Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejka mam nadzieje że wieżyczek nie zwalisz :wink: :)

Co do okienek są urocze i bardzo pasują do tego domku :)

Jka już pisałąm gdzie Ty tu widzisz kicz :o :evil: w tej swojej Marysi.?

:lol: :lol: :lol:

Co do wiezyczek to powiem słowami mojej córki - nie mam zamiar :wink:

Od takiej ilości łukowatych okienek to ąż mnie zamgliło :oops:

Śliczne te okienka i wcale nie są kiczowate - no coś Ty , no chyba że wieżyczki też będziesz miała , ale jakoś w to nie wierzę .

A będą się otwierać?

Dzięki Sonika bo już mnie wzięło na oglądanie ze wszystkich stron :oops: :-?

Dobrze myślisz co do wieżyczek 8) Nieeeeeee 8) :-? brrrrrrrrrrrrrrr :wink:

A okienka mają się otwierać oczywiście :-? chyba, ze jakies nieprzewidziane okoliczności wynikną ale nie przewiduję jak na razie takich :wink: 8)

Co Ty kobieto opowiadasz??Cudny masz domek a do tej Agowej willi( chodzi oczywiście o fotkę niespodziankę, urozmaicenie wzorców) to twojemu domkowi daleko..oj bardzo daleko...

Twoja chałupka jest piękna w prosocie formy i kształtu . A te dwa owalne okienka dodają tylko klimatu swojskości....

Jak nie przedobrzysz później przy " zdobieniu" chałupy to efekt tzw. SKROMNEJ ELEGANCJI mutowany.

Twoja chałupka jest piękna w prosocie formy i kształtu . A te dwa owalne okienka dodają tylko klimatu swojskości....

Jak nie przedobrzysz później przy " zdobieniu" chałupy to efekt tzw. SKROMNEJ ELEGANCJI mutowany.

:oops: :oops: :oops: :oops:

Co za miłe słowa :oops: :-?

Co do przedobrzenia to raczej mi nie grozi :-? Lubię umiar i proste formy :-?

Aniamamnia dziękuję 8)

Wiwat Maryśki :p :wink:

Ja już nie mogę się doczekac zastoju :-?

Bo za dwa tygodnie mamy umówionego dekarza a roboty trochę zostało i może być krucho :-? Mąż mówi, ze jak dopilnuje to się wyrobią ale ja jakoś mam obawy :-? :(

Muszę sprostować : Efekt MUROWANY !!! ( a nie mutowany Wkradł się błąd który można by opacznie zrozumieć ...Sorki.

:lol: :lol: :lol:

Ja u ciebie pisze o roślinkach a ty u mnie sprostowanie umieszczasz 8) :lol: :lol:

A wiesz że już było wpisane zapytanie o ten mutowany efekt ale wykasowałam bo pomyśłałam, ze może ci być przykro że czepiam się przejęzyczeń :wink:

a teraz już jasne 8) tylko skąd ty znasz moje myśli :o :o :o :o :o

:wink:

Andrzejko, nie strasz :wink: . Masz juz scianki kolankowe, jutro lub max. za 2 dni wieniec, to niby czemu dach mialby byc kryty w grudniu?? Toż to jeszcze poltora miesiaca! Ja mysle, ze do przyjscia dekarza powinni sie spokojnie wyrobic. A nawet jak nie - jak dwa dni sie go przesunie, to nie bedzie tragedii. Ale generalnie widze, ze zmartwienia u nas podobne :wink: .

Nie martwiłbym się grudniem. Zwykle jest łagodny i mało śniezny (fakt, u mnie, w wielkoplsce) ;-) I wkoło siebie widzialem sporo dekarzy zasuwających w tym roku jeszcz w styczniu-lutym. Najważniejsze, żeby poprostu nie padało. Zimno to sobie może być, oni zwykle i tak się dogrzewają doustnie ;-)

BTW - też czekam za wykończeniem kominów, co blokuje mi dekarzy ;-/

pozdrawiam

Gerion

Andrzejak będzie dobrze :)

Trzymam kciukasy :)

Niech mąz przyciesnie majstra i niech robią :)

Aga a ty to chyba jasnowidz :-? 8) :wink:

Mąż majstra przycisnął , sam rękawy podwinął i tak podgonili, ze dziś wieńce na ścianach kolankowych leją :-? 8) o ile dobrze zrozumiałam, bo mąż tylko Julę z przedszkola odebrał , wrzucił mi do pracy i dalej na budowę pojechał i rzucił tylko na odchodne, ze musi szybko wracać bo zalewają :p

Co zalewają nie dokończył ale tam już nie ma co zalewać oprócz tego wieńca więc jestem dobrej myśli 8)

No chyba, że zalewają

............

..............

.............

:roll: :roll: :roll:

robaka jak niektórzy mawiają :roll: :-? :-?

Wróci to sie wyjaśni :wink:

stara prawda najlepiej wychodzi się z rodziną.... z boku na zdjęciu... zawsze staram się uniknąć takich sytuacji... mam nadzieję, że podczas budowy również... choć wiem, że to trudne...

Jednym słowem stare prawdy sa wiecznie aktualne a kto je podważa ma za swoje :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :-?

Po przeczytaniu Twojego wpisu miałam napisać dokładnie to co napisał Facio, ale że już mnie ubiegł, to powtórzę się tylko trochę :wink: :

"z rodziną najlepiej wychodzi się....".

Andrzejko nie daj się namówić na żadne wpłaty przed zakończeniem pracy. Rodzina czy nie - nigdy nie miej ŻADNYCH skrupułów!!!!

Ja się już tego prawie :wink: nauczyłam po tylu latach budowania.

A najlepiej działa metoda" kija i marchewki" - nigdy nie płać za całość jeśli jeszcze chcesz by coś dalej, w przyszłości było zrobione.

Współczuję Ci bardzo, bo zdaję sobie sprawę jaka może to być stresująca sytuacja, ale przede wszystkim myśl o swoich interesach - to w całym tym budowaniu jest najważniejsze.

A co na to wszystko mówi Twój mąż? Jakie ma zdanie i co ma zamiar zrobić?

Hej Andrzejko

Ja tez nie uleglabym namowom na dodatkowe pieniądze. Biznes jest biznes, a umowa jest umową i juz. Ja bym postawila na swoim, koniec i kropka.

Nie zazdroszczę sytuacji, ale myślę, że trzeba postawic na swoim.A najważniejsze, że jest twój mąz i nie jestes sama.

Pozdrówka i główka do góry.

A co na to wszystko mówi Twój mąż? Jakie ma zdanie i co ma zamiar zrobić?

Sam jeszcze nie wie :-? Ciężko byłoby nam znaleźć kogoś do dokończenia tego :-? no i nie chciałby rozstawać sie z wujem w złości. :-?

Z drugiej strony każdy jest dorosły i powinien zdawac sobie konsekwencje ze swoich zobowiązań i umów ale :-?

Myśle, zę jutro odbędzie sie rozmowa rozstrzygająca, tak przynajmniej twierdzi mój mąz :-?

Ja tez nie uleglabym namowom na dodatkowe pieniądze. Biznes jest biznes, a umowa jest umową i juz. Ja bym postawila na swoim, koniec i kropka.

Tak Aniu tylko , że ja mam zbyt miękie serce :-? :roll: I wolę ja być stratna niż ktoś :-?

A może zrób rozeznanie w terenie i dowiedz się ile kosztuje ewentualne wykonanie prac/. Jak będziesz mieć konkretne argumenty łatwiej ( przynajmniej Tobie ) rozmawiać.Przedstaw tyle za tyle lub wcale....

Powiedz że biedna jesteś, kasy niet , żal ale sytuacja.... i inne duperele.

Ja wiem że to trudno ale...Udaj biedne, nierozgarnięte dzieciątko króre poprostu NIE STAĆ na tak wybitnego fachowca.....