Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Taaaaaa, ludziska ciągle się dziwią skąd młodzi mają pieniądze na dom, a sami nie potrafią podjąc ryzyka. Lepiej być biernym i ciągle krytykować. Dodłownie to nikt nam nic nie mówi, ale z kontekstu można też to wywnioskować... - oj gryzie to ludzi gryzie. Szczególnie jak przyjedzie np. "majster starej daty" a TY masz jeszcze wymagania...

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejka,

życzę powodzenia i będę trzymać kciuki za pomyślność inwestycji i będę śledzić Twój dziennik, bo widzę że na podobnym etapie budowlanym jesteśmy.

Pomysł z piaskownicą -bomba !!, bo mój mały ciągle zakopuje coś w górce piachu do murowania i obawiam się, że te rzeczy w końcu wylądują w betoniarce. I co wtedy ?

Ale tej kasiory zatopiłaś w fundamentach i to w różnej walucie ho, ho. :lol: :wink:

No to jak już są bloczki to coś trzeba będzie z nimi zrobić! :D Ruszy oj, ruszy, gratulacje.

Moi synowie do dzisiaj bawia się w usypanej po prostu górce piasku. Budują tunele, wieże itp. Lepszej piaskownicy sobie dla nich nie wyobrażam, zero ograniczeń :p

A sąsiadką się nie przejmuj. Zapomni (mam nadzieję) i wszystko wróci do normy.

Ale tej kasiory zatopiłaś w fundamentach i to w różnej walucie ho, ho.

Nie stać mnie na oszcędzanie w banku to chociaz tu zaszalałam i przez chwilę poczułam jakie to wspaniałe uczucie rzucać się piniędzmi :wink: :lol:

Moi synowie do dzisiaj bawia się w usypanej po prostu górce piasku. Budują tunele, wieże itp. Lepszej piaskownicy sobie dla nich nie wyobrażam, zero ograniczeń

Jagna mężczyżni nie lubia ograniczeń bo to zdobywcy :wink: a dziewczynki pewnie chcą mieć jasne granice własnego terytorium :roll: :roll: :roll:

Głupimi babami nie ma co się przejmować, szczególnie jak się jest pomysłodawcą i wykonawcą najfajniejszej piaskownicy w okolicy.

Dzięki :oops: :oops: ale nie sprawdzałam jeszcze jakie piaskownice sąsiedzi mają :roll: :roll: Może moja to się chowa :(

Nawiązując do tej sąsiadki i poziomu domu:

My mamy działkę ok. 2 metrów niżej od drogi (w odległości ok. 30 metrów, bo nasza działka jest druga od drogi). Ponieważ zaczęliśmy budowę jako pierwsi, więc dom podnieśliśmy o ok. 1,5 metra ponad poziom naszego gruntu.

Sąsiedzi z pierwszej działki najpierw wydziwiali, że tak dużo podnieśliśmy, a potem sami (chyba ze złości :oops: bo nie widzę innego wytłumaczenia) postawili dwie warstwy bloczków więcej niż my. No, ale ta złość nie wyszła im na zdrowie: co wydali na piach do zagęszczania fundamentów, to wydali :lol:

Tak więc takie różne komentarze trzeba zwyczajnie puścić koło uszu. :wink:

Już jest lepiej 8) nie wieje i nie pada 8)

Aniu wszystko chyba usiłuje mnie zatrzymać :( Nie taka była umowa :roll: :roll: Razem miałyśmy zaczynać :wink:

Mam nadzieję że ta pogoda poprawi sie na dobre :-?

W sobote u nas wjedzie pan z koparką i zacznie sie kopanie :D

Jestem z siebie dumna, bo ja sama załatwiłam kopareczkę, z panem oczywiście, i nawet byłam z nim dzisiaj na ogledzinach działki ( a ze głupi ma zawsze szczęscie to pan przyjechał po mnie swoim wautem i odwiózł mnie do domu :D )

Wczoraj widziałam dziennik budowy. Na okładce mam narysowany domek, a pod obrazkiem napis MARYSIA :o i od razu pomyślałam o Tobie :D Myslę, że to jest dobry znak :D

pa