Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki Andrzejko za mile słowa :D

Te zdjecia nie sa juz niestety aktualne :-?

Aktualnych brak, bo aparat w reklamacji. A duzo sie zmienilo 8)

Juz nie ma głębokiego dołu wokól ścian, "troche zasypalismy", do tej pory weszło 8 wywrotek :roll: po 20 ton.Mamy ogrodzoną działkę z trzech stron siatką lesną(czwarta strona+ brama w przyszłosci, moze niedalekiej). No i bardzo ważne- posiadamy piekna, biała skrzyneczkę z energetyki( niestety nie dostaliśmy jej w prezencie)

Zdjęcia zrobie po odebraniu aparatu 8)

hej Andrzejka, w końcu dotarłam do Twojego dziennika. Domek jest super ( z tego samego biura projektowego co mój :wink: ). Z rodziną to ... jak już wiesz :wink: , proponuję za Gerionem - szczera rozmowa powinna pomóc a jak nie... U mnie też była taka sytuacja, co prawda nie z rodziną. Szczera rozmowa niewiele pomogła, ale przynajmniej ja wiem, że postąpiłam zgodnie ze swoim sumieniem.

Ja zaczynałam w tym samym czasie co Ty, rok wcześniej. Blachodachówkę zaczęli układać w drugiej połowie listopada, skończyli w styczniu - na drugi dzień sypnął śnieg i złapał mróz - jakoś się udało.

Myślę, że nie powinnaś się zamartwiać - to i tak nie pomoże a jak sama na pewno wiesz jest bardzo męczące. Szkoda pozytywnej energii, jeszcze będzie bardzo potrzebna :wink: . Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się udało. A zielonego krona wklejam jutro :wink:

Trzymaj się cieplutko. :D

do tej pory weszło 8 wywrotek po 20 ton

Nie dosyć że na wielkiej górze :o - jak dla mnie :-? bo u mnie niziny głównie :wink: to jeszcze dowozicie ziemi aż tyle :wink: 8)

Ale tak na serio to imponująco wyglądały te góry piachu 8)

Skrzyneczki gratuluję bo to ważna rzecz 8)

A co z aparatem :roll: :roll:

czyżby nadmierna eksploatacja :-? tylko jak tak to mało co nam z tego pokazałaś :wink: 8) :( ale i tak sie cieszę z tego co pokazałaś 8)

No cóż nie mam wyjścia czekam na nowe aktualne fotki 8)

Mbp dzięki 8)

Na krona czekam z niecierpliwością :-?

Co do rodziny to narazie mąż przejął dowodzenie i rozmowy szczerej nie było ale prace jakoś idą i jeszcze mam nadzieję, ze może zdążymy :-?

Co do zamartwiania to może i masz rację :-?

Pozdrawiam :p

Andrzejko, w aparacie nie wytrzymał budowy taki pstryczek- elektryczek :wink:

Góry piachu wygladały super, wywrotki jechały jedna za drugą.Swoją droga jeszcze tak szybko nie wydawałam stówy za stówką :roll:

A obsypywanie piwnicy- rewelka.Padałam ze zmęczenia. Jednen raz dosłownie.Sasiadka przyszła pogadać, je stałam oparta o łopatę.Łopata sie dziwnie obsunęła, a je wpadłam pewną częscie ciała w dołek :lol: wyglądalo to przekomicznie :lol:

Zdjęcia będą wkrótce 8)

Andrzejko,

cieszę się, że robota posuwa się do przodu, masz oparcie w mężusiu, więc razem dacie radę :D

To zdjecie Julci, bardzo ladne. Co za slodkie dziecko...

A co z dachowką? Jaki kolor w koncu wybralas?

Popieram Julcia jest słoda !

I dołączam się do pytania Zeljki, o kolor dachu - jednak brązowy, czy może inny ?

Jak taka pogoda się utrzyma , to zdążycie!

A co do kominów, to płytki klinkierowe wychodzą niedrogo. Na 2 kominy kupiliśmy 5 m2, a można już kupić za 20 zł za m2. Do tego dochodzi jeszcze klej i fuga.

A może zostaw ten ostatni pustak kominowy bez obróbki...Wygląda niepowtarzalnie!

Córcia słodziutka, pewnie przylepka... :wink:

DZięki wszystkim za ciepłe słowa :p

Ostatni bloczek jest po prostu bezkonkurencyjny

Całkiem przypadkiem prawdopodobnie :-? :roll: :roll:

.No tak, oprócz budowy łącza nas tez koniki polne

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

CZyli coraz więcej :wink:

A co z dachowką? Jaki kolor w koncu wybralas?

Zeljka niestety będzie to blachodachówka :-? a co do koloru to zdecyduję ostatecznie jak zobaczę ten brąz na żywo :-? a żeby było to możliwe trzeba się wybrać do miasta wojewódzkiego :wink: :lol: :lol:

Niestety mieszkam na zad....u :wink: :wink:

A co do kominów, to płytki klinkierowe wychodzą niedrogo. Na 2 kominy kupiliśmy 5 m2, a można już kupić za 20 zł za m2. Do tego dochodzi jeszcze klej i fuga.

A może zostaw ten ostatni pustak kominowy bez obróbki...Wygląda niepowtarzalnie!

No tak tylko mąż twierdzi, ze nie zrobi tego sam :-? a ja wiem że zrobi :wink: Znaleźć kogoś tak z dnia na dzień niestety nie łatwo u nas :-? a majster :roll: :roll: :roll: ... bez słów :-?

Andrzejko moja sąsiadka zrobiła sobie brązowa blachodachówke i wygląda bardzo ładnie. Nie ma prawie różnicy pomiędzy jej blachodachowka i nasza dachówka. Trzeba się przyrzec aby dostrzec różnice. Jak mi się uda w sobotę zrobię zdjęcie jej dachu i Ci pokaże...

Andrzejko moja sąsiadka zrobiła sobie brązowa blachodachówke i wygląda bardzo ładnie. Nie ma prawie różnicy pomiędzy jej blachodachowka i nasza dachówka. Trzeba się przyrzec aby dostrzec różnice. Jak mi się uda w sobotę zrobię zdjęcie jej dachu i Ci pokaże...

Bardzo proszę 8) 8) Pomoże mi to bardzo w wyborze :-? 8)

Zaba dzięki 8)

Mbp czekam jutro w takim razie 8) Co do zdjęć nie wiem czemu :-?