Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Andrzejko bardzo się cieszę, żę podoba się Tobie ten projekt( w galerii ze zdjęciami są zdjęcia tego domku w stanie surowym)zaglądałam na stronę biura i nie ma tam zdjęcia domu z garażem, ale rysunki z różnymi wersjami domu( z prawej strony).Domek ma garaż z prawej strony lub z lewej oraz taki jaki chciałaś, czyli z pom. gosp.jest to niedrogi domek, a uważam, że ma wszystko co trzeba.

Pani, która będzie robiła adaptacje zamówi projekt sama- tak się umówiliśmy.Myślę,że jest to wygodne, bo my tylko dostarczymy papierki i w stosownym czasie odbierzemy pozwolenie na budowę!

No i oczywiscie- strach przed nieznanym :o skąd my to znamy???

Andrzejko jesteś odważną kobitką- prawko od 10 lat i dałaś radę :wink: To i z budową poradzisz sobie bezproblemowo :D

Pozdrowionka :D

dzięki za życzenia :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie dogadaliście się z tą Panią od adaptacji. Wygodny układ dla was. :p

Dajecie papiery i czekacie na pozwolenie na budowę :p Super :p :p

Co prawka to chyba tak jest że sytuacja i potrzeby nas do tego zmuszają. :p

Muszę obejżeć twój :wink: domek w stanie surowym ale mam problem z wejściem na stronkę biura projektowego chyba chwilowy błąd.

Hej 8) :p

Hel!

Domek w stanie surowym możesz zobaczyć w Galerii zdjęć domów Forumowiczów- temat" Dom ryby" na 3 stronie.

Jeżeli chodzi o adapt. to właściwie teraz biura załatwiają adaptacje i pozwolenie na budowę.Jest to bardzo wygodne i sytuacji, gdy jestem sama bardzo mi to odpowiada. :D

Andrzejko czytam "projektach", że zastanawiasz się nad domkiem o nazwie Marysia? Bardzo sympatyczny domek i też mi się bardzo podoba!

Pozdrawiam :D

Twój domek w stanie surowym wygląda całkiem ciekawie. Można powiedzieć klasyczna, elegancka bryła. Z elewacją i całym wykończeniem nabierze pewnie jeszcze uroku, który jest widoczny na projekcie ze stron biura.Gratuluję wyboru. :p

A dom ryby będę obserwować. :p

Szczerze mówiąc nie wiedziałam,że biura mają taki szeroki zakres usług. Niestety u mnie na miejscu nie ma profesjonalnego biura. Są tylko osoby które trudnią się tym dodatkowo i nie sądzę, żeby tak kompleksowo obsługiwali swoich klientów. Niestety. :cry:

Zastanawiam się i to bardzo ale naprawdę już sama nie wiem co z tym fantem robić. Już czas na jakieś konkretne decyzje a jeszcze marudzę.

Waham się czy te małe sypialnie będą wygodne i takie zmany jakie musiałabym wprowadzić mają sens.

Nie wiem czemu ale wolałabym garaż w bryle budynku a nie dostawiony jak to jest np. w słoneczku horyzontu. Ale czy to dobre rozwiązanie sama nie wiem :roll:

Zawsze chyba jest tak,że jedno kosztem drugiego.

A swoją drogą co myślisz o słoneczku? :p

Gratulaaaacjeeee z okazji otrzymania mapek :D Media przy działce to już super!!! no i wykaz sąsiadów 8)

Cieszę się, że podoba się Tobie mój domek- poraz wtóry.

jeżeli chodzi o garaż to zdecydowanie wolę garaż dostawiony niż w bryle budynku- dlaczego ne wiem- taki mi się podoba.

Tak chciałabym doradzić Tobie jakiś superprojekt :(

Jeżeli chodzi o Słoneczko to pewnie Ciebie zaskoczę ale...też o nim myślałam.

b.wygodny parter

dostęp do pom.gosp.z garażu i z budynku

przestronny salon

moim zdaniem w słoneczku na + jest sypialnia na dole

w Marysi sypialnie chyba sa większe

M. ma garaż w bryle a S. nie

Ja osobiście mam większy sentyment do słoneczka

Trochę ludzi z forum bud.ten domek i nawet były zdjątka.Zdaje mi się, że Horyzont nie wlicza do powierzchni użytkowej schodow.Ostatnio nie chce mi się otwierać strona biura.Jeden projekt nie ma tego co ma drugi.W razie wątpliwości pisz, a ja chętnie Tobie Pomogę :D Pa :D

Andrzejko spójrz jeszcze na http://www.domus.wroc.pl/projekt2.html?id=27&flip=a ten jeszcze tak na deser :D

pozdrawiam

http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-27.12 no to może jeszcze ten. Ma garaż w bryle bud. , kotłownię ze składem opału. Nawet, nawet. A zależy, czy chcesz mieć na dole jakiś pokój, czy nie?

Hej

Serdeczne dzięki za gratulacje :p

Aniu cieszy mnie że chcesz mi pomóc z projektem.

Mówisz, że wolisz garaż nie w bryle :roll: hm już nie wiem co myśleć.

Myślałaś o słoneczku?Zaskoczyłaś mnie :roll:

A co do pokoju na dole to jest to rzeczywiście ogromny plus. Z nami będzie mieszkać teściowa więc taki pokój na dole byłby dla niej bardzo wygodny. To chyba lepsze rozwiązanie niż mielibyśmy spać wszyscy na poddaszu.

No i jeszcze jedno w słoneczku nic nie musiałabym zmieniać. Byłoby to tylko lustrzane odbicie. Myślę , myślę i juz sama nie wiem :roll: :roll:

Aniu dzieki za linki. Zorza mi się nie bardzo podoba i nie ma miejsca na przechowywanie opału i dużą kotłownię.

Z domusa zastanawiałam się nad feniksem

http://www.dobredomy.pl/images/010_01_w_s.jpg

[/img]http://www.dobredomy.pl/?id_project=28&infopage=4[/img]

Ten drugi projekt W 27.12 jest bardzo ciekawy tylko musiałabym garderobę przerabiać na sypialnię.

Jagna "łosobistości" różnego kalibru :wink: na moim osiedlu mieszka dostatek. Tak sie składa, że dwie z nich przeprowadziły się tam z bloku w którym mieszkam także znowu będziemy sąsiadami :wink:

Pozdrowionka :p

Andrzejko Podobaja się nam te same projekty, bo mamy podobny guścik :D

Myślimy z mężem, który siedzi obok nad Twoim projekt. i wydaje się nam, że Marysia była lepsza ze względu na to, że kotłownia nie sąsiaduje bezpośrednio z mieszkaniem.Jeśli pokój na dole jest konieczny zmniejszy się wówczas salon.Fakt, masz problemik z tą kotłownią :-? Będę jeszcze czegoś szukać może coś ciekawego znajdę!

pozdrowionka :D

Cześć Aniu bardzo dziękuję za zainteresowanie i wasze spostrzeżenia odnosnie projektu, :p w słoneczku ta kotłownia jest rzeczywiście niezbyt dobrze zlokalizowana :(

A co myślisz o projekcie o nazwie Dukat z Archetonu?

http://www.archeton.pl/aplc/projekty/RYSUNKI/dukat/dukat.jpg

http://www.archeton.pl/aplc/projekty/index.asp

Wydaje się być w miarę prosty i ma to czego mi trzeba a głównie sporą kotłownię z warsztatem który można przeznaczyć na przechowywanie opału. Brakuje mi tu tylko drzwi zewnętrznych właśnie do kotłowni.

Pozdrawiam :p :p :p

Hej :D

Domek ma b.ładną bryłę.Mojemu mężowi b. podoba się dach naczółkowy.Jeżeli chodzi o parter to:

- dużo pomieszczeń gosp., na których Tobie zależy

-łazienka z prysznicem jest ok.

-dobrze wykorzystana przestrzeń pod schodami

-schody wydaja się być wygodne

ja osobiście zlikwidowałabym drzwi z kuchni do salonu- zwiększy to przestrzeń i wstawiła je tworząc śluzę do kotłowni

-wejście do kotłowni z zew.można zrobić zamiast okna od strony tarasu- choć niekoniecznie musi być

Sypialnie są wygodne a łazienka dość duża. Jeżeli chodzi o minusy to moim zdaniem jest nim brak pokoju na dole, jeżeli ma z Wami mieszkać teściowa ( nie wiem, czy na przyszłość nie bęzie wygodniej starszej osobie nie chodzić po schodach

Andrzejko ja już nie będę miała kłopotu z wyborem projektu!!! Klamka zapadła.Dzisiaj zanieśliśmy papiery, wpłaciliśmy kasę na projekt i zaliczkę na poczet adaptacji.teraz mogę powiedzieć

Budujemu LMB 27 :D :D :D

Zobaczysz Ty też niedługo podejmiesz decyzję!!!- życzę Tobie tego z całego serca

Pozdrawiam :D

Aniu gratuluję decyzji!!!

Jednym słowem masz już za sobą wahania i wątpliwości związane z wyborem projektu waszego przyszłego domku a LMB27 to piękny domek :p :p :p

A jeśli chodzi o mój ostatni wynaleziony projekt to brak pokoju na dole jest bardzo niewygodny ale cóż pewnie przyjdzie się decydować na coś niedługo i sorry pech :wink: jak nie z tym projektem to z tamtym będzie coś nie tak jak byśmy chcieli.

Już też bym chciała mieć to za sobą :(

Po niedzieli mój mąż ma już wrócić :p to może on jeszcze coś wynajdzie :p

Aniu a długo będziecie czekac na adaptację? :roll:

Hejka :D

Dziękuję Andrzejko :D

Jednym słowem wybór dokonany :D

Dzisiaj przyjechali tesciowie i przez całą wizytę były debaty na temat projektów. Teść cały tydzień, który minął od naszej ostatniej rozmowy b. przeżywa "naszą budowę", to miłe. Tym bardziej, że kiedyś sam wybudował dom.

Jeżeli chodzi o got. projekty to fakt czasem coś jest kosztem czegoś. Ale Twój mąż wraca i razem napewno podejmiecie decyzję :D

Aby jeszcze bardzie Tobie zamieszać wynalazłam takie proj. http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-27.12a ten ma super pom. gosp- tylko nie wiem jak z koszt. a ten http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12a milutki i zgrabniutki. Można by zrobić dod. wejście z garażu lub z zewnatrz bud.

Jeżeli chodzi o adaptację to w poniedziałek będzie zamówiony projekt, w sobotę jesteśmy umówieni w biurze na rozmowę o ewentualnych zmianach w projekcie i projekt będzie sie adaptował. Myślę, że łącznie z uzyskaniem pozwolenia może to potrwac 3-4 miesiące.

:D Andrzejko

Cieszę się, że podobają się Tobie projekty :D

Myślę, że istotne zmiany są przemyślane:

-strop z drewnianego na terivę

-okna w ścianach szczytowych na poddaszu

-likwidacja słupa w salonie( do przemyślenia)

-dodatkowe okno między kuchnia a salonem

-schody w miejsce pom.gosp.

-no i oczywiście piwnica

Jeżeli zaczniemy, to nie wcześniej niż wrzesień( chyba, że nie bedzie prądu) oj, będzie sie działo!

Na pewno czekasz na męża :D życzę Tobie, aby czas oczekiwania minął szybciutko :D

hej

Andrzejko, jeżeli chodzi o drzwi do kotłowni, to żaden problem je zrobić nawet jeśli tego nie ma w projekcie. U nas też nie było wejścia z zewnątrz do kotłowni a my takowe zrobiliśmy. Nie martw się tak wyborem projektu. To bardzo fajny etap. Wspólnie z mężem coś wymyślicie i od tego momentu pokochasz ten dom, który wybierzecie. Życzę Ci tego.

Aniu zaskoczyłaś mnie tym stropem :roll: myślałam, że poddasze nie będzie u was użytkowe a tak pełen wchlarz kondygnacji :p piwnica, parter i poddasze :wink:

Mówisz wrzesień :roll: myślę, że my wcześniej też się nie wyrobimy choć bardzo bym chciała :cry:

Jagna nie wiem czy to taki fajny etap :roll: zaczyna mnie to męczyć i denerwować, że nie ma nic odpowiedniego. A co do miłości :wink: to każdy potencjalny projekt kocham jakby miałby byc mój.

Dzięki i pozdrawiam :p

Andrzejko

Gratuluję fakturki za mapki :D ( cieszyc się, czy nie :cry: )

Poddasza nie będziemy wykańczać. A strop zmieniamy, ponieważ nigdy nie wiadomo, a może kiedyś sie przyda?Mój mąż uważa, że drewno może pracować- trochę się na tym zna, bo niejedną starą chałupkę remontował :D Myślę, że szkoda by było mając dach dwuspadowy, zrezygnować z mozliwości przygotowania poddasza do zamieszkania.A poki co, to 90m. i piwnica nam wystarczą :D

A moze sie okaże, że zaczniemy budowę o podobnym czasie :wink: :D

Aniu dzięki.

Jednym słowem jestescie przezorni :p Popieram. Nigdy nic nie wiadomo. :wink:

Mówisz, że drewno może pracować :roll: A mój mąż ma jakiś sentyment do drewnianych stropów i chętnie taki by widział u nas w domku.

Swoja drogą drewniane stropy nie mają tu chyba dużej liczby zwolenników. Może coś jest w tym "pracowaniu stropu" :roll:

Dobrej nocki :p