Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki :p

Dziś o 17 wielka chwila :p Narazie siedzę w domu i przeliczam beton na ławy i fundamenty :roll: Mieliśmy kręcić betoniarką ale to chyba nie warto :roll: czytaj nie taniej :roll: :wink: A z gruchą to jest problem tego typu, że najbliższa betoniarnia jest od nas 50 km no i oczywiście wszyscy doliczają za transport :( :( A przy kręconym własnoręcznie dochodzą koszty dodatkowe :roll: I weź tu bądz mądry :roll: :wink: 8)

mąż nie miał wyjscia i skapitulował

Na to wygląda Monka, zresztą nawet nie musiałam zbytnio negocjować, przedstawiłam taki plan i mąż podejżanie łatwo go zaakceptował :roll: :roll: Myślałam, że będzie chciał sam wszystkiego pilnować :roll: :roll:

Jak tak dalej pójdzie to my będziemy dachówkę kłaść a Wy przeprowadzać się !!!!!

Alfredo nie sądzę, zeby tak to wyglądało :roll: :roll: Ale bardzo bym chciała :wink:

Myślę, że jutro będa jakieś zdjęcia

Aniu zdjęcia będą ale z opóźnieniem bo niestety :oops: szkoda mi na cyfrówkę i będę korzystała ze strego Kodaka :oops: :-? A więc opóźnienie ze względów technologicznych konieczne :wink:

Co u ciebie :roll: :roll: Długo jeszcze czekamy :roll: :roll: Nie masz żadnych wieści :roll: :roll:

No i u Ciebie trzeba się napić

Olka no o to chlup z gwinta :wink:

Andrzejka OGROMNE GRATULKI

Dzięki :p :p

Jak tam doliny już przegonione :roll: :roll:

:wink:

Andrzejka no co ty?

Jak duża córka może bać się koparki? :roll: :lol: 8)

Niby duża dziewczynka a bała się niemiłosiernie :roll: :roll: :roll:

Ale w przedszkolu narysowała dziś koparkę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

co prawda ani jak nie przypomina koparki ale tak wyjaśniła Pani swoje bazgrołki :roll: :roll: :p 8)

Andrzejka! Zgwałciliście działkę koparką?!

Tak jest z pełną premedytacją :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Najważniejsze, że prace rozpoczęte.

No tak ale teraz czekamy na geodetę aby wytyczył budynek i działke bardzo dokładnie :p :roll: :roll: :roll:

8)

Andrzejka ogromne gratulki, bardzo się cieszę że u Ciebie też się zaczęło :lol: Trzymam kciuki żeby szło gładko :)

Moja córa wprost przeciwnie uwielbia koaprki i wszystkie duże sprzęty urzędujące na naszej budowie :)

Skoki po rusztowaniach to ulubiona zabawa, nawet miała ochotę na wspinanie się po szalunkach na schody - ale skutecznie wybilismy jej to z głowy 8)

Ja po dzialaniach koparkowego do sąsiadów musiałm dzwonić....Jedna z " górek" leży ok. 1,5m na działce owego.Niby ludziska w porządku,ale może "Pawlak z butów wyjdzie???" :-? :-?

Rozmowa była mila, bez podtekstów ( może faktycznie im to nie przeszkadza) Ziemię wykorzystamy później do zasypania...Sąsiad już się na nią namierzał...Ale NIE DAMY.... :wink:

Swojej też pilnuj...

Andrzejka, a gdzie zdjęcia górek i dolin???

No, to teraz pójdzie juz z górki :)

No właśnie Andrzejko,

czekamy na zdjątka!!!

Kto czeka ten się doczeka :wink:

Ja też bym bardzo chciała wam zdjęcia pokazać ale są dwa powody dla których ich jeszcze nie ma w dzienniku:

1.

aparat starodawny :wink: a nie cyfrówka i powiem wam, że nie pozwoliłam mężowi kupić cyfrówki bo :oops: :oops: :oops: :oops: pożałowałam kasy :oops: :oops: , wiem, że zabraknie tego co mąż dowiózł na fundamenty więć wolałam się powstrzymać z zakupem :roll: :roll: :-?

2.

mam problemy z umieszczeniem zdjęć w sieci :oops: :oops: album na onecie bardzo szybko się wypełnił a w Photosie jakoś nie potrafię :oops: :oops:

Dziś byłam na działce i pstryknęłam parę fotek także kiedyś będą 8)

Mam nadzieję, że jutro geodeta zadzwoni i przyjdzie wytyczyć dom bo szkoda mi czasu i bezczynności na urlopie :roll: :roll: 8) A i tak bardzo chciałabym już wiedzieć gdzie dokładnie będzie dom 8)

A propo zdjęć sąsiedzi dziwnie patrzą na mnie jak pstrykam zdjęcia działce, kupie piachu , szopie itp :roll: :roll: :roll:

Pewnie myślą, że coś ze mną nie tak :roll: :roll: Chodzę z mapą, licze kroki :roll: :roll:

A propo zdjęć sąsiedzi dziwnie patrzą na mnie jak pstrykam zdjęcia działce, kupie piachu , szopie itp :roll: :roll: :roll:

Pewnie myślą, że coś ze mną nie tak :roll: :roll: Chodzę z mapą, licze kroki :roll: :roll:

skąd ja to znam :lol: różne techniki stosowałam żeby odmierzyć odległości, ze sznureczkiem lub centymetrem bo metrówka gdzieś zniknęła ale i tak najlepiej wychodziło mi odmierzanie krokami. Kiedyś zrobiłam niezłe przedstawienie grupie wyrostków, wiem ze mieli niezły ubaw :lol: a co mi tam :wink: