Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak czytam o wichurze w twoim rejonie to dziękuję Bogu, że nas ominęły takie nawałnice jak na dachu była tylko folia. Okropne burze szły bokiem, a u nas tylko zachaczały resztką sił. :-?

U nas jak były zalane ławy też trochę popadało i glinę cała rodzina wybierała biegiem w deszczu, żeby ograniczyć jej spływ na beton. Czyli po deszczu czeka was sprzątanie. Zresztą nie pierwsze i nie ostatnie. :wink:

Rzeczywiście jest za co dziękować, znajomi zmieniali dach i w pośpiechu zakrywali folią ale na nic to było :-? całe piętro mają zalane :(

Widok straszny :-?

Co do porządków to już zrobione 8) Glina wybrana i papa schnie jak na razie- nie będziemy jej zmieniać bo nie jest uszkodzona :roll:

Mam nadzieję, ze jutro choć jeden bloczek fundamentowy stsnie na ławach bo już mnie............ :-? :-? hm nie mogę się doczekać :-? :roll: :roll:

Zastanawiam się czy do zimy mamy jeszcze szansę zdążyć z dachem w takim tempie :roll: :roll:

Jak cena jest najlepsza, to trzeba brać! A mąż, jak policzy, że się opłaca, to sam tam pobiegnie :lol:

Chcą dodatkowo 5 zł za wyładowanie palety??? To wychodzi prawie 45zł za jeden transport więcej! Może dlatego pustaki są tańsze!

Pierwszy raz słysze o takich opłatach.....

Takich palet bedzie b. dużo!

Andrzejko, doczekałaś się. Twój domek zaczyna rosnąć. Czekam na dalsze zdjęcia i życzę Tobie i wszystkim budującym lepszej pogody, bo ostatnio jakoś tak listopadowo się zrobiło. Tylko patrzeć jak śnieg poleci.

Andrzejko, doczekałaś się. Twój domek zaczyna rosnąć. Czekam na dalsze zdjęcia i życzę Tobie i wszystkim budującym lepszej pogody, bo ostatnio jakoś tak listopadowo się zrobiło. Tylko patrzeć jak śnieg poleci.

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee chcę jeszcze śniegu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Dopiero co zaczął rosnąc niech jeszcze podrosnie :-?

Ja też chcę jeszcze trochę letniego słoneczka, tak chociaż do pażdziernika. Tylko ta pogoda za oknem strasznie mnie dołuje.

Ale nie martw się, jak tylko Twój domek wyszedł z ziemi,. teraz ani się obejrzysz jak szybko urośnie.

Gratulki. Niech domek rośnie szybciutko, żeby dzielnie się oparł jak przyjdą te okropne słoty jesienne. Bo ja nie przyjmuję do wiadomości, że już jest po lecie. No i bardzo dobra wiadomość z ceną za przyłączenie. Oby stało się to nawykiem na Waszej budowie :p

Nic sie nie niszczy, ale u nas już żaden cięzki sprzet nie bedzie jeździł typu koparka :)

A materiał przyjeżdza ciężarówkami z HDS więc nic pod sam dom nie podjeżdża :)

Folia kubełkowa jest u góry tak połapana żeby nie odstawała i jest schowana pod papa która wystaje z izolacji fundamentów

U nas też ocieplenie wykonane przed zasypaniem. Na razie zniszczeń i destrukcji owych nie widać.A co do piachu ..nas tona wyniosła ok. 15 PLN

więc Twoja cena wydaje się okazyjna, przynajmniej dla mnie . :D Fajnie że murki poszły do góry , ciesz się i pomimo wszystko celebruj każda chwilę..Ja nie dałam rady i teraz żałuję że to tak szybko poszło....

Dołączam się do głosów: ocieplaj teraz. Naprawdę ocieplenie nie powinno się zniszczyć.

Dzisiaj widziałam w akcji naszą Anię (za co jej się oberwało :wink: ): stała na styropianie i wyciągała z domu przez okno Filipa. :evil: A więc tak około 70 kg nie było w stanie uszkodzić styropianu, który oczywiście jest położony zgodnie ze wszystkimi prawidłami sztuki budowlanej (przyczepiony kołkami, obłożony siatką, otynkowany i dodatkowo zaizolowany).