ania67 19.07.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A co u ciebie Czasami napisz coś czy jeszcze długo czekac masz Dzięki Ja cały czas czekam na wiadomości dobre od ciebie Myślę, ze będziesz miała okazję mnie dogonic jeszcze bo kasa się skończy jeszcze przed zakończeniem fundamentów więc może być przestój ale jak wcześniej zapierałam się przed kredytem mieszkaniowym- nie trawię hipotek to teraz zaczynam myśleć 27.07 minie miesiac od zlozenia dokumentow. Mysle,ze do tego dnia otrzymam pozwolenie Tymczasem w ramach przygotowan kupilismy kombiaka do przwozenia roznych potrzebnych na budowe i dzialke rzeczy( za niewielkie pieniadze i na gaz) Mamy wybraną hurtownie, w której kupimy mat.bud. Czakamy na pozwolenie i jazda. Problemem może być tylko prąd, a raczej jego brak Tzn napewno będzie, ale to może potrwać do 6 miesięcy. poradzimy sobie i z tym. Ja też nie jestem zwolennikiem kredytów( mój mąz jest w tym temacie nieprzejednany) ale jak nie ma wyjścia to czasem bez kredytu ani rusz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 19.07.2005 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Andrzejko, gratuluję rozpoczęcia prac! Bardzo fajny etap przed Tobą. Niech mówią co chcą, ale jak się pojawiają ściany, to jakby człowiekowi skrzydła urosły. A potem też jest fajnie, ale ja jeszcze niewiele o tym wiem... Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.07.2005 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 andrzejka, fundamenty muszą być poniżej przemarzania grunktu. Jeżeli będą to OK. Dlatego sąsiedzi niekoniecznie przepłącają, ty lepiej nie rósztucznych oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Tymczasem w ramach przygotowan kupilismy kombiaka do przwozenia roznych potrzebnych na budowe i dzialke rzeczy( za niewielkie pieniadze i na gaz) Mamy wybraną hurtownie, w której kupimy mat.bud. Co do kombiaka na gaz to super sprawa na budowę My mamy niby minivana ale to normalna osobówka prawie I do tego na benzynkę Szok ile to to wypala Mąż też przebąkuje o wstawieniu gazu ale zobaczymy jak to będzie Z tymi hurtowniami to też jak dla mnie czasami różnie jest To mają tańsze to droższe Mąż wynalazł hurtownię która dopiero co powstała i z tego powodu ma byc taniej ale jak będzie zobaczymy Narazie mamy ustalone ceny na cement i stal na fundamenty Andrzejko, gratuluję rozpoczęcia prac! Dzięki andrzejka, fundamenty muszą być poniżej przemarzania grunktu A skąd mogę wiedzieć jaki jest poziom przemarzania gruntu W projekcie typowym jest 1,20 m ale to przecież na cały kraj a ten kto adaptował myślę, ze nie zadał sobie trudu sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.07.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Hej Gaz w samochodzie to faktycznie duża oszczedność.My bardzo dużo jeżdzimy, a na same dojazdy do pracy miesiecznie trzeba wydać 500. Też stawiam na gaz w samochodzie.Koszt zakupu naszego kombiaka po roku jazdy na gaz zwróci nam sie cały(omega 90r) Dzisiaj dzwoniłam do starostwa w sprawie pozwolenia- jeszcze nie gotowe mam zadzwonić w przyszłym tygodniu. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Hej Dzisiaj dzwoniłam do starostwa w sprawie pozwolenia- jeszcze nie gotowe mam zadzwonić w przyszłym tygodniu. pozdrowionka To rzeczywiście straszne niegotowe bo nie chce się komuś tego zrobić Urzenicza armia leniwców Oczywiście są wyjątki ale malutko Czyli czekamy U mnie dziś Jula chora także budowa zotała odsunięta na drugi plan Ale to może i dobrze bo trochę mnie to przeraziło jak zaczęło być tak szybko A do tego miała koparka fundamenty kopać ale się nie sprawdziła bo krzywo kopała I będzie wszystko łopatami No i dobrze przynajmniej oswoję się trochę z tym wszystkim Bo w nocy to z nadmiaru wrażeń spać nie mogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.07.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ręce opadają Pozostaje czekać Jak dziecko jest chore, to już nic sie nie chce życze corci powrotu do zdrowia. Jak machina budowlana nabierze rozpędu to już nie ma odwrotu. Myślę, że niejedna nocka nieprzespana przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 20.07.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Andrzejko Ja wedle tych snów...U nas ,jak budowa była jeszcze w sferze planów, ciągle śniła mi się budowa, bezzębny, leniwy majster, lezakujący robotnicy i sterty rachunków do zapłacenia Od pewnego czasu, tak gdzieś od tygodnia, śnią mi się instalatorzy!!!! A to ist. wod- kan który spowodował cofanie się zawartości szamba do wnętrzności domu ( gówno, brzydko mówiąc chyba na szczęście, mam nadzieję!) instalator energi elektrycznej montuje mi kilka gigantycznych roziarów wiatraki prądotwórcze na podwórku i wiele innych ciekaych rozwiązań To chyba znak że pierwsze koty za loty.... Czas rozglądać się za fachowcami ETAPU DRUGIEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 No to masz ciekawe sny Alfredziu Chyba najbardziej ciemne strony budowy ci się sńią Po czymś takim rzeczywistość to pewnie bajka dla ciebie Mi to dziś śniło sie tylko w kółko, że domek okazał się kurzą chatką bardzo małą - mniejszą od mieszkania w bloku I dalej jak oglądam to mam wrażenie że jest naprawdę maluśki Ale doświadczeni mówią, ze to tylko wrażenie Mam nadzieję , ze wiedzą co mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 20.07.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Szczęściara!!!! Mi mój dom ciągle wydaje się WIELKI...A i sny masz spokojniejsze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.07.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Andrzejko, widzę że "przygoda" z budowaniem rozpoczęła się na dobre . Bardzo się cieszę. Nic się nie matrw takim mały zawirowaniem jak z tym pierwszym panem koparkowym, co to krzywe dołki kopał - krzywe czy proste, ważne że do przodu (znaczy się do dołu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.07.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Nic się nie matrw takim mały zawirowaniem jak z tym pierwszym panem koparkowym, co to krzywe dołki kopał - krzywe czy proste, ważne że do przodu (znaczy się do dołu ). No tak ale .............. ............................ Masz rację ważne, żeby wykopał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 21.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Mnie początki powstawania domu zżarły emocje!!!!! Cały czas chciało mi się płakać...To ze strachu...to z radości ...I tak mi zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.07.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 I tak mi zostało Ale chyba kiedyś przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.07.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Andrzejka dużo zdrówka dla córci Widzę że machina prze do przodu bardzo się cieszę Widzę że przeprawy z Panme kopaprkowym wszytkim się zdarzają chyba takie typy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 26.07.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Ja chyba też nie polewałam ław, ale chyba było zimno i nie świeciło słońce. Może nie trzeba, bo nie ma dużej powierzchni.....Płytę i strop to na pewno trzeba! Nic sie nie martw! Wszystko się wyjaśni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Andrzejka, polewaj, polewaj zwłaszcza, że ponoć nadchodzą upały. My polewaliśmy płytę ok 3m2 co 2 godziny a i tak zdążyła trochę popękać. No chyba, że deszczyk to zrobi za Ciebie. A ci fachowcy, to co jeden to mądrzejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 26.07.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Hej Andrzejko No i zaczeły się u Ciebie prawdziwe inwestorskie problemy Ja w dalszym ciągu oczekuję i wyczekuję Dzwoniłam dzisiaj, ale pani, ktora zajmuje się naszym pozwoleniem będzie dopiero jutro A na dodatek skarbówka doczepiła się do ceny naszych działek i bedą naliczać podatek od wartości rynkowej, wraz z odsetkami za 1.5 roku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.07.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Aniu jutro 27 już przecież A na dodatek skarbówka doczepiła się do ceny naszych działek i bedą naliczać podatek od wartości rynkowej, wraz z odsetkami za 1.5 roku A co im do tego Z jakiej to racji Aniu z okazji imienin naaaaaaaaaaaajserdeczniejsze życzenia a najbardziej to ci życzę abyś jutro otrzymała nareszcie pozwolenie No i oczywiście kwiatki dla ciebie http://www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/1635_DSCN6081x370.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 26.07.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dziekuje Andrzejko baaaaaardzo za życzenia i kwiatki To tak jak w przypadku sprzedaży samochodu.Kupujesz za cenę taką a takę, a pani otwiera książkę i mówi, że cena rynkow jest wyższa Teraz doczytałam w akcie not. taki paragraf "notariusz pouczył strony o przysługującym US prawie do okreslenia lub zmiany wartosci przedmiotu czynnosci cywilnoprawnej oraz o ciazącym na stronach solidarnym obowiązku zapłaty zaległości podat. wraz z odsetkami za zwlokę liczonymi wstecz w przypadku podwyższenia wartosci- podanej przez strony..." Tak dokładnie jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts