Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Co do zmiany okien i innych "istotnych zmian":

w takim przypadku czeka cię tzw. projekt zamienny (cena architekta niemalże taka jak za wcześniejszą adaptację projektu gotowego) i od nowa procedura załatwiania pozwolenia na budowę. Niby nazywa się to "zmiana decyzji", ale w praktyce czasowo wygląda prawie tak samo długo :evil:

A to ciekawe, w moim projekcie na trzeciej stronie stoi wyraźnie: dopuszczalne zmiany nie wymagające zgody projektanta - Zmiany lokalizacji, ilości i kształtu okien oraz drzwi.

Za adaptację płaciłem 5 stówek. Zrobiłem sobie w adaptacji dwoje drzwi w garażu (z boku i z tyłu), ale w czasie murowania się rozmyśliłem i zostawiłem tylko boczne. Kierownik tylko naniósł tę modyfikację w dzienniku budowy. Tyle. Żadbej zbędnej papierologii.

pozdrawiam

Gerion

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sobotę mają kłaść już strop- mam nadzieję, że chłopaki sie wyrobią.

Jeżeli chodzi o zdjęcia, to wiesz, że nie poddaje sie ta łatwo :wink: :p

Mam ogromną ochotę pokazać Tobie parę zdjęć. Jeżeli możesz, to na priva podaj mi adres meilowy, to przyślę parę fotek :D

pa :D

Już w sobote :o No to chyba niezłe tempo mają 8)

Czekam na fotki :wink: :p

A to ciekawe, w moim projekcie na trzeciej stronie stoi wyraźnie: dopuszczalne zmiany nie wymagające zgody projektanta - Zmiany lokalizacji, ilości i kształtu okien oraz drzwi.

U mnie też tak jest ale co z tego :-? Skoro trzeba budowac zgodnie z projektem zatwierdzonym w urzędzie na który dostałeś pozwolenie :(

w czasie murowania się rozmyśliłem i zostawiłem tylko boczne. Kierownik tylko naniósł tę modyfikację w dzienniku budowy. Tyle. Żadbej zbędnej papierologii.

Coś mi sie wydaje że każdy kierownik budowy inaczej interpretuje obowiązujące przepisy :-?

Witaj Andrzejko,

trochę mnie nie było u Ciebie :wink: , a tutaj już są ściany :D :D :D .

Bardzo, bardzo się cieszę razem z Tobą.

Wklej zdjęcia jak tylko będziesz mogła.

A co do cioci, to wcale Jej się nie dziwię. Nie widziałam co prawda na żywo, ale tez myślę, że u Ciebie jest PRZEŚLICZNIE. :D :D :D

Nie zapominaj, ze pokój będzie czekał na ciebie 8) 8) 8) i będziesz miała okazję zobaczyć 8) 8) 8)

Andrzejko kochana,

ja zapomnieć, no coś Ty?

Nie tylko, że nie zapomniałam, ale ja sie nie mogę doczekać :D :D :D .

Ale właśnie przeczytałam o niezapowiedzianych odwiedzinach na Twojej budowie :evil: :evil: :evil: .

Miejmy tylko nadzieję, że się nie powtórzą.

Jakieś dzieciaki i to bez powera w rączkach, no bo jakiemu by się chciało wyginać pręcik po dwa pety? Wzionłby łoma i na dodatek wyniósł więcej niż nasadka na kurek przydatna na campingach.

Mam taką nadzieję , ze to dzieciaki :-? ale po doświadczeniach innych forumowiczów- np Funi wiem , że i małolaty potrafią nieźle nabroić i tego właśnie sie obawiałam :-?

No ale narazie było spokojnie więc oby to był jednorazowy wyskok :-?

:D :D :D

Takie "wizyty", delikatnie mowiąc "nieproszonych gości" :evil:

potrafią nieżle wytrącić z równowagi :evil:

Mam nadziejż, że więcej się taki " incydent nie powtórzy :evil:

Nie piszesz nic o zdjęciach to miarkuję, że nie doszły :roll: Wczoraj były wysłane, ale chyba coś sie nie powiodło. Jutro poproszę synka, aby wysłał jeszcze raz( dzisiaj mecz, to nie może)

Ja też mam nadzieję, że się spotkamy :D :D :D

Pozdrawiam :D

A ze uparta jestem, to " obiecane wykonane"

Zdjęcia w nowym albumie pod tytułem " moje miejsce na ziemi" autor - anus02 :D :D :D

Pozdrawiam :D :D :D

Aniu wygląda to wszystko impnująco :o :o

Masz za sobą porządny kawał domu wykonany :p Tak myślałam, ze te ściany fundamentowe ti nie takie zwykłe ale poważniejsza sprawa :-?

Nawet macie niezły sprzęt do spuszczania na dół bloczków :lol: :lol: :lol: :lol: Ekstra :lol:

Fajnie będziecie mieli na tej waszej skarpie :p :p

Trzymam kciuki za wszystko :p

Pozdrawiam serdecznie i dzięki za zdjęcia 8)

Na następne tez oczywiście już czekam :oops: :-? 8) :wink: 8) 8) 8) 8)

Z niecierpliwością 8)

Andrzejko co tak zamilklaś na dni parę?? :( Mów, pisz co nowego...bom ciekawa niezmiernie... Daj znak życia bo smutnawo bez Ciebie... :cry: :cry:

:p :p :p

Alfredziu dzięki za pamięć 8)

Zamilkłam na parę dni :-? bo w pracy trochę dłużej musiałam zostać a jak wracałam do domu później to nie zostawało mi zbyt dużo czasu na komputer :( Bo obowiązki nade wszystko :wink: :( :p :wink:

U mnie wszystko jest ok, budowa idzie do przodu, jak jest dziś nie wiem bo równiez przez ostatnie dni tam nie zaglądałam :cry: , ale dziś nadrobię 8)

Ze złych wiadomości- oddałam film do wywołania i okazało sie , że zdjęć nie będzie, są chyba ze trzy a reszta :cry: naświetlona :roll: ale poszukam innego wywoływacza :wink: bo nie naswietlona moim zdaniem tylko zdjecie się nakładają ale widać co trzeba :-? Nie moge nie mić zdjęć z tego etapu który jest za mną więc prosze o cierpliwość :-? 8)

Pozdrwawiam 8)

Andrzejko gratuluję postępów na budowie :D fajnie że mury już idą w górę i możesz podziwiać zarys pomieszczeń.

A wizyty gości nie zadroszczę :-? Mam nadzieję że to był jednorazowy incydent, chociaż po takim wydarzeniu to zawsze pozostaje jakiś niesmak i poczucie obawy o swoje mienie. U mnie w okolicy jest sporo kradzieży i powiem Ci, że jak ostatnio nie nie mogliśmy zasypać drenażu i studzienek bo zabrakło kamyka to całą noc miałam do tyłu :-?