Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

A ndrzejko No jestem POD WRAŻENIEM :o :o Bardzo pięknie prezentuje się ta Wasza Marysia!!! Widoki z okienek -Rewelacja! Widząc takie krajobrazy, powtarzam po raz kolejny :

-Zadnych miast, spalin i korków ulicznych!!

Patrząc na zdjęcia Andrzejkowej budowy i okiennych widoków jestem pewna że kolejni, niezdecydowani podejmą się trudu budowania!!!

Mając TAKIE przykłady nie mają innego wyjścia....

GRATULACJE :D :D :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu a czego ma się gniewać, :roll: cieszę się bardzo, ze inni też zobaczą twoje ściany 8) bo jak na fundamenty to są za duże więc są to ściany 8)

Bez twojej zgody nie chciałam pozwolenia do oglądania dawać :-? No bo jak mogę sie rozporządzać twoimi zdjęciami :-?

A tak jest zgodnie z zasadami :wink:

A tak w ogóle to czemu nie masz dziennika :roll: :roll:

To dobra rzecz i ile informacji potem się zapomina a tu wszystko jest 8)

To jak archiwum naszych prac i przygód budowlanych :wink: 8)

Mój mąż tez śledzi Wasze postępy w budowie i chętnie czyta Twoje wieści z budowy

Oj, myslę, że nasze spotkanie niechybnie nadejdzie

:p :p :p Cieszę się 8)

A spotkanie to będzie jak nic 8) Obowiązkowo 8)

Alfredo jakie tam cudne u mnie krajobrazy :-?

Nie jest najgorzej ale ty masz chyba piękniejsze widoki :wink:

Pełno słupów energetycznych, za nami rozdzielnia prądu :-? która zresztą nie rzuca sie w oczy :wink: Ale ogólnie jestem zadowolona bardzo 8) 8)

Dzięki za uznanie :oops: 8)

Będzie dobrze 8)

Nie wiem co ten blacharz chce? Mi się ten kolor podoba. A jeżeli chodzi oto „mat” czy „z połyskiem”, to ja zdecydowanie jestem za „mat”. No, ale ile ludzi tyle upodobań...

Okna dachowe? Koniecznie. Też jestem za. Marzenia są po to aby ich spełniać. :wink:

Andrzejko kochana, a dlaczego chcesz miec dach taki jak ja :lol:

Na poważnie, to popieram to, co piszą dziewczyny.

Bardzo podoba mi się brazowy dach, ale zdecydowanie mat! Moi sasiedzi, ci ktorych dom widziałas na zdjeciach, maję ciemny brąz-cementową. Wygląda- kolor- bardzo ładnie :D Z moich obserwacji 8) wnioskuję rownież, ze do tego brązu pasuje wiele kolorów elewacji.Sasiedzi mieli tylko jeden problem z tym kolorem dachu, nie mogli dobrac koloru na komin :-?

A, czy różnica w cenie między blaszaną dachówką, a inna będzie znaczna?

Właśnie sie nad tym ostatnio zastanawiam :roll:

Juz w pażdzierniku krycie dachu :o jak ten czas biegnie :roll:

Pięknie :D

Ps. Pozdrowionka dla męża 8) :D

Adrzejko też stawiam na mat. Kolor bardzo fajny, jak ci się podoba i nie masz żadnych wątpliwości to kupuj. W końcu to Twój dach i tobie ma się podobać a nie blacharzowi. A okienka :roll: no cóż lektura twojego dziennika uświadomiła mi że też miałam takie marzenia. Powalcz z mężem, ja chyba też spróbuję :wink:

Andrzejko,

co ten blacharz chce od tego koloru :o ? Jest bardzo ładny, ale ja też tak jak piszą poprzedniczki dałabym mat.

Jak ja się cieszę, że większość wyborów mam już za sobą, bo od tego tylko głowa boli :-?

A okna w jakim będziesz mieć kolorze (przepraszam jeśli nie doczytałam)?

Jeśli chcesz mieć okna dachowe, to je zrób- chociaż to jedno w sypialni. Teraz jest na to czas, a potem możesz żałować że go nie masz. Jeśli to jest Twoim marzeniem, to się nie zastanawiaj, bo budowa domku to przecież spełnianie naszych marzeń, prawda?

Andrzejko kochana, a dlaczego chcesz miec dach taki jak ja

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A tak jakoś wyszło :wink: :wink: Telepatia :o :wink:

A dlaczego blachodachówka? czy to "tylko" kwestia ceny?

Ceny głownie i przede wszystkim :( ale też fachowców, z tego co się zorientowłam u nas nie ma speców od dachówek i trzeba by ich sprowadzać z daleka a to oczywiście koszt znacznie większy :(

A okna w jakim będziesz mieć kolorze (przepraszam jeśli nie doczytałam)?

Okna to bym chciała jakieś drewnopodobne, dąb czy coś takiego :-? :-?

Tylko nie wiem jak z różnicą w cenie :-? :roll: ale będę walczyć o kolor :wink:

Pozdrowionka dla męża

Aniu dzięki 8)

No i nacieszyłam nadzorem męża nad budową.

DZiś cały dzień przeleżał w domu, kręgosłupik go boli :( Wykrzywiło go na bok :(

Co jakiś czas tak ma i akurat teraz tak jest :-?

lektura twojego dziennika uświadomiła mi że też miałam takie marzenia. Powalcz z mężem, ja chyba też spróbuję

Razem walczymy w słusznej sprawie Monka 8) :wink:

[Dzisiaj byłam na budowie 8) z rodzicami-kurde muszę zrobic to prawko!!!

Jak ja bym chciała juz tam mieszkać :roll: :-?

KOniecznie musisz :-? No bo jak to będzie jak zamieszkacie :-? :-?

Ale chyba masz jeszcze trochę czasu na to :wink:

A co do mieszkanie to kto by nie chciał :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: A tu na wszystko trzeba czekać :( :(

No ale przeciez kiedyś się doczekamy 8)

A wtedy..................................... :D :D :D :D

Domek rośnie jak na drożdżach......

Juz widać, że będzie bardzo ładny.

Drzwi będą idealnie pasowały do tych okien.

A kolor tej blachy, to właśnie to czego szukałam wśród dachówek, ale nie znalazłam..... Taki brąz z szarością i czymś tam jeszcze...

Zdjęcia bardzo ładne, ale nieststy niekompletne....

CIEBIE TAM NIE MA!!!!!!!

Z kolorem to faktycznie trzeba ostrożnie. Jak blacha - to tylko mat moim zdaniem. Jeśli masz już wybrany kolor dachu zastanów się nad odcieniem elewacji, okien, parapetów i obmurówki, a także kominów, tarasu i okładzin schodów wejściowych (nie zapomniałem o czymś? ;-) ).

Myślę, że by uzyskać ostateczny efekt, który ucieszy oko, trzeba uwzględnić to wszystko...

Dobrze też by było ładnie skomponować bruk (albo cokolwiek innego) przed dom, no i wygląd frontowego ogrodzenie. Wiem, że są to dni poszukiwań i godziny spędzone przed komputerem. Ale warto, dla ostatecznego efektu naprawdę warto.

pozdrawiam

Gerion

Gerion a to mnie podniosłeś na duchu :-?

To aż tyle tego się bierze pod uwagę :-? Ja wychodziłam z takiego założenia, wybiorę dach jaki chcę a potem do niego po kolei wszystko dopasuję :-? :-? :-? No oczywiście w głowie ogólny zarys efetu jest i gdzie tam się kołacze ale......................... :-? czy to to :roll: :roll: :-?

I to chyba zbytnie uproszczenie tego zagmatwanego wyboru :-? :oops: :oops: :-?

No cóż zobaczymy co z tego wyniknie, mam nadzieję że nie oszpecę domku paletą rozmaitych barw :-? :-? :-?

Aniu jak smarowanie :roll: :roll: Pogoda chyba sprzyja bo u mnie cudnie jesiennie i słoneczkowo 8) :wink:

A kolor tej blachy, to właśnie to czego szukałam wśród dachówek, ale nie znalazłam..... Taki brąz z szarością i czymś tam jeszcze...

Mów mi tak jeszcze 8) :wink: :wink: :oops:

Zdjęcia bardzo ładne, ale nieststy niekompletne....

CIEBIE TAM NIE MA!!!!!!!

Bo ja to mało fotogeniczna jestem :oops: :-? :wink:

I to zazwyczaj ja pstrykam wszystkie fotki :-? :-? Niestety :wink:

Pozdrówka

Andrzejko, pogoda rzeczywiscie przepiękna :D

A smarowanie...jedziemy na działkę w wiadomym celu.Na działce stoi zaparkowany samochod teścia :o A domek... :o czarny :o Teść był wczoraj, pojechał do domu-aby nie robic nam kłopotu- i przyjechał dzisiaj nad ranem. Niespodzianka :D Domek-piwnica został jeszcze raz wysmarowany i połozyliśmy folie na strop-czarną. Nasz domek-piwnica jest cały- oprocz zamurowanego garazy i drzwi-czarny.

Zdjecia czarnego domku- wkrotce 8)

Dużo słoneczka i pogody dla całej Andrzejkowej Rodzinki od Rodzinki Ani

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Przypuszczam że do brązowego dachu nietrudno będzie dobrać poszczególne elwmenty wykończenia elewacji. :lol: :lol: Ale UWAŻAJ!!!!!

Moje doświadczenia z obróbką dachu (?) Dały nam nauczkę!! Co tez nie znaczy że nie popełnimy ich ( tych błędów) więcej! :evil: :evil:

Myślę że zawsze jakiś kogut może wyskoczyć!!!`````````````

Taką urodę ma budowa - po mojemu!!

A ceną za 1m3 betonu B-20 to mnie zabiłaś, :( :( To jest nie możliwe aby aż tak zróżnicowane były w różnych rejonach kraju? :o :o My płaciliśmy 160 PLN za to samo- cena pompy i dojazd w cenie???????????? :o