Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze, że ta historia z prętami tak się zakończyła, bo szkoda by było płacić podwójnie za to samo.

Potwierdza to tylko fakt, że nikomu nie można wierzyć, wszystko trzeba sprawdzać po pięć razy, nawet takie rzeczy o których byś nie pomyślała, że trzeba sprawdzać.

Jednak budowanie, to droga przez mękę....

Zdaje sobie sprawę ze to irytujące ale..Tak na spokojnie...

:roll: Dni są juz krótsze niż latem, to i ciągłość prac mniejsza

:roll: Po mimo problemów(żwir, dojazd itp.) zrobiliście bardzo dużo- Nie problem zalać stro w jeden dzień przy betonie przemysłowym z pompą ...

:roll: W poniedziałek majstry dokończą dzieło i w piątek zapomnisz o problemie..pojawią się nowe zagwozdki do rozwiązania....

:roll: Zaoszczędzisz trochę kasy..Masz np. drzwi zwenętrzne " za darmo"

:roll: Pogoda sprzyja ( pomimo kalendarza ) mógł pdać deszcz, wiać wiatr i inne atrakcje i nie zrobili by 1/3 całości... :cry:

Reasumując wszystkie za i przeciw-" ZA" ..jest zdecydowanie więcej....

W poniedzialek wieczorem będziesz pisać, że juz po wszystkim :D :D :D

No, nareszczie wiem, jak wyglądasz :D :D :D

Mam taką nadzieję Aniu :-?

A ja dzisiaj nie pojadę na działkę ech A tam zmiany, których nie widziałam jeszcze... ogrodzenie z siatki, wprawdzie leśnej, ale dobre i to No i robi się prąd

Ogrodzenie to wazna rzecz tym bardziej po tych wizytach :-?

Prąd się robi 8) Fajno 8)

Zaoszczędzisz trochę kasy..Masz np. drzwi zwenętrzne " za darmo"

Pogoda sprzyja ( pomimo kalendarza ) mógł pdać deszcz, wiać wiatr i inne atrakcje i nie zrobili by 1/3 całości...

Alfreda te argumenty najbardziej do mnie przemawiaja :-? 8)

Dzięki za wyliczankę, może i masz trochę racji kobieto :-? :p

dlaczego nie wzieliście gruchy z pompą??

:roll: :roll: :roll: :roll: Ze względów fonansowych :-?

Za gruchę zapłaciłabym 4000 zł za sam beton, do tego pompa 1000-1500 złociaków zależy od czasu, najbliższa betoniarnia jest porawie 80 km od mojej budowy :-?

A tak, cement 2000 zł, zwir 600 zł, wsparcie w ludziach 300 zł-łacznie z jedzeniem a więc rachunek jest prosty :-?

Chociaż w pewnych momentach to bardzo żałowałam tego skąpstwa :oops: :oops: :-?

No ale pieniądz się skończył już teraz ba nawet brakuje na ostatnią fakturę, a dach cały czas przede mną :-? No i majstrowi nie wszystko przeciez zapłacone :-?

Za gruchę zapłaciłabym 4000 zł za sam beton, do tego pompa 1000-1500 złociaków zależy od czasu, najbliższa betoniarnia jest porawie 80 km od mojej budowy

O rany :o :o :o . To faktycznie współczuje. Ceny, które podajesz są po prostu przerażające. U mnie grucha + pompa będzie kosztować mniej więcej połowe samej gruchy u Ciebie :o. Przy Twoich cenach tez bym pewnie krecil na budowie. Ale tak jak pisze alfreda - glowa poboli jeszcze pare dni a potem bedziesz sie tylko smiac z tego - ja np. mam teraz bolaczke z kominem, ale wiem, ze ostatecznie wyjdzie ok - i u Ciebie ze stropem tez tak bedzie! :)

ps. zostawialas jakies przepusty w stropie (na kanalize, wode, prad, rury do ogrzewania kominkowego, itp.)? Pytam, bo u mnie wylewanie w przyszlym tygodniu najpewniej....