ze ja mam górkę Ja mam maleńki wzgórek Szkoda, że nie zmieścily się inne zdjęcia ale i tak sie ciesze , że moglam zobaczyć twoje królewstwo - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.05.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Andrzejko w nagrodę za miłe słowa zajrzyj jeszcze raz do mojego albumu i zobaczysz jak wyglądamy:moj syn i ja Mój mądry synek"sprzedał mi sposób" na wklejanie"dużych" zdjęć! Za jakiś czas będa nowe- dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.05.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Aniu extra jesteście Kurcze jak to jest mieć takiego syna większego od siebie ?? I tak mądrego. Co za czasy dzieci lepiej niż my znają się na komputerach Bardzo się ciesze że moglam i ciebie zobaczyć i już nie jesteś tylko wyobrażona Czekam na znak o nowych zdjeciach Super Będę już uciekala spać dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 17.05.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Andrzejko, 5kW to trochę mało... i jedna faza też mnie zdziwiła. Mi w Energetyce zaproponowali 10kW 3-fazowy jako standard obecnie, a będę potem jeszcze zwiększał (ale ja będę sie grzał prądem więc się nie sugeruj). Policzysz sobie ile będziesz miała urządzeń "na prund", te wszystkie zmywarki, pralki, światła i inne telewizory, najwyżej potem zwiększysz. Upewnij się tylko, czy nie będzie problemów ze zwiększeniem w przyszłości (bo na przykład transformator jest już bliski pełnego obciążenia-wtedy ktoś nowy może Ci "zabrać" ten nadmiar mocy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.05.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 No wlaśnie i ja tak myślę. Po krótkiej rozmowie telefonicznej z mężem doszliśmy do wniosku, żeby jeszcze teraz jak nie podpisana umowa i można coś zmienić trochę zwiększyć ilość tych kW i zrobić 2 fazy. Mówisz, że masz 3 fazy- nawet nie wiedzialam, że coś takiego jest- tym bardziej w domkach jednorodzinnych Z moich wyliczeń wynika, że te 5 kW nam w zupelności wystarczy ale czy czlowiek wszystko jest w stanie przewidzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.05.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Andrzejko! Twoje Komentarze na obecną chwilę są na ostatniej pozycji na stronie, to alarmujące. Podam Ci rękę i na trzy wciągnę na górę. Uwaga...trzy. I jesteś na górze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.05.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Andrzejko! Twoje Komentarze na obecną chwilę są na ostatniej pozycji na stronie, to alarmujące. Podam Ci rękę i na trzy wciągnę na górę. Uwaga...trzy. I jesteś na górze . Olkalybowa Mogly byc na pierwszej pozycji na drugiej stronie a to chyba też dobre miejsce Nic się nie dzieje to i komentarzy nie ma - normalna kolej rzeczy Nie chodzi chyba o to by być na non stop na topie Ale wielkie dzięki za twój dobry uczynek Jakoś ostatnio prześladują mnie same zle wydarzenia- jeśli można to tak nazwać- i nie myślę o dzienniku ani o budowie Mąż wyjechal, zostalam sama i od razu zaczynają się problemy Najpierw "ciąg chorobowy" mojej córeczki, w międzyczasie różne pomniejsze smutki a dziś musialam wezwać karetkę do mojej niani bo zaslabla Mam tylko nadzieję, że to nic poważnego I tak to jest Pozdrówka Ale w końcu muszą nadejść i dobre dni Chyba muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Andrzejak tak to już jest że jak człwoeik sam to ma same kłopoty, ale jak to mówią bo burzy przychodzi spokój Czego życzę dla całej Twojej rodzinki dużo zdrówka i spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.05.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Andrzejko serdeczne pozdrowionka " Nigdy nie jest tak żle, aby nie mogło być gorzej" Smutki miną i znów zaświeci słoneczko Rozumiem Ciebie bardzo dobrze!!! i wiem jak to jest!!! Trzymaj się Mam nadzieję, że córcia już jest zdrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.05.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Dzięki dziewczyny Andrzejko, 5kW to trochę mało... i jedna faza też mnie zdziwiła. Zmienilam dziś zamówienie z 5 kW na 15 kW i z jednej fazy na 3 fazy Czy dobrze Zawsze chyba będzie nie tak ale przynajmniej prądu nam nie zabraknie no i betoniarki da się używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.05.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Bardzo dobrze zrobiłaś Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.05.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Bardzo dobrze zrobiłaś Może i dobrze ale mąż już przez telefon kręcil nosem, że myślal maksymalnie o 10 kW Może i myślal ale ja zrobilam tak i już tak zostanie Jak to mówią od przybytku glowa nie boli Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.05.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Bardzo dobrze, że zmieniłaś zamówienie. To 5kW to jednak chyba nieco za mało. Przy włączonej zmywarce, pralce i odkurzaczu mogłoby Ci wywalać. Ja też nie wiedziałam, że jest możliwa taryfa 3fazowa Domek jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 22.05.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Pozdrawiam , życzę powodzenia w realizacji zamierzonego celu. Masz rację od przybytku głowa nie boli ,ale w Twoim przypadku 15kw i 3 fazy to wcale nie przesada, to jest w sam raz by wszystko szło bez zakłóceń ( tak mówi mój elektryk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.05.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Jagna dzięki Petroniuszu skoro twój elektryk tak mówi to pewnie tak jest Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 22.05.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Nie przejmuj się sąsiadem. Posadzisz sobie żywopłocik i już go nie będziesz widzieć.A co do stron świata to myslę,że to istotne. Na początku to może nie przeszkadzać, ale z czasem może stać się uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.05.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Nie przejmuj się sąsiadem. Posadzisz sobie żywopłocik i już go nie będziesz widzieć. A co do stron świata to myslę,że to istotne. Na początku to może nie przeszkadzać, ale z czasem może stać się uciążliwe. Dzięki za twoje zdanie Juz zaczynalam kombinowac czy czegoś jeszcze na sile niepróbowac zmieniać ale chyba raz podjęta decyzja musi być obowiązująca- niestety a może i stesty bo co to by bylo gdyby co i rusz coś zmieniać Na poczatku czlowiek marzy tylko o czterech ścianach na wlasnym kawalku ziemi a w miarę postępu prac te marzenia stają się coraz bardziej wymagające i ich realizacja zagmatwana też coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.05.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Na poczatku czlowiek marzy tylko o czterech ścianach na wlasnym kawalku ziemi a w miarę postępu prac te marzenia stają się coraz bardziej wymagające i ich realizacja zagmatwana też coraz bardziej Święta racja. Mam tak czasami...wymyślam niestworzone problemy. Wtedy wystarczy tylko jak Mąż na mnie spojrzy i już spadam na ziemię i stoję na niej twardo. Zarobiłabym ogromne pieniądze na robieniu z igieł wideł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts