alfreda 20.09.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 A ndrzejko No jestem POD WRAŻENIEM Bardzo pięknie prezentuje się ta Wasza Marysia!!! Widoki z okienek -Rewelacja! Widząc takie krajobrazy, powtarzam po raz kolejny : -Zadnych miast, spalin i korków ulicznych!! Patrząc na zdjęcia Andrzejkowej budowy i okiennych widoków jestem pewna że kolejni, niezdecydowani podejmą się trudu budowania!!! Mając TAKIE przykłady nie mają innego wyjścia.... GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.09.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Aniu a czego ma się gniewać, cieszę się bardzo, ze inni też zobaczą twoje ściany bo jak na fundamenty to są za duże więc są to ściany Bez twojej zgody nie chciałam pozwolenia do oglądania dawać No bo jak mogę sie rozporządzać twoimi zdjęciami A tak jest zgodnie z zasadami A tak w ogóle to czemu nie masz dziennika To dobra rzecz i ile informacji potem się zapomina a tu wszystko jest To jak archiwum naszych prac i przygód budowlanych Mój mąż tez śledzi Wasze postępy w budowie i chętnie czyta Twoje wieści z budowy Oj, myslę, że nasze spotkanie niechybnie nadejdzie Cieszę się A spotkanie to będzie jak nic Obowiązkowo Alfredo jakie tam cudne u mnie krajobrazy Nie jest najgorzej ale ty masz chyba piękniejsze widoki Pełno słupów energetycznych, za nami rozdzielnia prądu która zresztą nie rzuca sie w oczy Ale ogólnie jestem zadowolona bardzo Dzięki za uznanie Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.09.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Tak jest, zasady, to rzecz swieta i juz Jezeli chodzi o dziennik hmmm, może jak zacznę nastepny etap??? nie obiecuję jednak na sto procent... Potwierdzam jednak, że dziennik, to super sprawa No cóż, zanim spotkanie to piszemy, piszemy, piszemy...... ile sie da Paaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.09.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Nie wiem co ten blacharz chce? Mi się ten kolor podoba. A jeżeli chodzi oto „mat” czy „z połyskiem”, to ja zdecydowanie jestem za „mat”. No, ale ile ludzi tyle upodobań... Okna dachowe? Koniecznie. Też jestem za. Marzenia są po to aby ich spełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.09.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ja jestem za matatową kolor brązowy bardzo ładny kiedyś u nas też miał byc taki ale mąż wołał czerwień i będzie czerwony. Okna dachowe moje marzenie i będą zresztą nasza sypialnia ma tylko okno dachowe ku mojej radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.09.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Andrzejko kochana, a dlaczego chcesz miec dach taki jak ja Na poważnie, to popieram to, co piszą dziewczyny. Bardzo podoba mi się brazowy dach, ale zdecydowanie mat! Moi sasiedzi, ci ktorych dom widziałas na zdjeciach, maję ciemny brąz-cementową. Wygląda- kolor- bardzo ładnie Z moich obserwacji wnioskuję rownież, ze do tego brązu pasuje wiele kolorów elewacji.Sasiedzi mieli tylko jeden problem z tym kolorem dachu, nie mogli dobrac koloru na komin A, czy różnica w cenie między blaszaną dachówką, a inna będzie znaczna? Właśnie sie nad tym ostatnio zastanawiam Juz w pażdzierniku krycie dachu jak ten czas biegnie Pięknie Ps. Pozdrowionka dla męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.09.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Adrzejko też stawiam na mat. Kolor bardzo fajny, jak ci się podoba i nie masz żadnych wątpliwości to kupuj. W końcu to Twój dach i tobie ma się podobać a nie blacharzowi. A okienka no cóż lektura twojego dziennika uświadomiła mi że też miałam takie marzenia. Powalcz z mężem, ja chyba też spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 22.09.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 A dlaczego blachodachówka? czy to "tylko" kwestia ceny? Podobają mi się fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.09.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Andrzejko, co ten blacharz chce od tego koloru ? Jest bardzo ładny, ale ja też tak jak piszą poprzedniczki dałabym mat. Jak ja się cieszę, że większość wyborów mam już za sobą, bo od tego tylko głowa boli A okna w jakim będziesz mieć kolorze (przepraszam jeśli nie doczytałam)? Jeśli chcesz mieć okna dachowe, to je zrób- chociaż to jedno w sypialni. Teraz jest na to czas, a potem możesz żałować że go nie masz. Jeśli to jest Twoim marzeniem, to się nie zastanawiaj, bo budowa domku to przecież spełnianie naszych marzeń, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.09.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Andrzejko kochana, a dlaczego chcesz miec dach taki jak ja A tak jakoś wyszło Telepatia A dlaczego blachodachówka? czy to "tylko" kwestia ceny? Ceny głownie i przede wszystkim ale też fachowców, z tego co się zorientowłam u nas nie ma speców od dachówek i trzeba by ich sprowadzać z daleka a to oczywiście koszt znacznie większy A okna w jakim będziesz mieć kolorze (przepraszam jeśli nie doczytałam)? Okna to bym chciała jakieś drewnopodobne, dąb czy coś takiego Tylko nie wiem jak z różnicą w cenie ale będę walczyć o kolor Pozdrowionka dla męża Aniu dzięki No i nacieszyłam nadzorem męża nad budową. DZiś cały dzień przeleżał w domu, kręgosłupik go boli Wykrzywiło go na bok Co jakiś czas tak ma i akurat teraz tak jest lektura twojego dziennika uświadomiła mi że też miałam takie marzenia. Powalcz z mężem, ja chyba też spróbuję Razem walczymy w słusznej sprawie Monka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 22.09.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Hej Andrzejko Bidulek ten Twój mąż mój też ma problemy z kręgosłupem, wiem jak to jest Trzymajcie się Ps. Moje słoneczko jutro wraca już sie cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.09.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Dzięki I już nie będziesz samotna budowniczą Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 22.09.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Dzięki I już nie będziesz samotna budowniczą Pozdrówka Dzisiaj byłam na budowie z rodzicami-kurde muszę zrobic to prawko!!! Jak ja bym chciała juz tam mieszkać W sobotę będziemy smarowac dysperbitem Oj, znów cos będzie sie działo Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.09.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 [Dzisiaj byłam na budowie z rodzicami-kurde muszę zrobic to prawko!!! Jak ja bym chciała juz tam mieszkać KOniecznie musisz No bo jak to będzie jak zamieszkacie Ale chyba masz jeszcze trochę czasu na to A co do mieszkanie to kto by nie chciał A tu na wszystko trzeba czekać No ale przeciez kiedyś się doczekamy A wtedy..................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 22.09.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 A wtedy.... będziemy zyli długo i szczęsliwie w naszych domkach...Ech Ale to czekanie i budowanie to tez jest niezła przygoda i coś w tym oczekiwaniu jest A prawko to na wiosnę, postanowione i już. Koniec i kropka No to czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.09.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Domek rośnie jak na drożdżach......Juz widać, że będzie bardzo ładny. Drzwi będą idealnie pasowały do tych okien. A kolor tej blachy, to właśnie to czego szukałam wśród dachówek, ale nie znalazłam..... Taki brąz z szarością i czymś tam jeszcze... Zdjęcia bardzo ładne, ale nieststy niekompletne....CIEBIE TAM NIE MA!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 23.09.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Z kolorem to faktycznie trzeba ostrożnie. Jak blacha - to tylko mat moim zdaniem. Jeśli masz już wybrany kolor dachu zastanów się nad odcieniem elewacji, okien, parapetów i obmurówki, a także kominów, tarasu i okładzin schodów wejściowych (nie zapomniałem o czymś? ). Myślę, że by uzyskać ostateczny efekt, który ucieszy oko, trzeba uwzględnić to wszystko... Dobrze też by było ładnie skomponować bruk (albo cokolwiek innego) przed dom, no i wygląd frontowego ogrodzenie. Wiem, że są to dni poszukiwań i godziny spędzone przed komputerem. Ale warto, dla ostatecznego efektu naprawdę warto. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.09.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Gerion a to mnie podniosłeś na duchu To aż tyle tego się bierze pod uwagę Ja wychodziłam z takiego założenia, wybiorę dach jaki chcę a potem do niego po kolei wszystko dopasuję No oczywiście w głowie ogólny zarys efetu jest i gdzie tam się kołacze ale......................... czy to to I to chyba zbytnie uproszczenie tego zagmatwanego wyboru No cóż zobaczymy co z tego wyniknie, mam nadzieję że nie oszpecę domku paletą rozmaitych barw Aniu jak smarowanie Pogoda chyba sprzyja bo u mnie cudnie jesiennie i słoneczkowo A kolor tej blachy, to właśnie to czego szukałam wśród dachówek, ale nie znalazłam..... Taki brąz z szarością i czymś tam jeszcze... Mów mi tak jeszcze Zdjęcia bardzo ładne, ale nieststy niekompletne.... CIEBIE TAM NIE MA!!!!!!! Bo ja to mało fotogeniczna jestem I to zazwyczaj ja pstrykam wszystkie fotki Niestety Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 24.09.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Andrzejko, pogoda rzeczywiscie przepiękna A smarowanie...jedziemy na działkę w wiadomym celu.Na działce stoi zaparkowany samochod teścia A domek... czarny Teść był wczoraj, pojechał do domu-aby nie robic nam kłopotu- i przyjechał dzisiaj nad ranem. Niespodzianka Domek-piwnica został jeszcze raz wysmarowany i połozyliśmy folie na strop-czarną. Nasz domek-piwnica jest cały- oprocz zamurowanego garazy i drzwi-czarny. Zdjecia czarnego domku- wkrotce Dużo słoneczka i pogody dla całej Andrzejkowej Rodzinki od Rodzinki Ani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 24.09.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Przypuszczam że do brązowego dachu nietrudno będzie dobrać poszczególne elwmenty wykończenia elewacji. Ale UWAŻAJ!!!!! Moje doświadczenia z obróbką dachu (?) Dały nam nauczkę!! Co tez nie znaczy że nie popełnimy ich ( tych błędów) więcej! Myślę że zawsze jakiś kogut może wyskoczyć!!!````````````` Taką urodę ma budowa - po mojemu!! A ceną za 1m3 betonu B-20 to mnie zabiłaś, To jest nie możliwe aby aż tak zróżnicowane były w różnych rejonach kraju? My płaciliśmy 160 PLN za to samo- cena pompy i dojazd w cenie???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts