Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

A co u ciebie :roll: :roll:

Czasami napisz coś :roll: czy jeszcze długo czekac masz :roll:

Dzięki :p

Ja cały czas czekam na wiadomości dobre od ciebie :-? Myślę, ze będziesz miała okazję mnie dogonic jeszcze bo kasa się skończy jeszcze przed zakończeniem fundamentów więc może być przestój ale jak wcześniej zapierałam się przed kredytem mieszkaniowym- nie trawię hipotek :( to teraz zaczynam myśleć :roll: :roll: :wink:

27.07 minie miesiac od zlozenia dokumentow. Mysle,ze do tego dnia otrzymam pozwolenie :-?

Tymczasem w ramach przygotowan kupilismy kombiaka do przwozenia roznych potrzebnych na budowe i dzialke rzeczy( za niewielkie pieniadze i na gaz) Mamy wybraną hurtownie, w której kupimy mat.bud.

Czakamy na pozwolenie i jazda. Problemem może być tylko prąd, a raczej jego brak :( Tzn napewno będzie, ale to może potrwać do 6 miesięcy. poradzimy sobie i z tym.

Ja też nie jestem zwolennikiem kredytów( mój mąz jest w tym temacie nieprzejednany) ale jak nie ma wyjścia to czasem bez kredytu ani rusz.

pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tymczasem w ramach przygotowan kupilismy kombiaka do przwozenia roznych potrzebnych na budowe i dzialke rzeczy( za niewielkie pieniadze i na gaz) Mamy wybraną hurtownie, w której kupimy mat.bud.

Co do kombiaka na gaz to super sprawa na budowę :p

My mamy niby minivana ale to normalna osobówka prawie :roll: :wink:

I do tego na benzynkę :( Szok ile to to wypala :roll: :( Mąż też przebąkuje o wstawieniu gazu ale zobaczymy jak to będzie :roll:

Z tymi hurtowniami to też jak dla mnie czasami różnie jest :roll: To mają tańsze to droższe :roll:

Mąż wynalazł hurtownię która dopiero co powstała i z tego powodu ma byc taniej ale jak będzie zobaczymy :roll:

Narazie mamy ustalone ceny na cement i stal na fundamenty :roll:

Andrzejko, gratuluję rozpoczęcia prac!

Dzięki :p

andrzejka, fundamenty muszą być poniżej przemarzania grunktu

A skąd mogę wiedzieć jaki jest poziom przemarzania gruntu :roll: :roll:

W projekcie typowym jest 1,20 m ale to przecież na cały kraj a ten kto adaptował myślę, ze nie zadał sobie trudu sprawdzić :roll:

Hej :D

Gaz w samochodzie to faktycznie duża oszczedność.My bardzo dużo jeżdzimy, a na same dojazdy do pracy miesiecznie trzeba wydać 500.

Też stawiam na gaz w samochodzie.Koszt zakupu naszego kombiaka po roku jazdy na gaz zwróci nam sie cały(omega 90r)

Dzisiaj dzwoniłam do starostwa w sprawie pozwolenia- jeszcze nie gotowe :evil: mam zadzwonić w przyszłym tygodniu.

pozdrowionka

Hej :D

Dzisiaj dzwoniłam do starostwa w sprawie pozwolenia- jeszcze nie gotowe :evil: mam zadzwonić w przyszłym tygodniu.

pozdrowionka

:( :( :( :( :( :( To rzeczywiście straszne :( niegotowe bo nie chce się komuś tego zrobić :evil: :evil:

Urzenicza armia leniwców :-? Oczywiście są wyjątki ale malutko :(

Czyli czekamy 8)

U mnie dziś Jula chora także budowa zotała odsunięta na drugi plan :-?

Ale to może i dobrze bo trochę mnie to przeraziło jak zaczęło być tak szybko :oops:

A do tego miała koparka fundamenty kopać ale się nie sprawdziła bo krzywo kopała :roll: :wink: I będzie wszystko łopatami :-?

No i dobrze przynajmniej oswoję się trochę z tym wszystkim :oops: :wink: :oops: Bo w nocy to z nadmiaru wrażeń spać nie mogłam :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :wink: :wink:

Andrzejko Ja wedle tych snów...U nas ,jak budowa była jeszcze w sferze planów, ciągle śniła mi się budowa, bezzębny, leniwy majster, lezakujący robotnicy i sterty rachunków do zapłacenia :-? :-? :-?

Od pewnego czasu, tak gdzieś od tygodnia, śnią mi się instalatorzy!!!! :o

A to ist. wod- kan który spowodował cofanie się zawartości szamba do wnętrzności domu :-? :-? ( gówno, brzydko mówiąc chyba na szczęście, mam nadzieję!) instalator energi elektrycznej montuje mi kilka gigantycznych roziarów wiatraki prądotwórcze na podwórku i wiele innych ciekaych rozwiązań :D :D :D

To chyba znak że pierwsze koty za loty.... Czas rozglądać się za fachowcami ETAPU DRUGIEGO :-? :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to masz ciekawe sny Alfredziu :wink: :lol: :lol: :lol: Chyba najbardziej ciemne strony budowy ci się sńią :roll: :roll: Po czymś takim rzeczywistość to pewnie bajka dla ciebie :wink:

Mi to dziś śniło sie tylko w kółko, że domek okazał się kurzą chatką bardzo małą :cry: - mniejszą od mieszkania w bloku :roll: :roll: :cry: :cry:

I dalej jak oglądam to mam wrażenie że jest naprawdę maluśki :roll: :roll: :roll: :(

Ale doświadczeni mówią, ze to tylko wrażenie :roll: :roll:

Mam nadzieję , ze wiedzą co mówią :roll: 8)

Andrzejko,

widzę że "przygoda" z budowaniem rozpoczęła się na dobre :D :D :D .

Bardzo się cieszę.

Nic się nie matrw takim mały zawirowaniem jak z tym pierwszym panem koparkowym, co to krzywe dołki kopał - krzywe czy proste, ważne że do przodu (znaczy się do dołu :wink: ).

Andrzejka, polewaj, polewaj zwłaszcza, że ponoć nadchodzą upały. My polewaliśmy płytę ok 3m2 co 2 godziny a i tak zdążyła trochę popękać. No chyba, że deszczyk to zrobi za Ciebie. A ci fachowcy, to co jeden to mądrzejszy.

Hej Andrzejko :D :D :D

No i zaczeły się u Ciebie prawdziwe inwestorskie problemy :-? :D :wink:

Ja w dalszym ciągu oczekuję i wyczekuję :roll: :o Dzwoniłam dzisiaj, ale pani, ktora zajmuje się naszym pozwoleniem będzie dopiero jutro :(

A na dodatek skarbówka doczepiła się do ceny naszych działek :evil: i bedą naliczać podatek od wartości rynkowej, wraz z odsetkami za 1.5 roku :evil:

pozdrawiam :D

Aniu jutro 27 już przecież :-?

A na dodatek skarbówka doczepiła się do ceny naszych działek i bedą naliczać podatek od wartości rynkowej, wraz z odsetkami za 1.5 roku

A co im do tego :roll: :roll: Z jakiej to racji :roll: :roll: :roll:

Aniu z okazji imienin naaaaaaaaaaaajserdeczniejsze życzenia

a najbardziej to ci życzę abyś jutro otrzymała nareszcie pozwolenie 8) No i oczywiście kwiatki dla ciebie

http://www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/1635_DSCN6081x370.jpg

Dziekuje Andrzejko baaaaaardzo za życzenia i kwiatki :D :D :D

To tak jak w przypadku sprzedaży samochodu.Kupujesz za cenę taką a takę, a pani otwiera książkę i mówi, że cena rynkow jest wyższa :o

Teraz doczytałam w akcie not. taki paragraf

"notariusz pouczył strony o przysługującym US prawie do okreslenia lub zmiany wartosci przedmiotu czynnosci cywilnoprawnej oraz o ciazącym na stronach solidarnym obowiązku zapłaty zaległości podat. wraz z odsetkami za zwlokę liczonymi wstecz w przypadku podwyższenia wartosci- podanej przez strony..."

Tak dokładnie jest napisane.