Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No...ścian oczywiście :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oczywiście :wink:

Przyjdzie i na ciebie kolej :p

Masz piękny i równiutko wylany chudziak na pięknym fundamencie a jak sama wiesz dobra podstawa domu to najważniejsza rzecz 8)

Życzę jak najszybszego doczekania się tych ścian 8) 8)

Ale powiem ci w sekrecie, ze dla mnie fundamenty były większym przezyciem emocjonalnym niż ściany :-? :oops: :wink:

Więc ciesz się chwilą obecna i delektuj się tym co masz 8) :wink:

8)

Cieszę sie bardzo, że podoba sie Tobie, Andrzejko, nasza robota :D :D :

Dzięki za miłe słowa :D :D :D

Zdjecia będą, na bank!!!

Andrzejko, dzisiaj skończylismy etap murowania, mamy strop: piekny, świeżutki, najpiękniejszy na świecie :D ale to radocha mieć już pierwszy "dach". Do skończenia zostało: wieniec, izolacja fundamentów, zasypanie.

Ja też trzymam kciuki za Wasze budowanie :D

Pozdrawiam cieplutko :D

Pa :D

Andrzejko, dzisiaj skończylismy etap murowania, mamy strop: piekny, świeżutki, najpiękniejszy na świecie :D ale to radocha mieć już pierwszy "dach". Do skończenia zostało: wieniec, izolacja fundamentów, zasypanie.

CO :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Macie już strop :o :o :o

Ale daliście po robocie Aniu :o Gratulki serdeczne :p

Tak trzymać 8) Zaskoczyłaś mnie totalnie :-? Nieźle musza się zwijać ci twoi budowlańcy :-?

Zdjecia będą, na bank!!!

Stropu oczywiście też 8) Bo nie mogę sie doczekac jak to wygląda 8)

Hej :D :D :D

Dzięki :D :D :D

Trzeba przyznać, że tempo niezłe 8) Mąż z tesciem uwijali się niesamowicie i ten ukrop na dworze :-? Reszta rodzinki też pomagała: synek, moi rodzice. Miło jest, gdy ma się wsparcie ze strony najblizszych.

Jeszcze tylko tydzień na całą resztę i pas na ten rok. A na drugi rok... zobaczymy...( oczywiscie kasa) Ale ja myślę pozytywnie, czytaj staram się.

Będzie mi brakowało tej całej budowlanej zadymy :cry: :D

Ale na ukształtowanie czeka cały teren wokół, pracy nie zabraknie.

pozdrawiam

miłej niedzieli

ps. zaraz jadę na obiadek do mamci, a potem trzeba jechać podlac strop.

pa :D

.

Jeszcze tylko tydzień na całą resztę i pas na ten rok. A na drugi rok... zobaczymy...( oczywiscie kasa) Ale ja myślę pozytywnie, czytaj staram się.

Będzie mi brakowało tej całej budowlanej zadymy :cry: :D

Ale na ukształtowanie czeka cały teren wokół, pracy nie zabraknie.

Aniu jak ty wytrzymasz bez działań na budowie :roll: :roll: :roll:

Całe szczęście, że masz jeszcze teren do zagospodarowania i ukształtowania :wink:

A na drugi rok to będzie się działo że ho ho :wink: :p

A jak tam strop dojżewa w jesiennym słońcu :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

Pozdrówka

Hej Andrzejko :D :D :D

Dzisiaj nie pojechałam na budowe, a jestem codziennie, i jakoś takoś mi nie swojo :roll:

Hmm trudno bedzie bez tej zadymy budowlanej :cry:

Strop juz sie uleżał :D

W tym tygodniu planujemy wieniec i moze izolacje- dysperbitem. A w poniedziałek mąz jedzie juz do pracy i kończyć będziemy w wolne soboty.

A teraz biegnę do Twojego dziennika :D

Pozdrowionka :D

Prawda że serducho się raduje jak ściany rosną!! Jest to chyba najbardziej spektakularny moment budowy!!!Ale ja miałam nieco odmienne wrażenia. Dot. ścian konstrukcyjnych bez stropu.... Mi wydawało się, że pom. są w porządku. Nie za duże nie za małe. Wręcz doszukiwałam się tych rozmiarów ( 187m2 pow użytkowej parter ) i zastanawiałam się czego ci ludzie chcą od mojej chałupy? :o :o Przecież ona w sam raz jest!!! :D :D

Dopiero jak " przyszedł" strop, a później ściany działowe dom " zrobił się " taaakkkiii...wielgachny!! Można się zgubić lub szukać- jak kto woli. :)

Ale mi pasuje !! I to jest moim priorytetem!!! :D

A w poniedziałek mąz jedzie juz do pracy i kończyć będziemy w wolne soboty.

SZkoda :( :(

Ale tak to jest :-?

Teraz ty będziesz samotną budującą żoną :wink: :wink: Dobrze, ze nie na tak długo jak ja bo brrrrrrrrrrrrrrrrrr :( :wink:

Ale mi pasuje !! I to jest moim priorytetem!!!

I o to chodzi, ma być dla nas anie dla nszych znajomych i oglądaczy :wink: :wink:

Andrzejko, mogę prosić o jakieś fotki......

Próbuję sobie wyobrazić Twoją budowę, ale wolałabym zobaczyć.

Dobrze, że Twój mąż wraca. Trochę odpoczniesz . Należy Ci się!

Zabciu fotki będą jak już mąż dojedzie bo jedzie z nim razem cyfróweczka :p :p :p a tych co mam to nawet nie chce mi się skanowac bo strasznie powychodziły :-? klatki pozachodziły na siebie :roll: :(

Także niedługo będziesz mogła już wszystko zobaczyć 8)

Oj dobrze :p ze wraca 8)

Ale może być z siebie dumna poradziła sobie

Andrzejka GRATULKI

Wow Aguś :oops: :oops: :oops: :oops: Dzieki 8)

ale czy ja wiem, czy tak naprawdę dobrze sobie poradziałam :-? :-?

Oceniam siebie na 3+ ewentualnie 4- :wink: Oczywiście w skali od 2 do 5 8)

No, no widzę Andrzejko, że budowa niezłego rozmachu nabrała. Możesz sobie już spacerować po domku. Tak trzymać!!!

Aniu jakiego roamachu :-? po prostu ciągnie sie jaoś dzień za dniem :-? :wink:

A spacerowac to faktycznie już mogę 8) I wyglądać z okienka :wink:

Pozdrówka 8)

Ale fajnie! Teraz zobaczysz jak szybko pójdzie. Gratulacje!

Najbardziej wkurzają ci złodziejaszkowie, może wiele nie nabroili, ale wiem kurcze, co czujesz. Ciężko pracujecie na ten dom a tu jakieś gnojki przyłażą i szkody wyrządzają :-?

Aga, na takich pies, tym bardziej uwiązany, nie pomoże. Szkoda zwierzaka - jak sama piszesz. Macie tam sąsiadów jakiś obok? (na zdjęciu widziałam jakiś budynek). Jedyna rada, to chyba zostawianie na budowie min sprzętu, a jak stanie budynek pozabijanie okien i drzwi :-? No a potem alarm.

No ale przede wszystkim - gratulacje dzielna kobieto :D

Oceniam siebie na 3+ ewentualnie 4- Oczywiście w skali od 2 do 5

Skromność, skromność :D

Jeszcze kilka dni i luzik jak mężuś przyjedzie.

Aga, trzymaj się :D

Acha - fajne masz dzieciaczki :D

No to pechoza z tymi drzwiami :roll: A nie da się tego jeszcze poprawić? skuć trochę i zrobić od nowa, bo w sumie nie wiadomo czy potem będziesz mogła to zaokrąglić, wszystko zależy od tego jaka wysokość jest teraz. Potem może sie okazać że po zaokrągleniu drzwi będą za niskie. Jedno jest pewne jak zrobisz normalne to napewno będzie taniej.

Andrzejko,

a może podejdż do tych prostokątnych drzwi tak jak mówi Monka - "będą tańsze", więc może nie ma tego złego......

I jeszcze jedno, (ale zastrzegam, że mało na ten temat wiem) - czy łatwo jest zrobić takie półokrągłe drzwi żeby dobrze przylegały do ościeżnicy, żeby wiatr nie hulał w domku i poprostu - żeby nie było z nimi kłopotów w użytkowaniu?